Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Χαλκίδα: «Καμπάνα» σε γνωστό καφέ-μπαρ της περιοχής λόγω τσιγάρου

«Καμπάνα» έπεσε σε γνωστό κατάστημα καφέ-μπαρ της παραλίας Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Τουριστικής Αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviathema.gr, οι αστυνομικοί πήγαν στο συγκεκριμένο κατάστημα αργά το βράδυ, όπου εντόπισαν μέσα άτομα να καπνίζουν.

Άμεσα οι αστυνομικοί σημείωσαν πρόστιμο ύψους 2000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, καθώς και από 100 ευρώ σε δύο θαμώνες.

Λίγες ημέρες πριν από το συμβάν αστυνομικοί υπάλληλοι οι οποίοι υπηρετούν στην Δ.Α. Εύβοιας, οι οποίοι βρίσκονταν ως θαμώνες στο ίδιο κατάστημα, ανάρτησαν φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα ενώ πίσω τους βρισκόταν ένα άτομο με τσιγάρο στο στόμα, κάτι που δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά για το εάν εκείνο το βράδυ σημειώθηκαν και άλλες παραβάσεις και εάν παρουσία των αστυνομικών δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα.

Μαρούσι: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε ομάδα τεσσάρων ατόμων – Οπαδικά τα κίνητρά τους

Επίθεση δέχτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου τέσσερα άτομα, από μια ομάδα ανηλίκων με οπαδικά κίνητρα, στο Μαρούσι.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 19:00 και αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο τραυματισμός ενός 20χρονου, ο οποίος φέρει τραύμα στον μηρό από αιχμηρό αντικείμενο.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον τραυματία, του οποίου η κατάσταση της υγείας δεν εμπνέει ανησυχία.

Δεν έγινε καμία προσαγωγή, ούτε σύλληψη.

Λάρισα: Σεισμός 3,1 ρίχτερ στο Μαυροβούνι

Σεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Λάρισα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 12 χλμ. Βόρεια, Βορειοδυτικά του Μαυροβουνίου Λάρισας.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 6,7 χλμ.

Αργυρούπολη: Φωτιά σε υπόγειο του ΚΕΠ

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, σε υπόγειο χώρο κτηρίου που βρίσκεται στην οδό Ιμέρας στην Αργυρούπολη στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για παλιό αποθηκευτικό χώρο, τον οποίο χρησιμοποιούν τα ΚΕΠ. Δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως έθεσε τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Εθνικό Θέατρο: «Ας αναλάβει η Πολιτεία τις ευθύνες της» – Η ανακοίνωση της παραίτησης των καθηγητών της Δραματικής Σχολής

Σε παραίτηση προχώρησε όλο το καθηγητικό προσωπικό της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, μετά την λήξη της προθεσμίας, που είχε δώσει στην κυβέρνηση έως και την Τρίτη για μια ουσιαστική τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος.

Όπως είχαν κάνει γνωστό, οι καθηγητές, η 8η Φεβρουαρίου ήταν η καταλυτική ημερομηνία για την απώλεια του σπουδαστικού έτους των μαθητών της σχολής, άρα και η Πολιτεία θα έπρεπε να είχε δώσει την απάντησή της έως και τις 7 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Εμείς, οι καθηγήτριες και οι καθηγητές της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου, εκφράζοντας την αντίθεσή μας στο ΠΔ 85/2022 που υποβαθμίζει τις σπουδές, δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα στον εργασιακό τομέα και απαξιώνει τον κλάδο των παραστατικών τεχνών, ανακοινώσαμε στις 24 Ιανουαρίου 2023 την απόφασή μας να παραιτηθούμε από τα καθήκοντά μας στις 8 Φεβρουαρίου 2023, αν δεν υπήρχε στο μεταξύ μια ουσιαστική τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος. Στηρίξαμε με αυτόν τον τρόπο και τις βασικές διεκδικήσεις των σπουδαστών, που είχαν προχωρήσει στην κατάληψη της Σχολής.

Στην εκπνοή της προθεσμίας που δώσαμε, δηλαδή στις 7/2, ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκης κάλεσε εκτάκτως μια αντιπροσωπεία μας και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που είχε ήδη λάβει το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ζήτημα (συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης τροπολογίας) καθώς και μια σειρά από προθέσεις για μελλοντικές βελτιώσεις.

Θεωρούμε ότι αυτές οι προτάσεις δεν ικανοποιούν τα βασικά αιτήματά μας καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία δημόσια δέσμευση για ουσιαστική τροποποίηση του ΠΔ 85/2022 σχετικά με την ένταξη των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών στην κατηγορία Τ.Ε. (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) και την αναγνώριση / διαβάθμιση των σπουδών τους. Εν γνώσει, λοιπόν, της κρισιμότητας της κατάστασης και της σοβαρότητας αυτής της απόφασης, προχωρούμε μετά λύπης στη διακοπή της συνεργασίας μας με τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και παραιτούμαστε από τις τρέχουσες συμβάσεις ή / και από την ανανέωση των συμβάσεών μας για το δεύτερο εξάμηνο σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της χρονιάς.

Ας αναλάβει η Πολιτεία τις ευθύνες που της αναλογούν απέναντι στις σπουδάστριες και τους σπουδαστές που κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους, αλλά και απέναντι στο κύρος της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου της χώρας, που υπονομεύεται από το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα.

Ανέστης Αζάς / Ιώ Βουλγαράκη / Αλέξανδρος Βούλγαρης / Χαράλαμπος Γωγιός / Χρήστος Δήμας / Φωκάς Ευαγγελινός / Εβίτα Ζημάλη / Θάλεια Ιστικοπούλου / Γρηγόρης Ιωαννίδης / Αλεξάνδρα Καζάζου / Σίμος Κακάλας / Αλεξία Καλτσίκη / Διονύσης Καψάλης / Χαρά Κεφαλά / Μαρία Κεχαγιόγλου / Κατερίνα Κοζαδίνου / Ρηνιώ Κυριαζή / Παναγιώτα Κωνσταντινάκου / Γεωργία Μαυραγάνη / Γιάννης Μετζικώφ / Θωμάς Μοσχόπουλος / Κωνσταντίνος Μπουμπούκης / Γιάννης Νταλιάνης / Βίκυ Παναγιωτάκη / Θάνος Παπακωνσταντίνου / Αγλαΐα Παππά / Κωνσταντίνα Πιτσιάκου / Γιώργος Σαμπατακάκης / Πέτρος Σεβαστίκογλου / Αγγελική Στελλάτου / Σύλλας Τζουμέρκας / Ιωάννα Τουμπακάρη / Άγγελος Τριανταφύλλου / Πρόδρομος Τσινικόρης / Λένα Φιλίπποβα / Ταξιάρχης Χάνος / Νίκος Χατζόπουλος / Αργυρώ Χιώτη».

Παράλληλα οι καλλιτέχνες και οι σπουδαστές των δραματικών σχολών πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης πορεία διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κτηνωδία στον Βόλο: Αποκεφάλισαν σκύλο και τον παράτησαν στα χιόνια – Προσοχή σκληρή εικόνα

Φρίκη στον Βόλο, με έναν μεγαλόσωμο σκύλο να εντοπίζεται αποκεφαλισμένος στην περιοχή των Κάτω Λεχωνίων

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, ο αδέσποτος σκύλος εντοπίστηκε αποκεφαλισμένος μέσα στα χιόνια λίγο πιο πάνω από το κοιμητήριο στα Κάτω Λεχώνια. Η αποτρόπαια πράξη φαίνεται να έγινε από ανθρώπινο χέρι, καθώς η κατάσταση του ζώου, δεν μαρτυρά ότι έπεσε θύμα κάποιου άλλου άγριου θηρευτή.

«Πολλές οι πιθανότητες να έγινε από ανθρώπινο χέρι γιατί ήταν κομμένο σε ευθεία… Κάτι που δύσκολα θα έκανε άλλο ζώο. Όποιος γνωρίζει κάτι ας μας στείλει μήνυμα» αναφέρει η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου. Εθελοντές ζωόφιλοι απευθύνουν έκκληση σε αυτόπτες μάρτυρες να μιλήσουν ή να καταγγείλλουν ότι έπεσε στην αντίληψή τους στις Αρχές.

Προσοχή: Ακολουθεί σκληρή εικόνα

Κτηνωδία Βόλος

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αγωνία για ηλικιωμένο που αγνοείται στην Εύβοια

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση ηλικιωμένου στον οικισμό Παρθένι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια.

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας evima.gr,  αναφέρουν πως τα ίχνη του 90χρονου χάθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου και μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής.

Στις έρευνες που ξεκίνησαν σήμερα, παίρνουν μέρος η Αστυνομία και η εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας SAR 312.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τις Αρχές ειδοποίησε η κόρη του 90χρονου, η οποία πήγε την Τρίτη στο σπίτι του για να του αφήσει φαγητό και δεν τον βρήκε εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι το Παρθένι είναι ένα από τα χωριά του δήμου Κύμης Αλιβερίου που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα , καθώς το χιόνι φτάνει τους 60 πόντους.

«Κακοκαιρία Μπάρμπαρα»: Ακυρώσεις δρομολογίων την Πέμπτη από την Hellenic Train

Σε ακυρώσεις δρομολογίων προχωρά και αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου η Hellenic Train κατόπιν ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και σε συνεννόηση με το Διαχειριστή Υποδομής.

Αναλυτικά τα δρομολόγια :

50 ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ICE ΑΘΗΝΑ  7:22  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  11:20

51 ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ICE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  7:08  ΑΘΗΝΑ  11:03

C121 ΑΘΗΝΑ-ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ  ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ  5:57  ΑΘΗΝΑ  10:57

14522 ΤΙΘΟΡΕΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ  ΤΙΘΟΡΕΑ  9:50  ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ  10:52

14521 ΤΙΘΟΡΕΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ  ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ  8:30  ΤΙΘΟΡΕΑ  9:31

C521 ΤΙΘΟΡΕΑ-ΟΙΝΟΗ  ΤΙΘΟΡΕΑ  5:30  ΟΙΝΟΗ  7:30

11530 ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ  ΟΙΝΟΗ  4:50  ΧΑΛΚΙΔΑ  5:09

1530 ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ  ΑΘΗΝΑ  4:52  ΧΑΛΚΙΔΑ  6:10

1533 ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ  ΧΑΛΚΙΔΑ  5:15  ΑΘΗΝΑ  6:34

Θεσσαλονίκη: Απείλησαν 15χρονο με μαχαίρι και του άρπαξαν το κινητό

Στιγμές τρόμου έζησε ένας 15χρονος μαθητής στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τρία άτομα πλησίασαν τον ανήλικο και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, πιθανόν μαχαιριού, τον ακινητοποίησαν και άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο που είχε μαζί του. Στη συνέχεια, οι δράστες εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αστυνομικές Αρχές πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Λαμία: Πήγε να ανάψει το τζάκι και… κατέληξε στο Θριάσιο

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε χωριό της Λαμίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, μια 53χρονη γυναίκα επιχείρησε να ανάψει το τζάκι της, με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά το οινόπνευμα. Από την εκτόξευση της φωτιάς υπέστη εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματός της.

Διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου διασωληνώθηκε, καθώς η κατάστασή της κρίθηκε σοβαρή.

Αργότερα διακομίστηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για εγκαυματίες στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο.

Εκβιάζουν γνωστή αντιδήμαρχο με μονταρισμένες γυμνές φωτογραφίες – ΒΙΝΤΕΟ

Θύμα εκβιασμού καταγγέλλει ότι έχει πέσει  γνωστή αντιδήμαρχος. Επιτήδειοι την εκβιάζουν με μονταρισμένες γυμνές φωτογραφίες.

Μιλώντας στο STAR, η αντιδήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης, Όλγα Πολίτη εξομολογείται ότι νιώθει σαν να έχει βιαστεί, ενώ αποκάλυψε ότι έχει ήδη προσφύγει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Νιώθω βιασμένη. Έχουν παραβιάσει την προσωπική μου ζωή. Έχουν βιάσει την προσωπική μου ζωή, το όνομά μου, την οικογένειά μου. Βλέπω εμένα σε αυτήν την θέση. Να είμαι θύμα μίας τέτοιας επίθεση. Είναι φοβερό» δήλωσε η αντιδήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης.

Η Όλγα Πολίτη, πριν από περίπου έναν μήνα, είδε ξαφνικά το πρόσωπό της να εμφανίζεται σε φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο σε χορηγούμενη διαφήμιση στο διαδίκτυο. Στην συνέχεια έλαβε μηνύματα στο mail της. Μάλιστα οι επιτήδειοι έχουν στείλει μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο και σε ανθρώπους που γνωρίζει, με τίτλο: «Δείτε την Όλγα Πολίτη γυμνή».

«Έχει γίνει photoshop πάνω στο πρόσωπό μου σε κάποιες φωτογραφίες οι οποίες διαδίδονται με email. Το είδα στο κινητό μου και νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα. Ότι κάτι δεν είχα δει σωστά. Έπαθα πανικό» ανέφερε η κα. Πολίτη

Μετά το αρχικό σοκ η αντιδήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης αποφάσισε να αντιδράσει. Απευθύνθηκε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να αποκαλύψει ποιοι την εκβιάζουν. «Θα το φτάσω εκεί που πρέπει να το φτάσω. Μέχρι να βγει η αλήθεια, να αποκατασταθεί το όνομά μου και να βρεθούν οι υπαίτιοι. Αυτός ο εκβιασμός κάπου αποσκοπεί. Θέλω να πω σε όλες αυτές τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα, να είναι δυνατές και στο τέλος οι αλήθεια θα φανεί» τόνισε η κα. Πολίτη.

«Τους προειδοποιώ. Θα βρεθούν. Είναι βαρύτατο ποινικό αδίκημα. Προβλέπονται βαρύτατες ποινές. Αλίμονο εάν το 2023 στοχεύουν και “χτυπούν” σεξιστικά γυναίκες» τόνισε ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ