Ο «πόλεμος» της τσιπούρας συνεχίζεται στο Αιγαίο: «Μας έχουν ρημάξει τα τουρκικά αλιευτικά» λένε οι ψαράδες στο enikos.gr

Την ώρα που οι αφίξεις μεταναστών στα νησιά αυξάνονται διαρκώς τις τελευταίες ημέρες, αλιείς καταγγέλλουν στο enikos.gr πως τουρκικά αλιευτικά αυτή την περίοδο μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο και προσπαθούν να ψαρέψουν.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Ο αντιπρόεδρος του αλιευτικού συνδέσμου Λέσβου, Μιχάλης Καραντώνης κατήγγειλε πως «σε πολλά σημεία της Λέσβου τα τουρκικά αλιευτικά πλησιάζουν, μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και μας δημιουργούν προβλήματα. Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν πρέπει να συνεχιστεί».

Τόνισε ακόμη πως «το τουρκικό λιμενικό κάνει τα στραβά μάτια στους μετανάστες και αφήνει τα δουλεμπορικά να περνούν ανενόχλητα και να φτάνουν στο νησί μας. Το Λιμενικό είναι εκεί και διασώζει αυτούς τους ανθρώπους. Όμως κάτι πρέπει να γίνει άμεσα και για τα τουρκικά αλιευτικά».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καραντώνης στο enikos.gr από τις 15 Ιουλίου «έχουν βγει υποτίθεται τα τουρκικά αλιευτικά για ψάρεμα στα διεθνή χωρικά ύδατα αλλά έχουν ρημάξει το νησί μας, γύρω – γύρω. Στην κυριολεξία το έχουν ρημάξει…».

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr το Λιμενικό είναι σε όλα τα σημεία και προσπαθεί να αποτρέπει τέτοια φαινόμενα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ