Ο “ζάμπλουτος” Ρώσος ήταν απατεώνας – Πώς τον έπιασε η ΕΛΑΣ

Ο 24χρονος “ζάμπλουτος” Ρώσος, όπως εμφανιζόταν στις διακοπές του σε υπέρ-πολυτελή ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής της Χερσονήσου αποδείχτηκε πως ήταν ένας …απατεώνας, μέλος μίας εγκληματικής ομάδας που φέρεται να έχει αφήσει έντονα το στίγμα της τόσο στην Κρήτη όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το «χρυσό-κλειδί» στα χέρια τους ήταν οι κάρτες-κλώνοι που είχαν στην διάθεση τους. Είχαν υφαρπάξει τα δεδομένα καρτών που είχαν εκδώσει τράπεζες του εξωτερικού, όπως του Καναδά, και είχαν στήσει «πάρτι» ανά την Ευρώπη. Χλιδάτες διακοπές σε πεντάστερα ξενοδοχεία, πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ.

Στην διάρκεια του καλοκαιριού ο 24χρονος με την ευπαρουσίαστη σύντροφο του κατέλυσαν σε δύο υπέρ-πολυτελή ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου. Βουτιές στην πισίνα, δροσερά κοκτέιλ και απολαυστικά μασάζ στο spa. Είχαν καταφέρει να πείσουν τους πάντες ότι πρόκειται για πελάτες με φοβερή οικονομική άνεση. Με αυτόν τον …αέρα προσέγγισαν τον ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου που λειτουργεί σε ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία.

Τους «γυάλισαν» 11 πανάκριβα ρολόγια συνολικής αξίας 202.000 ευρώ. «Τα θέλουμε για δώρο σε γάμο» ανέφεραν, ξεκαθαρίζοντας ότι τα ρολόγια θα πληρώνονταν από τον εργοδότη τους στο εξωτερικό με εμβάσματα σε δύο δόσεις. Μάλιστα ο δήθεν εργοδότης που φυσικά ήταν συνεργός τους συνομίλησε με τον επιχειρηματία για τα διαδικαστικά. Τελικά τα ρολόγια παραδόθηκαν στην Αθήνα όπου τα παρέλαβε ο 24χρονος … “ζάμπλουτος” Ρώσος.

Τα εμβάσματα φυσικά δεν πληρώθηκαν ποτέ και κάπως έτσι στο «παιχνίδι» μπήκε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος που ξεκίνησε έρευνα.

Το «δόλωμα» ήταν μία νέα παρτίδα ρολογιών, 17 στον αριθμό, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ. Υπό την καθοδήγηση των αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος η υπεύθυνη του κοσμηματοπωλείου ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον 24χρονο, ο οποίος αρχικώς ζήτησε την παράδοση του δέματος σε πόλη της Αγγλίας. Φοβούμενος ωστόσο μην χαθεί η μεγάλη ευκαιρία- έτσι νόμιζε- πήρε το αεροπλάνο από Μόσχα και πάτησε ελληνικό έδαφος προκειμένου να παραλάβει ο ίδιος τα ρολόγια και τότε αστυνομικοί του Οργανωμένου του πέρασαν χειροπέδες.

Ο 24χρονος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη ενώπιον των ανακριτικών Αρχών Ηρακλείου. Θεωρείται πάντως ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει βάθος με διεθνείς προεκτάσεις και η εμπλοκή της Ιντερπόλ μάλλον είναι αναπόφευκτη.

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ