Οι 8 τροφές “ασπίδα” κατά των ασθενειών και των θερμίδων

Οι 8 τροφές “ασπίδα” κατά των ασθενειών και των θερμίδων

Επιλέξτε τροφές γεμάτες ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για μια ισορροπημένη διατροφή! Όσο χειμωνιάζει, οι τροφές με σάκχαρα και κορεσμένα λίπη αποκτούν την τιμητική τους… και οι υπερ-τροφές μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Όμως, εάν θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά ή να προστατέψετε την υγεία σας, πρέπει να αλλάξετε συνήθειες. Τα παρακάτω τρόφιμα και σνακ, όχι μόνο “καίνε” θερμίδες, αλλά λειτουργούν σαν μια “ασπίδα” προστασίας απέναντι στις ασθένειες.

Καυτερό τσίλι

Το καυτερό τσίλι καίει αρκετές θερμίδες. Μελέτες υποστηρίζουν ότι όσο πιο καυτό είναι το τσίλι, τόσο καλύτερα. Γι’ αυτό προσθέστε ένα κουταλάκι τσίλι σος στο φαγητό σας, ώστε να κάψετε 15% περισσότερες θερμίδες. Το ίδιο αποτέλεσμα επιφέρουν και οι κόκκινες καυτερές πιπεριές, οι οποίες περιέχουν αντιοξειδωτικά στοιχεία και προφυλάσσουν από τα καρδιακά νοσήματα.

Πατάτες

Αν και οι πατάτες είναι γεμάτες με υδατάνθρακες λειτουργούν διαφορετικά ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματός τους. Οι τηγανητές πατάτες, για παράδειγμα, περιέχουν λίπος, σε αντίθεση με τις ψητές πατάτες με αλάτι και δεντρολίβανο. Ακόμα και στη δίαιτα πρέπει να καταναλώνετε σύνθετους υδατάνθρακες, σε αντίθεση με τους απλούς π.χ. ζάχαρη και μπισκότα. Να θυμάστε, ότι ο πουρές γλυκοπατάτας περιέχει άφθονη βιταμίνη Α και βιταμίνη C.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ