Ο ΟΑΕΕ σε… όλο του το “μεγαλείο”

Ο ΟΑΕΕ σε… όλο του το “μεγαλείο”

 

 

Ακόμη μία καταγγελία που φανερώνει περίτρανα τη χαοτική κατάσταση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ασφαλισμένοι, δέχτηκε το enikos.gr.

Αναγνώστης από τη Ρόδο, καταγγέλλει ότι συγγενής του και πρώην ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ, «πνιγμένος από τα ασφαλιστικά «βάρη», κατάφερε να κάνει ρύθμιση των χρεών του, στον ασφαλιστικό του φορέα, σύμφωνα με την οποία καλείται να καταβάλει 699,35 ευρώ το δίμηνο, μέχρι τον Ιανουάριο του 2015».

«Ο ασφαλισμένος έφυγε μετανάστης στη Γερμανία προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πληρώσει την πρώτη δόση (τον Ιούλιο του 2012) γιατί αδυνατούσε και ξεκίνησε να πληρώνει τις υπόλοιπες δόσεις κανονικά. Εν τω μεταξύ ενημερώνεται από τον ΟΑΕΕ ότι για τις επόμενες τέσσερις δόσεις, θα πρέπει να είναι τυπικός καθώς σε άλλη περίπτωση, θα χάσει τη ρύθμιση του.

Η τελευταία δόση από τις τέσσερις, είχε καταληκτική ημερομηνία πληρωμής 31-01-2013, και η κατάθεση έγινε στις 30-01-2013. Ο ασφαλισμένος κατέθεσε 700 ευρώ στην τράπεζα και μένει ήσυχος ότι όλα πηγαίνουν καλά.

Στις 31-01-2013 ωστόσο, επιστρέφουν τα χρήματα στον λογαριασμό του, επειδή το ποσό δεν ήταν το ακριβές –κατέβαλε 0,65 ευρώ επιπλέον.

Το αποτέλεσμα είναι να έχει χάσει τη ρύθμιση και να εξαρτάται από την κρίση του Διευθυντή του καταστήματος που ανήκει για το αν θα του κάνει καινούργια ρύθμιση.

Ο διευθυντής είναι ευγενέστατος και εξυπηρετικότατος» επισημαίνει ο αναγνώστης μας «αλλά έχει κολλήσει και αυτός στους νόμους και στη γραφειοκρατία».

«Αν αυτό δεν είναι παράνοια τότε ποιό είναι; Αθάνατη Ελλάδα!»

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ