Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Λάρισα: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζή στο κέντρο της πόλης

Τραυματισμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, μεταφέρθηκε σήμερα το βράδυ μια γυναίκα, η οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, στο κέντρο της πόλης.

Το ατύχημα σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου, όταν η γυναίκα προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο.

Τις συνθήκες του ατυχήματος ερευνά η Τροχαία, ενώ σημειώνεται ότι την ώρα εκείνη έβρεχε στην πόλη.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε την γυναίκα και την μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Τραγωδία στη Λάρισα: Ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός στο Κουλούρι – Είχε φύγει το μεσημέρι από το σπίτι του

Νεκρός, βρέθηκε την Τρίτη 04 Απριλίου, ένας ηλικιωμένος, στην περιοχή του Κουλουρίου, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Λάρισα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας onlarissa.gr, ο άντρας ηλικίας περίπου 80 ετών, έφυγε από το σπίτι του το μεσημέρι και έκτοτε αγνοούταν τα ίχνη του.

Τελικά βρέθηκε στην περιοχή του αναχώματος νωρίς το βράδυ, πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου, δυστυχώς νεκρός. Κατά άλλες πηγές, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Από τις αρχές φέρεται να έχει αποκλειστεί το σενάριο εγκληματικής ενέργειας.

Άλιμος: Οδηγός φορτηγού κατήγγειλε ότι τον ξυλοκόπησε αστυνομικός – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας αστυνομικός μαζί με ακόμη ένα άτομο συνελήφθη με την κατηγορία ότι ξυλοκόπησαν οδηγό φορτηγού και του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο στον Άλιμο.

Ο κύριος Γιώργος φέρεται να είναι το ένα από τα θύματα του αστυνομικού στη λεωφόρο Αλίμου.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του Star, φαίνεται το φορτηγό να κινείται με κατεύθυνση προς την παραλιακή όταν ξαφνικά ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο επέβαινε ένας αστυνομικός με πολιτικά και ένα δεύτερο άτομο άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς.

«Ήμουν στην αριστερή λωρίδα. ‘Εκανε δύο σφήνες, μπήκε μπροστά μου, έκανε ένα φρενάρισμα και κοκκάλωσε μπροστά μου. Αν δεν φρενάριζα θα γινόταν και ατύχημα» λέει στην κάμερα του Star ο κ. Γιώργος.

Στη συνέχεια τα πράγματα φαίνεται να αγρίεψαν καθώς ο οδηγός καταγγέλλει ότι δέχθηκε άγρια επίθεση απο τα δυο άτομα που βγήκαν απο το αυτοκίνητο.

«Καθόμουν στο αυτοκίνητο, προσπάθησε να με τραβήξει έξω λέγοντάς μου ότι “είναι από την Ασφάλεια”. Τον απώθησα και τότε με χτύπησε και μου πήρε το κινητό. Με χτύπησε στο αυτί και στο πρόσωπο γενικά. Με γρονθοκόπησε κανονικά, με τα δυο χέρια μου έδινε μπουνιές στο πρόσωπο» καταγγέλλει ο ίδιος.

Αρνείται τις κατηγορίες ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι δεν χτύπησε και δε λήστεψε τον οδηγό.

«Ούτε έχει προβεί σε κάποια κλοπή ούτε έχει γρονθοκοπήσει ή έχει προκαλέσει σωματικές βλάβες» λέει ο δικηγόρος του αστυνομικού, Νίκος Αλεξανδρής.

Ο αστυνομικός και ο φίλος του συνελήφθησαν και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Σεισμός μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ληξουρίου και είχε εστιακό βάθος 6,8χλμ.

Γαλάτσι: Συνελήφθη 68χρονη για απάτη – Έταζε χρήματα από ΕΣΠΑ αποσπώντας 150.000 ευρώ

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Δευτέρας στο Γαλάτσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μια 68χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της απάτης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η συλληφθείσα παρουσιαζόταν ως σύμβουλος επενδύσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΣΠΑ, πείθοντας ιδιοκτήτες εταιρείας ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης βρεφονηπιακών σταθμών ότι θα τους εντάξει στο ανωτέρω χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που υπολογίζεται ότι έχει αποκομίσει η 68χρονη από την εγκληματική της δραστηριότητα ανέρχεται τουλάχιστον σε 150.000 ευρώ. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οργισμένη ανάρτηση Τσελέντη – «Οι αναρτήσεις μου ενοχλούν κάποιους»

Ξινή φαίνεται πως βγήκε η πρωταπριλιάτικη ανάρτηση που έκανε ο Άκης Τσελέντης, καθώς ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Λίγες ώρες ο αργότερα από την στιγμή που έγινε γνωστή η εισαγγελική παρέμβαση ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έκανε νέα ανάρτηση στο Facebook, μέσα από την οποία βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

Αναλυτικά:

«Ελπίζω να μην αληθεύει … “Διώκουν” εμένα για ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Τον άνθρωπο που επανειλημμένα έχει διαψεύσει δημόσια εκτιμήσεις για δήθεν επερχόμενους καταστροφικούς σεισμούς από μερικούς συναδέλφους πχ 8,5R !! στο θαλάσσιο χώρο κοντά στη Κρήτη , 7R στη Θήβα πριν 1 χρόνο και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις με σκοπό να εφησυχάσω τους πολίτες.

Ξεχνούν ότι κάποιοι μετά τις τραγικές εικόνες από τον σεισμό της Τουρκίας που έμπαιναν στα σπίτια μας από τα ΜΜΕ, εκμεταλλευόμενοι το πανικό του κόσμου, μίλαγαν για καταστροφικούς σεισμούς στην Ελλάδα για το 1 λεπτό δημοσιότητας στην TV…. Και πόσες φορές βγήκα δημόσια και το διέψευσα.

Τους ενόχλησε ένα προφανές πρωταπριλιάτικο αστείο που στο τέλος παρέπεμπα σε σύνδεσμο για το πως ξεκίνησε η παράδοση της πρωταπριλιάς ενώ υπήρχε και φωτογραφία του Πινόκιο!

Πόσο χαζός πρέπει να είναι κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει μια τρύπα που διαπερνά τη Γη μέσω της οποίας θα αδειάσει το Αιγαίο και θα πηγαίνουμε στα νησιά με αυτοκίνητα!

Ας έκαναν το κόπο να διαβάσουν τα χιλιάδες σχόλια που μου ευχόταν καλή πρωταπριλιά…..

Δεν γνωρίζω καμία περίπτωση στην ιστορία να διωχθεί κάποιος για πολύ ποιο πιστευτά και επικίνδυνα πρωταπριλιάτικα ψέματα.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι οι αναρτήσεις μου ενοχλούν κάποιους και προσπαθούν με ψεύδη να επηρεάσουν τον κ Εισαγγελέα ο οποίος δικαιολογημένα δεν γνωρίζει το αντικείμενο της Σεισμολογίας.

Διαφήμιση μου κάνουν ας μη το συνεχίσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ Όσοι κοινοποιείτε προσθέτετε με copy paste και τα γραφόμενα μου γιατί κοινοποιείται μόνο η ανάρτηση της εφημερίδας».

«Γελοία πράγματα»

Νωρίτερα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης μίλησε στο enikos.gr τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για γελοία πράγματα, ελπίζω να μην αληθεύει».

«Είναι αδιανόητο να διώκουν εμένα την στιγμή που άλλοι έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο με δήθεν 8,5 ρίχτερ στην Κρήτη και 7 ρίχτερ στην Θήβα. Έτσι κι αλλιώς στην ανάρτηση μου εξηγώ ότι ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο, έχω δημοσιεύσει σύνδεσμο που παραπέμπει στην ιστορία του εθίμου και δίπλα έχω ανεβάσει φωτογραφία του Πινόκιο. Νομίζω και ο πιο αδαής θα το καταλάβαινε. Ελπίζω να μην υπάρξει συνέχεια γιατί αυτό θα ήταν γελοίο» συμπλήρωσε ο Άκης Τσελέντης.

Επεισόδια με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα σε Βούλα και Αργυρούπολη

Πυροβολισμοί έπεσαν αργά το βράδυ στην περιοχή της Βούλας με αποτέλεσμα ένα άτομο να διακομιστεί τραυματισμένο στο «Ασκληπιείο». Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και δύο τραυματίες από μαχαίρι σε επεισόδιο που σημειώθηκε στο ίδιο χρονικό διάστημα, στην Αργυρούπολη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 22:30, στην οδό Νηρέως, στη Βούλα, ένας άνδρας δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν πέντε κάλυκες.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Βούλας, ενώ στη συνέχεια άλλα δύο άτομα, που είχαν δεχθεί μαχαιριές, στην περιοχή της Αργυρούπολης, μεταφέρθηκαν επίσης στο «Ασκληπιείο».

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ, που εξετάζει, μεταξύ άλλων, εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους.

Θεσσαλονίκη: Καρέ-καρέ η «χρυσή» διάρρηξη σε μονοκατοικία – ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο

Βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή τεσσάρων διαρρηκτών σε μονοκατοικία στην Θεσσαλονίκη με λεία 247.000 ευρώ ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι τέσσερις δράστες πέρασαν αρχικά την αυλή της μονοκατοικίας στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκαν προς την πόρτα του σπιτιού. Όλοι τους με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορούν γάντια, κρατούν κατσαβίδια, λοστούς, ακόμα και βαριοπούλα και με την βοήθεια των συγκεκριμένων εργαλείων κατορθώνουν να εισέλθουν στους κύριους χώρους της μονοκατοικίας, αρπάζοντας το «χρυσό» χρηματοκιβώτιο με τα 247.000 ευρώ.

Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες. Ένας 36χρονος (προσωρινά κρατούμενος σε Κέντρο Κράτησης) και ένας 35χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή.

Αυτός είναι ο Οδηγός Δημόσιας Πολιτικής για το Ποδήλατο – Οι 8+2 πυλώνες

Τον σχεδιασμό για την προώθηση του ποδηλάτου στην Ελλάδα, με στόχο την αύξηση του μεριδίου της χρήσης του έως το 2030, περιλαμβάνει ο Οδηγός Δημόσιας Πολιτικής για το Ποδήλατο, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών 

«Το όραμά μας είναι η προώθηση της χρήσης του Ποδηλάτου, ώστε να αποτελέσει ισότιμο μέσο για κάθε σκοπό μετακίνησης για όλους τους πολίτες, γεγονός που θα συνεισφέρει συνολικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην προστασία του περιβάλλοντος, στη δημόσια υγεία και στη βιωσιμότητα των πόλεων μας» τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

«Ο Οδηγός αποτελεί το κείμενο βάσης, το οποίο θεμελιώνει τη βούλησή μας για την προώθηση του Ποδηλάτου ως το πιο πράσινο μέσο μεταφοράς, που συνιστά, άλλωστε, μέρος της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ, της Στρατηγικής για τη Βιώσιμη και Έξυπνη Κινητικότητα και της Στρατηγικής για την Αστική Κινητικότητα», συμπλήρωσε.

Οι 8+2 πυλώνες

Η υλοποίηση του στόχου για την αύξηση του μεριδίου των μετακινήσεων με το ποδήλατο προϋποθέτει τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θεσμικών και μη, στη βάση της πολιτικής που υπαγορεύεται από τον Οδηγό και η οποία βασίζεται στους εξής 8+2 πυλώνες:

  • Υποδομές φιλικές για το Ποδήλατο με σκοπό να αυξηθούν τα δίκτυα ποδηλατικών διαδρομών, αλλά και να θεσπιστούν υποχρεωτικές θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων.
  • Ενίσχυση της αίσθησης ασφάλειας των χρηστών Ποδηλάτου μέσω των κανόνων κυκλοφορίας για πιο δίκαιη και ασφαλή συνύπαρξη όλων των χρηστών στην οδό.
  • Το Ποδήλατο, κρίκος στην αλυσίδα της πολυτροπικότητας, για την ανεμπόδιστη μεταφορά του με τα δημόσια μεταφοράς, αλλά και τη διασφάλιση υποδομών φόρτισης του φιλικού μέσου σε σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς.
  • Ποδηλατικός τουρισμός, μοχλός για την οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω της δημιουργίας των κατάλληλων δομών για τον συντονισμό και την προώθηση του ευρωπαϊκού ποδηλατικού δικτύου EuroVelo.
  • Ποδηλατώ στην εργασία, κίνητρα για εργαζόμενους & επιχειρήσεις, ώστε το Ποδήλατο να αντιμετωπιστεί ως ισότιμος τρόπος μεταφοράς για τη μετάβαση στην εργασία, αλλά και για την αξιοποίησή του στην αστική εφοδιαστική.
  • Αλλαγή Νοοτροπίας για το Ποδήλατο. Εκπαίδευση – Επικοινωνία για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και την ένταξή του ως ισότιμου μέσου μεταφοράς σε όλες τις φάσεις σχεδιασμού: χωροταξίας και πολεοδομίας, ανάπτυξης συστημάτων μεταφορών.
  • Ποδηλατώ για την καλή υγεία. Ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών του κλάδου υγείας για την προώθηση του ποδηλάτου ως σωματικής δραστηριότητας που βελτιώνει και ωφελεί την υγεία όλων των ηλικιακών ομάδων.
  • Χρηματοδότηση, απαραίτητος «τροχός» για την επιτυχία της πολιτικής, μέσω της δημιουργίας ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος χρηματοδότησης για τη στήριξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, δίνοντας προτεραιότητα στη χρηματοδότηση δράσεων που εντάσσονται σε ΣΒΑΚ, αλλά και τη θέσπιση χρηματοδοτικών εργαλείων για τον ιδιωτικό τομέα.
  • Για την υλοποίηση των ανωτέρω πυλώνων δράσης, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνει τον ρόλο του Εθνικού Συντονιστή για το Ποδήλατο, με σκοπό να συντονίσει το σύνολο των αρμόδιων φορέων σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης διασφαλίζοντας συλλογική συμμετοχή και ευρεία αποδοχή για την προώθηση του Ποδηλάτου.
  • Σε αυτή την κατεύθυνση, επόμενο βήμα είναι η κατάρτιση και εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το ποδήλατο, το οποίο θα αναπτυχθεί με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων, υπηρεσιών και φορέων, και στη συνέχεια θα θεσμοθετηθεί από την Πολιτεία ως υποχρεωτική δέσμη μέτρων – δράσεων που θα κληθούν οι αρμόδιοι φορείς να υλοποιήσουν.
  • Για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα το Υπουργείο Μεταφορών έχει αναλάβει την τελευταία διετία σύνολο δράσεων, όπως μεταφορά των ποδηλάτων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με ειδική σήμανση στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό, καθώς και στο Τραμ, δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων και μοτοσυκλετών σε δημόσιους και ιδιωτικούς σταθμούς, καθώς και τον Κανονισμό Δικαιωμάτων επιβατών, ώστε να προβλέπει τη μεταφορά ποδηλάτου και πατινιών στα μέσα μεταφοράς.
  • Ταυτόχρονα, κάθε Δήμος μπορεί να βελτιώσει τις υποδομές για το ποδήλατο ακολουθώντας τον νόμο του Υπουργείου Μεταφορών για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, όπου δόθηκε και σχετική παράταση με ειδική διάταξη.
  • Συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών για την αναβάθμιση και επέκταση των ευρωπαϊκών ποδηλατικών διαδρομών στη χώρα μας στο Δίκτυο Eurovelo, με σκοπό την ενίσχυση του ποδηλατικού τουρισμού.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο τον οδηγό δημόσιας πολιτικής για το ποδήλατο\

Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενος στην καθαριότητα παρέδωσε πορτοφόλι με 1.500 ευρώ

Εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Νεάπολης-Συκεών βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι που περιείχε 1.500 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, πρόκειται για τον 44χρονο Παντελή Χουρίδη, o οποίος, ενώ παραλάμβανε τον εξοπλισμό του και πριν αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του βρήκε ένα πορτοφόλι και χωρίς να το σκεφθεί δεύτερη φορά το ανέφερε στους προϊσταμένους του.

Aπό την ταυτότητα που περιείχε διαπιστώθηκε ότι το πορτοφόλι ανήκε σε δημότη, οπότε ο κ. Χουρίδης με τη βοήθεια του επόπτη το παρέδωσε αμέσως στον ιδιοκτήτη του.

«Είμαστε περήφανοι για το ήθος των εργαζομένων στο δήμο μας» δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Χουρίδη. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος απασχολείται με 8μηνη σύμβαση η οποία παρατάθηκε κατά ένα 4μηνο σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας. «Η στάση του αποκτά ακόμη μεγαλύτερη διάσταση καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος σε μερικούς μήνες θα είναι άνεργος», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν έκανε κάποια δεύτερη σκέψη κρατώντας στα χέρια του το γεμάτο πορτοφόλι ο Παντελής Χουρίδης, ο οποίος είναι μονογονέας, πατέρας ενός αγοριού ήταν κατηγορηματικός: «Όχι βέβαια, δεν σκέφτηκα στιγμή να κρατήσω κάτι που δεν μου ανήκει, αφήστε που μπορεί τα χρήματα να ανήκαν σε κάποιον ο οποίος έπρεπε να καλύψει μία επείγουσα ανάγκη. Το πρώτο μου μέλημα ήταν να τα παραδώσω γρήγορα, και με τη βοήθεια του επόπτη μου βρήκαμε τον ιδιοκτήτη και τα παραδώσαμε».

Πάτρα: Μοίρασαν ληγμένα γάλατα σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου

Ληγμένες συσκευασίες γάλακτος μοιράστηκαν σε μαθητές δημοτικού σχολείου στην Πάτρα, με τους εκπαιδευτικούς να αντιλαμβάνονται το λάθος -ευτυχώς – εγκαίρως.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thebest.gr, η παροχή των συσκευασιών γάλακτος έγινε από εταιρεία προς το σχολείο, ενώ την διανομή τους στους 250 μαθητές ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί που έγκαιρα διαπίστωσαν πως ορισμένες συσκευασίες είχαν λήξει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διευθύντρια του σχολείου έστειλε ενημερωτικό mail σε όλους τους γονείς, έτσι ώστε να μην καταναλωθούν τυχόν ληγμένα γάλατα που είχαν πάρει στα σπίτια τους οι μαθητές, ενώ στην συνέχεια επικοινώνησε και με την εταιρεία που έκανε την διανομή προκειμένου να σταλεί καινούργια παραγγελία.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιάς εκπαίδευσης Αχαΐας, Νίκος Κλάδης, μιλώντας στο thebest.gr: «Πρόκειται για ένα σχολείο με 250 μαθητές, ενώ ήταν η 13η φορά που παρέλαβε γάλατα. Δεν ήταν όλα τα γάλατα ληγμένα. Η διεύθυνση λειτούργησε όπως έπρεπε και ενημέρωσε. Την αποκλειστική ευθύνη για το τι μοιράζει έχει η εταιρεία που θα πρέπει να έχει αυξημένο επίπεδο ελέγχου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για διακίνηση σε μαθητικό πληθυσμό. Αυτά τα προγράμματα όπου μοιράζονται τρόφιμα σε μαθητές τρέχουν με βάση διαγωνισμούς από τα αρμόδια υπουργεία, θα ενημερώσουμε την επιβλέπουσα αρχή για το τι συνέβη».

Άγιο Όρος: Έρευνες για τον εντοπισμό 60χρονου μοναχού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας στο Άγιο Όρος για τον εντοπισμό αγνοούμενου μοναχού.

Η εξαφάνισή του 60χρονου δηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Όρους, από τον υπεύθυνο του κελιού, στο οποίο διέμενε.

Το πρωί της Τετάρτης θα μεταβεί στην περιοχή 6μελές κλιμάκιο της εθελοντικής ομάδας διασωστών ΟΦΚΑΘ με τεχνικά μέσα (drone, θερμικές κάμερες) για να συνδράμει στις έρευνες.

Ρέθυμνο: Δίωξη για ομαδικό βιασμό στην υπόθεση με τον γνωστό τράπερ

Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό ασκήθηκε σε βάρος του γνωστού τράπερ, ο οποίος συνελήφθη μαζί με δύο ακόμα άτομα για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος νεαρής στο Ρέθυμνο της Κρήτης

Όπως αναφέρει το Cretalive, σήμερα το μεσημέρι ο 30χρονος οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελίας Ρεθύμνου, που άσκησε σε βάρος του βαρύτατη κακουργηματική δίωξη. Ο ίδιος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι ο 30χρονος αρνείται τα όσα καταγγέλλει η 19χρονη, το ίδιο και οι άλλοι δύο που φέρονται να παραμένουν στην Κρήτη και πιθανότατα θα παραδοθούν στις Αρχές.

Η ιατροδικαστική έκθεση

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ιατροδικαστική έκθεση δεν εντοπίζει ευρήματα, ωστόσο, δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο βιασμού. Σημειώνεται ότι η 19χρονη φοιτήτρια περιγράφει ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ είχε καπνίσει και τσιγάρο που περιείχε πιθανότατα χασίς. Βρισκόταν δηλαδή σε μία κατάσταση, κατά την οποία οι αντιστάσεις της ήταν μειωμένες.

«Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, ευρήματα τέτοια, που να συνηγορούν για βιασμό, δεν διακρίνονται, πλην όμως αυτός δεν μπορεί να αποκλειστεί με βεβαιότητα από την παρούσα εξέταση και μόνο» φέρεται να αναφέρεται.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η κοπέλα διασκέδαζε με την παρέα της σε συναυλία του γνωστού τράπερ το βράδυ της Κυριακής. Μετά το τέλος της συναυλίας πήγαν για φαγητό και τα ξημερώματα εμφανίζεται να ακολούθησε τον 23χρονο στο ξενοδοχείο, όπου είχε καταλύσει το team. Εκεί ήταν και οι υπόλοιποι.

Ήπιαν, κάπνισαν και στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία της 19χρονης, οι δύο εξ αυτών άρχισαν να γδύνονται, προβαίνοντας σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της και μάλιστα φέρονται να την περιέπαιζαν, επειδή δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει και να ανταποκριθεί, λόγω του αλκοόλ και του χασίς.

Μία ώρα αργότερα η νεαρή γυναίκα κάλεσε τους φίλους της και ζήτησε να την παραλάβουν από την είσοδο του ξενοδοχείου. Μετέβη στο σπίτι μιας φίλης της, τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Την ίδια ημέρα έκανε την καταγγελία στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και στη συνέχεια προέκυψε η σύλληψη του 30χρονου στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Παλαιό Φάληρο: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε κατά της πρώην συντρόφου του

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 4 Απριλίου στο Παλαιό Φάληρο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οδό Ναζλίου ένας 36χρονος Αλβανός άνοιξε πυρ κατά ΙΧ αυτοκινήτου που επέβαιναν η 27χρονη πρώην σύντροφος του, ο 20χρονος αδερφός της και ένας 30χρονος Έλληνας.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν ο 30χρονος Έλληνας και ο 20χρονος αδερφός της κοπέλας, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για τις πρώτες βοήθειες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται από τις Αρχές για να συλληφθεί. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν από τους αστυνομικούς τρεις κάλυκες, που μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Θεσσαλονίκη: Αγοράκι 4,5 ετών αγοράκι κατάπιε μεταλλικό πιόνι – Υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Ιπποκράτειο

Στα Επείγοντα της Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη, μετέβη στις 4:00 η ώρα τα ξημερώματα σήμερα ένα 4,5 ετών αγοράκι με τους γονείς του, καθώς είχε καταπιεί μεταλλικό πιόνι επιτραπέζιου παιχνιδιού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Voria.gr, μετά από τις ακτινογραφίες και τις απεικονιστικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως το παιδί είχε καταπιεί ένα μεταλλικό πιόνι από γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι που έπρεπε να αφαιρεθεί άμεσα, καθώς ήταν σε αρκετά δύσκολο σημείο.

Αφότου έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για τον ακριβή εντοπισμό του αντικειμένου, αλλά και μετά από εκτίμηση των γιατρών υπεβλήθη σήμερα το πρωί σε οισοφαγοσκόπηση -πρόκειται για μέθοδο αντιμετώπισης οξέων αποφράξεων του ανώτερου πεπτικού στα παιδιά- υπό γενική αναισθησία για την αφαίρεσή του από τον οισοφάγο.

Ευτυχώς, η απαιτητική επέμβαση ήταν επιτυχημένη και η απομάκρυνση του αντικειμένου ήταν άμεση .

Το παιδάκι είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική.

Χαρακτηριστικές είναι  οι φωτογραφίες που δείχνου το σημείο όπου σταμάτησε το μεταλλικό αντικείμενο στον οισοφάγο του παιδιού:

Θεσσαλονίκη παιδί

Θεσσαλονίκη παιδί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ