Ο Βρετανός που κατηγορήθηκε για το τζαμί στη Λέσβο μιλά στο enikos.gr

Ο Βρετανός εθελοντής Σακίμπ (Άντονις) Καν που κατηγορήθηκε ότι έφτιαξε αυτοσχέδιο παράνομο τζαμί σε αντίσκηνο έξω από το Κέντρο Καταγραφής Προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο, μιλά αποκλειστικά στο enikos.gr.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Άντονι Καν είχε χαρακτηριστεί από τον Τύπο ως μέλος οργάνωσης που έχει αποστολή τη διάδοση της ισλαμικής εκπαίδευσης τόσο στη Βρετανία όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, για τον Βρετανό εθελοντή είχαν γίνει αναφορές ότι ενδέχεται να είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, με βάση μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και στην οποία φορά στρατιωτική στολή και κρατά στα χέρια του ένα αυτόματο όπλο.

«Η σκηνή που στήθηκε στη Λέσβο δεν ήταν τζαμί, ήταν ένας χώρος προσευχής που μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει όποιος ένιωθε την ανάγκη να το κάνει. Ο αντιδήμαρχος της Λέσβου ήταν ενήμερος για αυτό. Γνωρίζει πολύ καλά τις δράσεις των ΜΚΟ στο νησί» δήλωσε ο Άντονι Καν στο enikos.gr σχετικά με το αυτοσχέδιο τζαμί.

Σε ερώτηση για το ποια είναι η κατάσταση στη Λέσβο με τους πρόσφυγες και για το αν χρειάζονται περισσότεροι εθελοντές στο νησί είπε «για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση θα ήθελα να πω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις ελληνικές αρχές, έχω φύγει από το νησί και επιστρέψει ξανά αρκετές φορές. Το θέμα με τους εθελοντές στην Ελλάδα έχει αρχίσει να φτάνει σε ένα τέλμα. Υπάρχουν νόμοι τους οποίους οφείλουμε να σεβαστούμε».

Ενώ σχετικά με την φωτογραφία στην οποία κρατά ένα αυτόματο όπλο, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι προέρχεται από μία ταινία με ζόμπι στην οποία συμμετείχε.

«Η φωτογραφία προέρχεται από μία ταινία στην οποία συμμετείχα και είχε θέμα τα ζόμπι. Τα ΜΜΕ χρησιμοποίησαν αυτή τη φωτογραφία για να φτιάξουν μία ψευδή είδηση»

«Είμαι ένας εθελοντής. Δεν ήρθα στη Λέσβο για να βλάψω κανέναν ήρθα για να βοηθήσω. Δεν με απασχολεί η θρησκεία στην οποία πιστεύουν οι άνθρωποι που βοηθώ» ανέφερε.

Ενώ πρόσθεσε πως ο βρετανικός Τύπος έχει αναφερθεί στην εθελοντική του δράση στη Λέσβο. «Αυτά τα δημοσιεύματα με κάνουν να πιστεύω πως όλα όσα έχω κάνει για τους πρόσφυγες είναι σωστά».

Δείτε επίσης:

Τα “μυστικά” του Άγγλου ισλαμιστή που έστησε το αυτοσχέδιο τζαμί στη Λέσβο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ