Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Κομοτηνή: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκρός ο οδηγός της μοτοσυκλέτας – Βαριά τραυματίας ο συνεπιβάτης

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης στην Κομοτηνή.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα xronos.gr, στο δυστύχημα που συνέβη μεταξύ των οδών Γεωργίου Ζαρίφη και Αποστολίδη Μυρτίλου Κοσμά ενεπλάκησαν ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο οδηγός της μοτοσυκλέτας και να τραυματιστεί σοβαρά ο συνεπιβάτης.

Στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η τροχαία. Σύμφωνα μάλιστα με κατοίκους της περιοχής, στο σημείο σημειώνονται αρκετές φορές τροχαία ατυχήματα.

Δείτε τις φωτογραφίες της ιστοσελίδας xronos.gr:

«Έχασα το 80% της όρασης μου από ιατρικό λάθος» – Ποινική δίωξη σε δύο γιατρούς

Μία πρωτάκουστη υπόθεση απασχολεί τις δικαστικές αρχές τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Star, μια γυναίκα κατήγγειλε ότι έχασε το μεγαλύτερο μέρος της όρασής της από ιατρικό λάθος. Εναντίον δύο γιατρών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη.

Η ασθενής «λυγίζει» μιλώντας για τον Γολγοθά που ανεβαίνει.

«Σχεδόν μου κατέστρεψαν τη ζωή. Μέσα σε έναν μήνα άλλαξαν όλα». Είναι τα πρώτα λόγια της ασθενούς που υπέβαλε μήνυση εναντίον δύο γιατρών σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, και συγκεκριμένα κατά μιας λοιμωξιολόγου και μίας πνευμονολόγου, καθώς, όπως υποστηρίζει, εξαιτίας της ισχυρής αντιβίωσης που της χορήγησαν για την πνευμονοπάθεια που είχε, έχασε το 80% της όρασής της τα τελευταία δύο χρόνια.

«Κάποια στιγμή άρχισα να μη βλέπω καλά από κοντά. Πήγα στον οφθαλμίατρο, δεν του ανέφερα ότι παίρνω μια αγωγή γιατί δεν ήξερα ότι τα φάρμακα μπορεί να πειράξουν τα μάτια, δε με είχε προειδοποιήσει κανείς. Με πήρε ένα μήνα μετά η πνευμονολόγος που με παρακολουθούσε και μου λέει “κόψτα όλα τα φάρμακα” και από τότε δεν έχω μιλήσει μαζί τους» λέει η γυναίκα που ζητά να τιμωρηθούν οι γιατροί.

Εναντίον των δύο γιατρών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη, ενώ η ανακρίτρια έχει ορίσει και τρεις πραγματογνώμονες για την υπόθεση. Τα φάρμακα που της χορηγούσαν ήταν για φυματίωση, υποστηρίζει στο Star ο δικηγόρος της ασθενούς.

Η ασθενής ελπίζει τώρα σε ένα θαύμα καθώς όπως της είπαν οι γιατροί δεν μπορεί να ξαναβρεί την όρασή της.

Αθήνα: Φωτιά σε διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Αμερικής

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης σε διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Αμερικής.

Συγκεκριμένα, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης για φωτιά σε διαμέρισμα πρώτο ορόφου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ολυμπίας και Λευκωσίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο enikos.gr, από την φωτιά προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Στο σημείο επιχείρησαν εννέα Πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Σεισμός 3,7 ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου – Αισθητός και σε περιοχές της Ηλείας

Σεισμός μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης ανοιχτά της Ζακύνθου. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές της Ηλείας

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 16 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζακύνθου.

Το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 27 χιλιόμετρα.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

Πτολεμαΐδα: Το πελώριο αυγό που «δίχασε» το κοινό – Σεξιστικά και ομοφοβικά σχόλια δέχθηκε η δημιουργός

Αυγό ύψους 2,17 μέτρων και βάρους 10 κιλών στήθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας . Ωστόσο, η επιλογή των χρωμάτων φαίνεται να «δίχασε» το κοινό.

Συγκεκριμένα, το έργο της Ντανιέλα Νικόλοβα-Σιδηροπούλου αποτελεί μια ιδέα που ξεκίνησε το 2013 σε μια προσπάθεια τα παιδιά να εκφράσουν την δημιουργικότητα και την φαντασία τους χρησιμοποιώντας μπογιές και πινέλα.

Γύρω από το πελώριο αυγό που κοσμεί την κεντρική πλατεία της περιοχής, κρέμονταν μικρότερου μεγέθους αυγά τα οποία μπορούσαν να ζωγραφίσουν μικροί και μεγάλοι.

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα εκατοντάδες αυγά που είναι δεμένα και κρεμασμένα επάνω στην κατασκευή, που αποτελείται από μονωτικό υλικό και φελιζόλ. Ακολούθως μπορούν να τα κρατήσουν ως ενθύμιο της εκδήλωσης και ως κίνητρο για να το επαναλάβουν του χρόνου», τόνισε στην ΕΡΤ η εικαστικός Ντανιέλα Νικόλοβα-Σιδηροπούλου.

αυγό

αυγό

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το kozanimedia.gr, το μεγαλύτερο αυγό που σχεδιάστηκε ποτέ στην χώρα φαίνεται «δίχασε» το κοινό στα social media.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στην εικαστικό για το έργο, όμως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το αποδοκίμασαν. Αφορμή για τον σάλο που προκλήθηκε, στάθηκε η επιλογή των χρωμάτων με τα οποία ήταν βαμμένο το αυγό.

Επεξηγηματικά, η επιλογή των χρωμάτων του ουράνιου τόξου είχε ως αποτέλεσμα πλήθος ομοφοβικών και σεξιστικών σχολίων να κατακλύσουν τους λογαριασμούς της δημιουργού στα social media.

Κάτω από ανάρτησή της εικαστικού για την εν λόγω εκδήλωση γράφτηκαν τα σεξιστικά σχόλια ενώ τη δική της απάντηση έδωσε η ίδια η καλλιτέχνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια! Καλό είναι να μην δημιουργούμε άστοχες εντυπώσεις μόνο και μόνο για να σπείρουμε διχόνοια. Εάν ενοχλούν τα χρώματα του ουράνιου τόξου τότε το πρόβλημα δεν είναι δικό μου…».

σχόλια

σχόλια

Τέμπη: Η συγκλονιστική μαρτυρία της 36χρονης Δάφνης που πήρε εξιτήριο – «Έπεφταν πάνω μου καύτρες, φώναζα βοήθεια»

Πνοή αισιοδοξίας δίνει το εξιτήριο από τα νοσοκομεία για την 36χρονη Δάφνη και η 26χρονη Ανυσία, σαράντα τέσσερις ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η Δάφνη επέβαινε στο μοιραίο τρένο με τον σύντροφό της- ο οποίος δυστυχώς δεν τα κατάφερε. «Έπεφταν πάνω μου κάυτρες, σκεφτόμουν πως ήταν ένα κακό όνειρο», είπε στην ΕΡΤ η κοπέλα, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές μετά τη σύγκρουση.

Μέσα σε αυτό τον θρήνο, η Δάφνη και η Ανυσία, επιβάτες του Βαγονιού 2, πήραν εξιτήριο σήμερα. Η Δάφνη περιγράφει στην ΕΡΤ τις συγκλονιστικές εκείνες στιγμές.

«Ξαφνικά πετάχτηκα μπροστά στην απέναντι θέση. Βρίσκομαι στα μπροστά κουπέ στο βαγόνι νούμερο 2 πίσω από αυτό του κυλικείου. Χάνω τις αισθήσεις μου στιγμιαία. Ανοίγω τα μάτια μου και βρίσκομαι έξω από το τρένο. Αρχικά σκέφτομαι ότι είναι ένα κακό όνειρο. Πέφτουν πάνω μου καύτρες και τότε καταλαβαίνω ότι αυτό συμβαίνει στα αλήθεια. Φώναζα βοήθεια. Το σκυλί μου η Τάβη ήταν δίπλα μου. Της έλεγα να φύγει για να μην καεί αλλά δεν έφευγε».

Ο αδερφός της Δάφνης, Γιώργος Μπρέλλας, αναφέρει: «Ήταν πολυτραυματίας. Είχε ρήξη του ήπατος. Είχε θλάση στον πνεύμονα, είναι κάποια πράγματα όσον αφορά τα παθολογικά τα οποία θέλουν παρακολούθηση ακόμα».

Η ίδια απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με αυταπάρνηση την έσωσαν.

«Δύο αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που ήταν επιβάτες, με τράβηξαν μακριά από τη φωτιά. Τους ευχαριστώ που με έσωσαν. Νιώθω βαθιά θλίψη για το χαμό του συντρόφου μου, αλλά και χαρά που μετά από 44 μέρες νοσηλείας, βρίσκομαι πλέον εκτός νοσοκομείου».

«Ξεκίνησαν από το 7ο βαγόνι, βοήθησαν 6ο, 5ο υπήρχαν πολλά βαγόνια και εκεί μπροστά στις φλόγες δεν τόλμησε να προσεγγίσει κανένας παρά μόνο αυτά τα δύο παιδιά» λέει από την πλευρά του ο κ. Μπρέλλας.

Ο πατέρας της Ανυσίας με ανάρτησή του ενημέρωσε και αυτός για τα ευχάριστα νέα για την υγεία της.

«Η Ανυσία μας μετά από 44 ημέρες είναι πλέον σπίτι μας!!! Σας ευχαριστώ όλους. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».

Η Μυρσίνη, ο Ρομπέρτο και ο Γεράσιμος, όλοι επιβάτες των δύο πρώτων βαγονιών, εξακολουθούν μέχρι σήμερα να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Σύρος: Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για την ανεύρεση σορού μικρού παιδιού – Θα συνεχιστούν την Μ. Παρασκευή

Συναγερμός σήμανε στο Λιμεναρχείο Σύρου νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, από σήμα που δέχτηκαν από το ρυμουλκό «Παναγία Β», ότι εντόπισαν να επιπλέει στο λιμάνι της Ερμούπολης, σορός ατόμου, πιθανότατα μικρού παιδιού στην είσοδο του λιμένα.

Ωστόσο, ενώ αρχικά από το ρυμουλκό που βρισκόταν στην περιοχή, έδωσαν σήμα ότι είδαν μια σορό να επιπλέει , στη συνέχεια, χάθηκε από την ορατότητα τους και παρά την άμεση και μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε από το Λιμενικό Σώμα, τη συνδρομή ρυμουλκού, ιδιωτικών σκαφών και δυτών, το αποτέλεσμα της έρευνας δεν επέφερε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς μέχρι αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας δεν υπήρξε κάποιο εύρημα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cyclades24.gr

Μάλιστα, μετά τη δήλωση του συμβάντος υπήρξε περιορισμός στην κίνηση των πλοίων της ακτοπλοΐας, ωστόσο, στη συνέχεια και μετά τις άκαρπες έρευνες, οι προσεγγίσεις και αναχωρήσεις των πλοίων πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Οι έρευνες σταμάτησαν τις βραδινές ώρες και αναμένεται να συνεχιστούν εκ νέου από το πρωί της Μ. Παρασκευής.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν υπήρξε κάποια αναφορά στις αρχές για αγνοούμενο πρόσωπο.

Χαλκίδα: Σοβαρό τροχαίο με τρείς τραυματίες – Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα – ΦΩΤΟ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στο Βασιλικό Χαλκίδας, όταν μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το eviathema.gr , κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η μηχανή έπεσε πάνω στην δεξιά πόρτα του αυτοκινήτου.

τροχαίο

Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης ο οδηγός της μηχανής και οι δύο επιβάτες του οχήματος τραυματίστηκαν και οδηγήθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας για την καταγραφή και την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο.

τροχαίο

τροχαίο Χαλκίδα

Μύκονος: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών 10 ΙΧ για τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου

Μετά τις επτά συλλήψεις για τα αυθαίρετα στην Μύκονο, οι αστυνομικές Αρχές φαίνεται πως είναι κοντά στην ταυτοποίηση των δραστών που ξυλοκόπησαν άγρια τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Μανώλη Ψαρρό.

Στην «σκιά» των επτά συλλήψεων για παράνομα κτίρια στο νησί των ανέμων και του οργίου αυθαιρεσίας , ο ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου που βρέθηκε αιμόφυρτος σε δρόμο της Κηφισιάς  ερευνάται από το τμήμα Εκβιαστών συνδυαστικά με την υπόθεση της αρχαιολόγου που δέχτηκε απειλητικά μηνύματα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Open, οι Αρχές πιστεύουν ότι ο Μανώλης Ψαρρός ξυλοκοπήθηκε από δύο άτομα τα οποία είχαν ομάδα υποστήριξης.

Ειδικότερα, στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει δέκα οχήματα που ήταν κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε ο ξυλοδαρμός αλλά και 40 βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο έξι αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών βρίσκεται στο νησί της Μυκόνου, αναζητώντας πληροφορίες και μαρτυρίες που σχετίζονται με τα δύο περιστατικά.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι διαρκείς έλεγχοι στο νησί των ανέμων, δημιουργούν μια πίεση και μια κλιμακωτή αντίδραση που ανοίγει ολοένα και περισσότερα στόματα.

Θεσσαλονίκη: Ελαιοχρωματιστής έβαψε το σπίτι ηλικιωμένης και μετά το αγόρασε για μόλις 10.000 ευρώ

Μία γυναίκα στην Θεσσαλονίκη κατέθεσε μήνυση κατά ελαιοχρωματιστή, ο οποίος έβαψε το σπίτι της μητέρας της και στην συνέχεια εκμεταλλευόμενος την άνοιά της φέρεται να το αγόρασε για μόλις 10.000 ευρώ

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το 2019 ο ελαιοχρωματιστής επισκεπτόταν καθημερινά την 80χρονη και ενδιαφερόταν για τα μερεμέτια του σπιτιού. Μετά τον θάνατο της 80χρνης τον Αύγουστο του 2022, η κόρη της αντιλήφθηκε ότι τον Μάρτιο του 2022 το σπίτι είχε πωληθεί στην κόρη του ελαιοχρωματιστή. Την πώληση έκανε ο γιος του ελαιοχρωματιστή, στον οποίο η ηλικιωμένη φέρεται να είχε υπογράψει σχετικό πληρεξούσιο, με το οποίο του έδινε τη δυνατότητα να το πουλήσει όπου θέλει.

Η πώληση του ακινήτου έγινε για μόλις 10.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική του αξία είναι 60.000 ευρώ και η εμπορική υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ, καθώς πρόκειται για ρετιρέ στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η κόρη της 80χρονης έχει υποβάλλει μήνυση και προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια για ακύρωση της μεταβίβασης.

Συνεχίζουν να εμφανίζονται νεκρά ψάρια στην λίμνη Κερκίνη – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Ανησυχία προκαλεί το φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια γύρω από τη λίμνη Κερκίνη.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του Μαρτίου. Δείγματα έχουν ήδη σταλεί στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι της μαζικής θανής.

Ο συντονιστής του παραρτήματος Κερκίνης, Θοδωρής Ναζιρίδης, είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως το φαινόμενο εμφανίστηκε σχεδόν σε όλη την ακτογραμμή της λίμνης. «Βρέθηκαν εκατοντάδες νεκρά γριβάδια και πεταλούδες αλλά τις τελευταίες μέρες το φαινόμενο έχει σταματήσει» είχε πει ο κ. Ναζιρίδης, εκτιμώντας ότι το φαινόμενο μάλλον οφείλεται σε ανοξικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν στη λίμνη. «Ωστόσο, επειδή δεν έχει παρατηρηθεί ξανά τόσο μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών, περιμένουμε τα αποτελέσματα από την Κτηνιατρική προκειμένου να γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει συμβεί» πρόσθεσε.

Σε φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr φαίνεται πως σήμερα εμφανίστηκαν ξανά δεκάδες νεκρά ψάρια στη λίμνη Κερκίνη.

Κερκίνη Νεκρά Ψάρια

Κερκίνη Νεκρά Ψάρια Κερκίνη Νεκρά Ψάρια

Αποθήκευσε αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05

Το enikos.gr στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Γηροκομείο Χανίων: Το εδώλιο «δείχνει» ο εισαγγελέας στους επτά βασικούς κατηγορούμενους – «Καταπέλτης» η πρότασή του

«Kόλαφος» είναι η εισαγγελική πρόταση για τους επτά βασικούς κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση του γηροκομείου, στα Χανιά. Ο αρμόδιος εισαγγελέας Χανίων προτείνει την παραπομπή σε δίκη των επτά κατηγορουμένων, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης για 35 περιπτώσεις τροφίμων της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Cretalive.

Στην πολυσέλιδη εισήγησή του (αριθμεί 180 σελίδες), ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο με τις κατηγορίες, ανά περίπτωση, της διεύθυνσης, συγκρότησης, συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και δη με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τελούμενης  με πράξεις και με παραλείψεις κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία στο πλαίσιο συσταθείσας εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, ο εισαγγελέας αναφέρεται σε συνολικά 35 πρόσωπα ηλικιωμένων, ενώ ζητεί την απαλλαγή των κατηγορουμένων για δύο περιπτώσεις και την μετατροπή της κατηγορίας σε μία τρίτη περίπτωση για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου προσώπου.

Κατά την κρίση του εισαγγελικού λειτουργού προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις και σοβαρότατες ενδείξεις ενοχής σε βάρος των «7» και εν προκειμένω για: διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος της 67χρονης που φέρεται στην πραγματικότητα ως κύρια υπεύθυνη λειτουργίας και διαχειρίστρια όλων των ζητημάτων που αφορούσαν τη δομή, της συγκρότησης σε ό,τι αφορά στην 67χρονη, την 44χρονη κόρη της και τον γενικό γιατρό, της ένταξης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση για όλους τους κατηγορούμενους.

Ως βασικοί κατηγορούμενοι φέρονται: μητέρα και κόρη, ιδιοκτήτες της δομής, ένας γενικός γιατρός και ένας ψυχίατρος (και οι τέσσερις βρίσκονται στη φυλακή ως υπόδικοι), και τρεις ακόμα εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Πρόκειται για έναν εργαζόμενο, συγγενή των ιδιοκτητών, ο οποίος είχε χρέη γραμματειακής υποστήριξης στη δομή και ενίοτε εκτελούσε και νοσηλευτικές εργασίες, όπως αναφέρεται, και δύο ακόμα άτομα, που ανήκαν στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Τα αδικήματα

Τα αδικήματα που αποδίδονται στους κατηγορούμενους, αφορούν χρονικά την περίοδο από τον Μάιο του 2009 έως τον Μάιο του 2021.

Πολύ συνοπτικά, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι κατηγορούμενοι:

-παρέλειπαν να χορηγούν την κατάλληλη τροφή, ποιοτικά και ποσοτικά, στους ηλικιωμένους
-παρέλειπαν να χορηγούν τη δέουσα ενυδάτωση και η χορήγηση υγρών ήταν ελλιπής έως ανύπαρκτη και επικίνδυνη για την υγεία των τροφίμων,
-παρέλειπαν να χορηγούν τα απαραίτητα αναλώσιμα για την καθαριότητα και την υγιεινή τους
-προέβαιναν  σε «χημική καθήλωση» των τροφίμων  μετά την εισαγωγή τους στη δομή προκειμένου να αδρανοποιούνται με αποτέλεσμα να χάνουν σταδιακά την επαφή τους με το περιβάλλον, να είναι μονίμως ληθαργικοί και καθηλωμένοι σε καρέκλες και αναπηρικά αμαξίδια
-προέβαιναν σε «τεχνητή καθήλωση» μέσω της τοποθέτησης ιατρικών συσκευών για την παροχεύτευση τροφής και ουροκαθετήρων  για την ούρηση, αν και δεν χρειάζονταν ιατρικώς
-παρέλειπαν συστηματικά τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία,
– εκδήλωναν σταθερά απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά.

Ο εισαγγελικός λειτουργός σημειώνει, ακόμα, ότι πέραν των θανάτων των ηλικιωμένων που απαριθμούνται διεξοδικά, συνεπεία πράξεων και παραλείψεων συνδυαστικά ή μεμονωμένα των  κατηγορουμένων, σε μερικές περιπτώσεις δεν επήλθε εν τέλει ο θάνατος των τροφίμων ηλικιωμένων της Μονάδας γιατί εν τέλει απετράπη, πλην όμως για λόγους ανεξάρτητους της θέλησης των κατηγορουμένων, αλλά από εξωτερικά αίτια.

ΦΩΤΟ αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Τροχαίο στην Σύρο: Οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητο από γκρεμό 10 μέτρων – ΦΩΤΟ

Σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης στην Σύρο, όταν οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου έπεσε από γκρεμό 10 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, οδηγός οχήματος που επέστρεφε από τα μελίσσια του στον Άγιο Στέφανο, για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στην δημοτική οδό προς Χαρασώνα, στην περιοχή του Γαλησσά.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, το αυτοκίνητο έπεσε από ύψος δέκα μέτρων σε αυλή επιχείρησης της περιοχής κι ευτυχώς δεν υπήρχαν άτομα στο σημείο εκείνη τη στιγμή.

Άμεσα έσπευσαν εθελοντές που αρχικά απεγκλώβισαν τον οδηγό του οχήματος, ενώ στην συνέχεια άμεσα έφτασαν στο σημείο Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

Το ασθενοφόρο παρέλαβε τον πολυτραυματία – έφερε τραύματα σε χέρια και λεκάνη- και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

 

τροχαίο Σύρος

Νέα Σμύρνη: Συναγερμός για την εξαφάνιση 15χρονης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά την εξαφάνιση 15χρονης από την περιοχή της Νέας Σμύρνης

Σύμφωνα με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την Μεγάλη Τρίτη (11/04) μεσημεριανές ώρες, εξαφανίστηκε από την περιοχή της Νέας Σμύρνης, η ανήλικη Ελένη Φ. 15 ετών.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, η ενημέρωση για την εξαφάνιση της ανήλικης έγινε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη (13/04) κι έπειτα προχώρησε στην δημοσιοποίηση των στοιχείων της, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι που θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η Ελένη Φ. 15 ετών, έχει ύψος 1.55 μ., ζυγίζει 48 κιλά, έχει καρέ μαύρα μαλλιά και καστανά σκούρα μάτια.

Φορούσε ένα μαύρο τζιν παντελόνι, μαύρα – γκρι «NIKE» παπούτσια, μαύρη γούνα και μια άσπρη τσάντα κι έχει ένα τατουάζ στο δεξί της χέρι.

Οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις
116000», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app πού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά εδώ και για Apple κινητά εδώ».

missingalert

Παλαιό Φάληρο: Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ – Ο δράστης διέφυγε με τα πόδια έπειτα από τροχαίο με την μηχανή του

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, για να εντοπίσει οπλισμένο άνδρα που λήστεψε σούπερ μάρκετ και διέφυγε.

Ο άγνωστος εισέβαλε στο κατάστημα και με την απειλή του όπλου απέσπασε χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια βγήκε τρέχοντας  από το μαγαζί και ανέβηκε σε μοτοσυκλέτα για να διαφύγει. Ωστόσο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την μοτοσυκλέτα και να διαφύγει πεζός. Η ληστεία καταγράφηκε από κάμερες και η αστυνομία ψάχνει την περιοχή για να εντοπίσει τον δράστη οποίος έφυγε τρέχοντας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ