Οι διάλογοι των νονών της νύχτας

Οι καυτοί διάλογοι των νονών της νύχτας

Συχνή επικοινωνία με κρατούμενους του Ποινικού Δικαίου φαίνεται πως είχαν κάποια από τα συλληφθέντα μέλη της συμμορίας των εκβιαστών του Χαϊδαρίου, όπως προκύπτει από τις ηχογραφημένες συνομιλίες που έχει καταγράψει ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ.

Όπως φαίνεται από το υλικό που έχει συλλέξει το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας Αττικής, τα φερόμενα ως ηγετικά μέλη της σπείρας των “μπράβων”, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε υπό την προστασία της τουλάχιστον 16 νυχτερινά μαγαζιά, είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους έγκλειστους στις φυλακές Δομοκού και Τρικάλων, Γιάννη Σκαφτούρο και Παναγιώτη Βλαστό. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο διάλογος στον οποίο ο Β.Ζ. (ο φερόμενος και ως “αρχινονός” της εγληματικής ομάδας που εξάρθρωσε η αστυνομία) συνομιλεί με τον βαρυποινίτη Γιάννη Σκαφτούρο και ο τελευταίος φαίνεται να ανησυχεί γιατί με το ίδιο τηλέφωνο που απαντά στις κλήσεις του μιλάει και με άλλα άτομα:

ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ: Φίλε, μ΄ αυτό το τηλέφωνο μιλάτε και με άλλους; Πού σας παίρνω εγώ;

Β.Ζ.: Αυτ…αυτό εδώ;

ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ: Ναι

Β.Ζ.: Εεεε, από άλλη, από άλλα μαγαζιά σαν και αυτό που παίρνεις και εσύ εμένανε μόνο.

ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ: Ωχ, ωχ, ωχ!

Β.Ζ: Κανά δύο άλλα.

ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ: Δεν είναι τίποτα γνωστοί μου, όμως;

Β.Ζ.: Όχι, όχι, όχι.

ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ: Α…εντάξει.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η τηλεφωνική επικοινωνία του 32χρονου “αρχηγού” της συμμορίας με έναν κρατούμενο των φυλακών Αγίου Στεφάνου ονόματι “Αλέκο”. Σε αυτή οι δύο άντρες συζητούν για “αστακούς”, όπως είναι κατά την αστυνομία η κωδικοποιημένη ονομασία για τις ναρκωτικές ουσίες. Σε άλλη πάλι συνομιλία ο Β.Ζ. ζητάει ξανά από τον “Αλέκο” να του βρει “αστακό” ή καμία “καραβιδούλα”, με την επισήμανση να μην είναι “σάπια”.

Β.Ζ: Έλα

“Αλέκος”: Έλα Β.

B.Z.: Εεεε..για κανά αστακό έχεις κανένα φίλο εδώ έξω να πάω να μιλήσω λίγο μαζί του;

“Αλέκος”: Αστακό;

Β.Ζ: Ναι, να πάμε να αγοράσουμε τίποτα

“Αλέκος”: Εεεε δεν έχει τώρα, ξέρω εγώ, να πούμε

Β.Ζ.: Δεν έχει τίποτα;

“Αλέκος”: Αυτά είναι από αυτά που σου΄ χω γράψει εγώ;

Β.Ζ.: Ναι, από αυτά εννοώ, έχουμε ένα έτσι, έχουμε ένα ψηλό…φίλο μωρέ και θέλει να…θέλει να φάει ένα καλό έτσι…καλό όμως καλό.

“Αλέκος”: Αστακό…Καλά, κάτσε να δω τη λίστα και θα σου πω

Β.Ζ.: Μπορείς να το (ακατάληπτο) να μου πεις αν είναι όμως άνθρωπος σου, ε; Ξέρεις.

“Αλέκος”: Ναι, ναι, ναι, ναι

 

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ