Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Συνελήφθη ο Πέτρος Τατσόπουλος

Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, έπειτα από μήνυση του παρουσιαστή και υποψήφιου βουλευτή, Φίλιππου Καμπούρη, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

O Πέτρος Τατσόπουλος βρισκόταν σε εκδήλωση με τίτλο «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;» στο βιβλιοπωλείο «Free Thinking Zone» στο Κολωνάκι. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο και μετά το πέρας της εκδήλωσης, προχώρησαν στη σύλληψη του κ. Τατσόπουλου με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας και λίγο μετά τα μεσάνυχτα αφέθηκε ελεύθερος.

«Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον συγγραφέα Petros Tatsopoulos σε εκδήλωση που είχαμε στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο. Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του. Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα δοκιμάζεται. Ντροπή!» αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης σε ανάρτησή του στα social media, στην οποία δημοσιεύουν και βίντεο από την στιγμή της σύλληψης.

Δείτε το βίντεο

Νωρίτερα, ο παρουσιαστής και υποψήφιος βουλευτής, Φίλιππος Καμπούρης σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε: «Πριν από λίγο κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας κατά του κυρίου Πέτρου Τατσόπουλου για εξύβριση, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά του προσώπου μου. Ο συγκεκριμένος έθιξε με τον πλέον προσβλητικό τροπο την θρησκευτική μου συνείδηση και την ελευθερία της πίστης. Ενώ ο ίδιος δε σεβάστηκε ούτε το δικό μου πρόβλημα υγείας ούτε της αδερφής μου αλλά ούτε και τον χαμό των δυο μου γονιών μέσα σε εφτά μήνες που έφυγαν και οι δυο απ’ τη ζωή. Για αυτό τον λόγο λοιπόν ζητώ άμεσα την ποινική του δίωξη».

Ο κ. Καμπούρης μετά την σύλληψη του κ. Τατσούπουλου, έκανε νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Αντιδράσεις από την σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου

«Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω όταν ένας συγγραφέας και πρώην βουλευτής οδηγείται στη ΓΑΔΑ επειδή είπε ελεύθερα τη γνώμη του σε μια ήρεμη και σοβαρή συζήτηση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας» ανέφερε σε ανάρτησή του, ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης.

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Για αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών, επειδή εκφράζουν την άποψή τους, είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία, οποιασδήποτε μορφής και είδους, ούτε και της πρέπει, μέσω μηνύσεων και διώξεων, να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πτώση Phantom F-4 στην Ανδραβίδα: Τα πιθανά σενάρια της τραγωδίας – Τι λένε οι ειδικοί

Τα πιθανά σενάρια για τα αίτια της πτώσης του Phantom F-4 στην Ανδραβίδα, που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του ο συγκυβερνήτης του μαχητικού αεροσκάφους, υποσμηναγός (Ι) Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη ανέλυσαν μιλώντας στην ΕΡΤ ο πιλότος και εμπειρογνώμων αεροπορικών ατυχημάτων, κ. Παντελής Φραγκούλης και ο αεροναυπηγός κ. Φαίδων Καραϊωσηφίδης.

Αρχικά, ο κ. Φραγκούλης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην Πολεμική Αεροπορία και την οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου, γιατί όπως είπε, «σήμερα χάσαμε ένα κομμάτι της πατρίδας».

Παλαιό αλλά εκσυγχρονισμένο το αεροσκάφος

Διευκρίνισε ότι «Τα αεροσκάφη αυτά, (στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες) μπορεί να είναι παλαιού τύπου, έχουν όμως εκσυγχρονιστεί όλα αυτά τα χρόνια, έχουν μπει πολύ σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα. Πρέπει να ξέρετε ότι τα αεροσκάφη αυτά και όλα τα αεροσκάφη, ό, τι πετάει στον αέρα, υπόκεινται σε μεγάλες επιθεωρήσεις. Και όταν λέμε επιθεώρηση ενός αεροσκάφους, εννοούμε ότι αλλάζονται πολλά μα πάρα πολλά βασικά εξαρτήματά του. Από’ κει και πέρα γίνεται ένα καινούργιο αεροσκάφος».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τύπος του συγκεκριμένου αεροσκάφους είχε έρθει πρώτη φορά στη χώρα, κατόπιν παραγγελίας, το 1972 και μία δεύτερη παραλαβή πραγματοποιήθηκε το 1977. Δεν έχει διευκρινιστεί η ημερομηνία παραλαβής του επίμαχου αεροσκάφους.

Η συγκεκριμένη πτήση δεν ήταν ρουτίνας

Ο κ. Φραγκούλης τόνισε ότι η συγκεκριμένη πτήση δεν είναι ρουτίνας, διότι «οι χαμηλές πτήσεις ακολουθούν το ανάγλυφο του εδάφους. Δηλαδή το αεροπλάνο, πετάει πάνω από το έδαφος, να φανταστούμε στα 100 πόδια, στα τριάντα μέτρα σχεδόν ή και χαμηλότερα. Ακολουθεί το ανάγλυφο του εδάφους ώστε να μην γίνεται αντιληπτό από τα ραντάρ. Το ίδιο ακολουθείται και στη θάλασσα. Η πτήση όμως αυτή πάνω από το έδαφος δεν είναι μια απλή πτήση ρουτίνας. Γίνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με κλειστές στροφές προκειμένου να αποφεύγει διάφορα εμπόδια. Είναι μια πολύ δύσκολη πτήση. Είναι μια πολύ δύσκολη άσκηση, την οποία την κάνουν σχεδόν συχνά όλοι οι χειριστές αυτών των αεροσκαφών».

Όλα μας τα πολεμικά αεροσκάφη πληρούν τα στάνταρ του ΝΑΤΟ

Ο κ. Καραϊωσηφίδης, συμφώνησε με τα λεγόμενα του εμπειρογνώμονα, τονίζοντας: «Τα F-4 Phantom είναι δύσκολα αεροσκάφη. Σκεφτείτε ότι σήμερα υπάρχουν μαχητικά που έχουμε σε υπηρεσία, τα Rafale, που τα εκσυγχρονίζουμε, τα οποία σε περίπτωση που ο πιλότος αποπροσανατολιστεί, μπει σε έναν ελιγμό που είναι επικίνδυνος, υπάρχει τρόπος πατώντας ένα κουμπί, το αεροπλάνο να έρθει ευθεία και οριζόντια. Έχει αναπτυχθεί τέτοιο σύστημα και είναι σε ισχύ. Τα αεροπλάνα αυτά, επίσης, έχουν ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πτήσης. Το F-4 Phantom είναι ένα αεροπλάνο σχεδιασμένο τη δεκαετία του ’50, εξελιγμένο στις αρχές της δεκαετίας του ’60, που τα περισσότερα συστήματα του είναι ηλεκτρομηχανικά, αλλά οποιοδήποτε ιπτάμενο μέσο, το οποίο ένας μηχανικός το υπογράφει και το αποδεσμεύει και ένας πιλότος το υπογράφει και το αποδέχεται για πτήση, είναι ασφαλές. Μη ασφαλή αεροπλάνα δεν πετάνε, πολύ δε περισσότερο στην Ελλάδα, σε μια αεροπορία του ΝΑΤΟ, σε μια αεροπορία η οποία έχει το υψηλότερο στάνταρ ασφάλειας».

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά», υπογράμμισε ο κ. Καραϊωσηφίδης για τα πιθανά αίτια της σημερινής τραγωδίας και πρόσθεσε: «Εγώ δεν θα μπορούσα να αποκλείσω την τεχνική βλάβη, ένα απρόοπτο γεγονός. Να θυμίσω ότι στο παρελθόν έχουμε αρκετά περιστατικά, όπου έχουμε χάσει αεροπλάνα κυριολεκτικά από απρόοπτο γεγονός. Έχει συγκρουστεί μεγάλο πουλί με μονοκινητήριο αεροπλάνο, μπήκε στον κινητήρα, ο κινητήρας έσκασε, αλλά εκεί υπήρξε εγκατάλειψη του αεροσκάφους».

Σε αυτό το σημείο, διευκρίνισε το εξής: «Όλα τα μαχητικά έχουν καθίσματα και φυλασσόμενα γιατί είναι αδύνατον ο χειριστής να βγει με άλλο τρόπο από το αεροσκάφος με τη μεγάλη ταχύτητα που πετάει. Αλλά η εκτίναξη και η χρήση των καθισμάτων αυτών δεν διασφαλίζει και τη διαφυγή. Δηλαδή έχουμε πολλές περιπτώσεις όπου το μικρό ύψος, η στάση του αεροπλάνου στην εκτίναξη, η σχετική θέση με το έδαφος έχει σαν αποτέλεσμα την αποτυχία αυτής της διαδικασίας».

«Υπάρχει περίπτωση να εκτινάχθηκαν τελευταία στιγμή», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων, ο αεροναυπηγός. «Η εκτίναξη σε τέτοια ύψη (30 μέτρων) θεωρητικά στέλνει τα καθίσματα σε ύψος ασφαλές για να ανοίξουν τα αλεξίπτωτα, αλλά δυστυχώς έχουμε δει πάρα πολλές φορές περιστατικά, όπου η εγκατάλειψη δεν είναι επιτυχής και αν οι πληροφορίες είναι σωστές – ότι έχουμε αλεξίπτωτο στο νερό και νεκρό τον χειριστή οπλικών συστημάτων του αεροσκάφους, δηλαδή τον συγκυβερνήτη – φοβάμαι ότι ίσως έχουμε ένα τέτοιο περιστατικό».

Ένα άλλο πιθανό σενάριο αποτελεί το λάθος χειριστή του αεροσκάφους, σύμφωνα με τον κ. Καραϊωσηφίδη. «Έμπειροι χειριστές κάνουν λάθος. Δυστυχώς συμβαίνει ή ξεκινάει μια αλυσίδα. Ποτέ μια συντριβή, μια πτώση αεροσκάφους δεν είναι αποτέλεσμα μιας και μοναδικής αιτίας, είναι συνήθως συνδυασμός. Ξεκινάμε από κάπου και για να συντριβεί τελικά το αεροσκάφος εξελίσσεται με τέτοιο τρόπο που δεν είναι αντιμετωπίσιμη κατάσταση».

Κλείνοντας, ο κ. Φραγκούλης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει μαύρο κουτί σε αυτά τα αεροσκάφη και συμπλήρωσε ότι «από τα συντρίμμια πολλές φορές βρίσκουμε ένα μέρος της αιτίας. Είναι πολύ δύσκολο να διερευνήσουμε τις περιπτώσεις αυτές γιατί πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πάρα πολλούς παράγοντες, ακόμα και αν ανασύρουμε το αεροσκάφος, το οποίο είναι σε 1.000 μέτρα βάθος σε εκείνο το σημείο που έχει πέσει».

Πτώση F-4 Phantom στην Ανδραβίδα: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του νεκρού υποσμηναγού – «Καταστραφήκαμε όλοι»

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε την ζωή του, ύστερα από τη συντριβή του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας F-4 Phantom στο Κατάκολο.

«Ήρθε χθες το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Μας χαιρέτισε κανονικά… “γιατί φεύγεις νωρίς του λέω”, “φεύγω, γιατί το πρωί πετάω”. Πέταξε και τέλος», είπε ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ.

«Του έλεγα εγώ “κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά να δουλέψεις, δεν θα ταλαιπωρηθείς στη ζωή σου”. “Όχι πατέρα”, μου λέει, “θα δηλώσω την Ικάρων πρώτη”. Τη δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών… Και καταστραφήκαμε όλοι».

Πτώση F-4 Phantom στην Ανδραβίδα: «Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, είναι έμπειρος» λέει ο αδελφός του κυβερνήτη

Ο αδελφός του 31χρονου Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη μίλησε στην εκπομπή TLive και τόνισε ότι ο αγνοούμενος έχει μεγάλη εμπειρία, αφού εργάζεται πάνω από 10 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία.

«Δεν καταλαβαίνω τι έχει συμβεί, δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση ως οικογένεια», ανέφερε και είπε πως επικοινώνησε με τον αδερφό του για τελευταία φορά το βράδυ της Κυριακής: «Μιλήσαμε, είχαμε μια χαλαρή κουβέντα, μου είπε ότι το επόμενο πρωί είχε το προγραμματισμένο ταξίδι. Αυτό, όχι κάτι άλλο. Ήταν μια χαρά, δεν είχε κάποιο πρόβλημα».

Τα πρώτα λόγια του πατέρα του αγνοούμενου κυβερνήτη

Η εκπομπή LiveNews επικοινώνησε με τον πατέρα του αγνοούμενου πιλότου, ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

«Ήρθαν από το επιτελείο της Αεροπορίας εδώ στο σπίτι και μας είπαν ότι ψάχνουν τον γιο μου και τον άλλο πιλότο. Από τη Μονάδα του με ενημέρωσαν πάρα πολύ νωρίς για το τι συνέβη. Αλλά τώρα, πριν από λίγο, ήρθαν αυτοπροσώπως έξω από την πόρτα μου και μου είπαν ότι κατέπεσε το αεροπλάνο και ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα για τα δύο παιδιά», είπε ο πατέρας του 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Εθνική Πινακοθήκη: «Ήταν μια λανθασμένη σκέψη – Ο καθένας θα μπορούσε να το κάνει» λέει ο δράστης της «κλοπής του αιώνα»

Η δίκη για την «κλοπή του αιώνα» από την Εθνική Πινακοθήκη ολοκληρώθηκε.

Ο Γιώργος Σαρμαντζόπουλος, πριν από 11 χρόνια κατάφερε να αρπάξει μέσα από την Εθνική Πινακοθήκη τρία έργα αμύθητης αξίας των Πικάσο, Μοντριάν και Μονκάλβο και επί 10 χρόνια παρέμενε ασύλληπτος. Ο 50χρονος σήμερα ελαιοχρωματιστής, ο οποίος που συνήθιζε να συστήνεται ως συλλέκτης έργων τέχνης, καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης με αναστολή. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και με ηλεκτρονική επιτήρηση, επέστρεψε στο σπίτι του, ως το εφετείο.

Τον περασμένο Αύγουστο, όταν και έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής του, έπειτα από 14 μήνες εγκλεισμού, είχε μιλήσει για το περιστατικό. «Συνέβη και έγινε από την αγάπη μου προς την τέχνη. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί κάποια στιγμή στη ζωή του να κάνει κάποιο λάθος».

Το έργο που δεν βρέθηκε

Από τα έργα που εξαφανίστηκαν εκείνη τη νύχτα, ένα δεν ανακτήθηκε ποτέ. Ο 50χρονος είπε στο δικαστήριο ότι κατά την προσπάθεια να διαφύγει, κόπηκε και σκούπισε με το σχέδιο του Μονκάλβο το ματωμένο χέρι του. Έπειτα ισχυρίζεται ότι το πέταξε.

«Ήμουν ήδη συλλέκτης μιας μικρής συλλογής από διάφορους Έλληνες καλλιτέχνες και ήθελα να εμπλουτίσω την υπάρχουσα συλλογή μου που είχα τότε, η οποία είναι ακόμα μεγαλύτερη τώρα, με κάποια έργα φημισμένων ζωγράφων» είχε δηλώσει.

Το «Γυναικείο κεφάλι» του Πάμπλο Πικάσο, με τη χειρόγραφη αφιέρωσή του στον ελληνικό λαό στο πίσω μέρος του πίνακα και ο «Ανεμόμυλος Στάμμερ» του Πιτ Μοντριάν είχαν βρεθεί σε μια ρεματιά, στο Πόρτο Ράφτη, προστατευμένοι σε μεγάλους χαρτοφύλακες.

«Τα 10 χρόνια αυτά, είχαν περάσει πάρα πολλές φορές οι σκέψεις του να επιστραφούν τα έργα, αλλά λόγω της οικογενειακής μου κατάστασης δεν επέστρεφα τα έργα». Επί 9 χρόνια οι πίνακες ήταν κρυμμένοι σε μια αποθήκη στην Κερατέα και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ουδέποτε είχε την πρόθεση να τους πουλήσει, αποδίδοντας την κλοπή καθαρά στο πάθος του για την τέχνη.

«Μια λανθασμένη σκέψη – Ο καθένας θα μπορούσε να το κάνει»

Μιλώντας στο MEGA, ο δράστης «της κλοπής του αιώνα» έκανε λόγο για μια λανθασμένη πράξη. «Ήταν μια λανθασμένη σκέψη η οποία αργότερα μετατράπηκε σε κλοπή. Υπήρξε ένας τεχνικός σχεδιασμός 6 μηνών. Η κλοπή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από κάθε απλό πολίτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο καθένας θα μπορούσε να μπει στο κτίριο τότε το 2012 στην πινακοθήκη από μια ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα και να πάρει τα έργα. Ήταν εξαιρετικά αφύλακτη τότε η Εθνική Πινακοθήκη, με έναν φύλακα και σύστημα ασφαλείας που υπολειτουργούσαν» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η σύλληψή του ήταν δύσκολη και μακρόχρονη καθώς «δεν μπορούσε να μπει στο μυαλό κανενός ότι μια κλοπή αυτού του μεγέθους μπορούσε να γίνει από έναν απλό πολίτη Ποτέ δεν έχω καταδικαστεί, ποτέ δεν έχω υπάρξει σεσημασμένος και ήταν μια λάθος σκέψη και πράξη» τόνισε.

«Ήμουν μεταξύ Ελλάδος και Αγγλίας από το 2009 έως το 2021. Τρεις-τέσσερις φορές τον χρόνο βρισκόμουν στην Ελλάδα, στο διαμέρισμα που έμενα στην Αθήνα βρίσκονταν τα έργα με την υπόλοιπη συλλογή μου, δεν ήταν σε κάποια αποθήκη κλεισμένα. Τα θαύμαζα κάποιες φορές. Η λάθος επιλογή στην απόκτηση των πινάκων δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να θαυμάζω την τέχνη» ανέφερε ο κ. Σαρμαντζόπουλος.

Κεχαγιόγλου: «Δίκαιη απόφαση»

Για δίκαιη απόφαση έκανε λόγο από την πλευρά του ο συνήγορος του κ. Σαρμαντζόπουλου, Σάκης Κεχαγιόγλου.

«Η απόφαση ήταν δίκαιη, ούτε αυστηρή ούτε επιεικής. Διότι, μετά τη διάπραξη της κλοπής, ο εντολέας μου το αποδέχτηκε πριν καταστεί κατηγορούμενος. Χωρίς την αυθόρμητη, αυτόβουλη και χωρίς πίεση απόφασή του να συνεργαστεί με τις Αρχές, τα έργα δεν επρόκειτο ποτέ να επιστρέψουν στην Πινακοθήκη. Ο ίδιος υπέδειξε το σημείο που τα είχε τοποθετήσει» ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου, το γεγονός ότι τα έργα επέστρεψαν άθικτα στην Πινακοθήκη, καθώς και ότι από την έρευνα δεν προέκυψε ενδεχόμενο πώλησης των πινάκων, οδήγησαν το δικαστήριο στην αναγνώριση ελαφρυντικού του δράστη. «Ο ορισμός για το ποιος μετανόησε και ήρε στην πράξη της συνέπειες της πράξεώς του είναι ο κύριος Σαρμαντζόπουλος».

 Θεσσαλονίκη: ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο με τους διαρρήκτες που ψέκασαν με πυροσβεστήρα φύλακα

Βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφεται η δράση των μελών της συμμορίας που έκανε διαρρήξεις και ληστείες στη Θεσσαλονίκη, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για τέσσερα μέλη της συμμορίας αθίγγανων, που κατάφεραν να συγκεντρώσουν μέσα σε 12 ημέρες το ποσό των 228.000 ευρώ από διαρρήξεις και ληστείες. Είχαν σχέδιο, ήταν γρήγοροι και διέθεταν εμπειρία. Ωστόσο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τους συλλάβουν.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ξεκίνησαν τα «χτυπήματά» τους στις 18 Νοεμβρίου του 2021. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες έκαναν δύο διαρρήξεις και δύο ληστείες. Διέρρηξαν δύο επιχειρήσεις βάμβακος στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και στην περιοχή της Χαλκηδόνας, από τις οποίες αφαίρεσαν χρηματοκιβώτια με λεία 200.000 ευρώ περίπου.

Λίγες ημέρες μετά λήστεψαν πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών και πήραν χρηματοκιβώτιο με 25.000 ευρώ.

Το τελευταίο τους «χτύπημα» έγινε σε κατάστημα σε εμπορικό κέντρο στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι δράστες εισέβαλαν σε αυτό και πήραν ένα χρηματοκιβώτιο με 4.500 ευρώ. Φεύγοντας τους καταδίωξε ο φύλακας.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε το thestival.gr, για να τον αποθαρρύνουν ψέκασαν προς το μέρος του με πυροσβεστήρα.

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο:

Σεισμός 3,3 Ρίχτερ στην Εύβοια

Σεισμός 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας , ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 12,5 χλμ.

Σεισμός Εύβοια

Τροχαίο στον Χολαργό

Τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου στον Χολαργό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο ύψος του σταθμού του μετρό «Χολαργός» δύο οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα στην κάθοδο της Λεωφόρου Μεσογείων, από την Άγια Παρασκευή μέχρι τον Χολαργό.

Δείτε φωτογραφία από το σημείο του τροχαίου

Τροχαίο Μεσογείων

Μάνος Δασκαλάκης: Διαψεύδει τις φήμες περί αρραβώνα και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

Ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, διαψεύδει ότι «έχει συνάψει νέα σχέση και ότι αρραβωνιάστηκε».

Μέσω δήλωσης των δικηγόρων του ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρει πως κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις όσον αφορά την προσωπική του ζωή και διαμηνύει πως θα λογοδοτήσουν στις αρμόδιες αρχές.

Αναλυτικά η δήλωση των συνηγόρων του Μάνου Δασκαλάκη:

«Διαψεύδουμε την «είδηση» που αναπαρήγαγαν σήμερα πολλά Μέσα, περί του ότι ο εντολέας μας κος. Εμμανουήλ Δασκαλάκης δήθεν έχει συνάψει νέα σχέση, και ότι δήθεν αρραβωνιάστηκε.
Αυτοί που επιχειρούν να δημιουργήσουν αυτές τις εσφαλμένες εντυπώσεις, ιδίως μέσω «συνεντεύξεων» φερόμενων ως «φίλων της οικογένειας», και μάλιστα την παραμονή της κατάθεσης του κου Δασκαλάκη στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως υποστηρίζων την κατηγορία σε μια υπόθεση με σοβαρότατα αδικήματα, θα λογοδοτήσουν στις αρμόδιες αρχές.
Το κατά τα άλλα σεβαστό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις της επίδικης υπόθεσης, ας περιοριστεί στα τεκταινόμενα εντός της δικαστικής αίθουσας, χωρίς διολισθήσεις σε κιτρινισμούς».

Σταύρος Θεοδωράκης: Αποκάλυψε πώς διαγνώστηκε τυχαία με καρκίνο

Το πώς διαγνώστηκε τυχαία με επιθετική μορφή καρκίνου αποκάλυψε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μίλησε και για τον πατέρα του, τα παιδικά του χρόνια αλλά και την εκπομπή «Πρωταγωνιστές».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και στο «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4», ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε σχετικά με την περιπέτεια υγείας του: «Ήρθε πάρα πολύ απότομα. Έχει πλάκα, δεν το έχω ξαναπεί. Έκανα ως αρχηγός περιοδεία στο Γενικό Ναυτικό Νοσοκομείο και μου λέει ένας γιατρός νεαρός ”να κάνουμε ένα τεστ;” και του λέω ”άσε ρε φίλε”. Μου λέει ”έχεις κάνει PSA τώρα τελευταία;” του λέω ”δεν ξέρω τώρα, άσε με”. Με παίρνει σχεδόν βίαια, παρακαλετά βίαια και με πάει. Με παίρνει την επόμενη ημέρα το πρωί και μου λέει ”μπορείτε να έρθετε ξανά να κάνετε την εξέταση γιατί έχει γίνει λάθος, είναι ένα νούμερο που δεν μπορεί να υπάρχει” και εκεί έγιναν όλα τα υπόλοιπα. Ήταν ένας καρκίνος πολύ επιθετικός, αλλά όλα καλά είναι καλά».

Όπως εξήγησε, είχε ήδη βιώσει την απώλεια του πατέρα του. «Είχα πληγωθεί από τον θάνατο του πατέρα μου. Πότε δεν ήμουν στα σύννεφα. Είχα μια σχέση με τον θάνατο. Ήξερα ότι είναι κάτι που υπάρχει εκεί στη γωνία και μας απειλεί όλους… Δεν έχω καταφέρει να αλλάξω αυτό το μόνιμο άγχος που έχω για την ζωή μου», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια, είπε: «Είναι μεγάλη ευτυχία που γνώρισα τη ζωή μέσα από τη φτώχεια γιατί μετά εσύ τα ανακαλύπτεις και τα κατορθώνεις όλα. Είναι και λίγο κατάρα να έχεις βρει πάρα πολλά πράγματα έτοιμα από τους δίκους γιατί μετά τι θα προσθέσεις εσύ;».

 

«Έπαιρνα την εφημερίδα του πατέρα μου και την έκρυβα στο βιβλίο γιατί βαριόμουν να διαβάσω το βιβλίο και διάβαζα την εφημερίδα. Στο σχολείο έπεφτε χάρακας, τιμωρία με το ένα πόδι να κοιτάς τον τοίχο… Μου κοκκίνιζαν συχνά τα χέρια.. Ήμουν δυσλεκτικός αλλά τότε δεν υπήρχε αυτό. Το βράδυ διάβαζα και την επόμενη μέρα μου έλεγε ο δάσκαλος 5 Χ 8 και τίποτα και με χτύπαγε το κεφάλι στο θρανίο επειδή νόμιζε ότι τον κοροϊδευα. Η Αγία Βαρβάρα όπου μεγάλωσα ήταν περιοχή ανεπιθύμητων. Έφερναν καθηγητές και δασκάλους που είχαν πολλά προβλήματα», συμπλήρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σχετικά με τις σχέσεις με τους αθίγγανους, δήλωσε: «Οι φίλοι μου στην Αγία Βαρβάρα θέλουν να τους φωνάζω γύφτους για να απενοχοποιηθεί η λέξη. Να μην λες ”άντε ρε γύφτε” αλλά ”ε  γύφτε τι κάνεις;”».

Είπε, δε, ότι «ο πρώτος μου έρωτας ήταν μια τσιγγάνα στο σχολείο. Ζούσα σε ένα περιβάλλον όπου ήμασταν στο σχολείο τσιγγάνοι… Δεν ήταν κάτι ξένο για εμάς».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε και τι περιέχει το σακίδιό του, που έχει πάντα μαζί στα γυρίσματα της εκπομπής του.

Όπως εξήγησε, έχει πάντα ένα κόκκινο τετράδιο, πολλά στυλό και μολύβια, ξύστρες και γόμες, εξελιγμένη φωτογραφική μηχανή για να τραβάει και βίντεο, έναν φακό, σουγιά για το καθάρισμα των φρούτων και ξηρούς καρπούς.

Δείτε εδώ το Α΄ μέρος της συνέντευξης:

Δείτε το Β’ μέρος της συνέντευξης:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ