Ο λογαριασμός με τον νέο φόρο – Aναλυτικά παραδείγματα

Ο λογαριασμός με τον νέο φόρο 

Ποιες είναι οι ελαφρύνσεις και οι επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στις λαϊκές, μεσαίες και πλούσιες αστικές και αγροτικές περιοχές σε σχέση με το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Φορο-λογαριασμό με ελαφρύνσεις  και επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε σχέση με το χαράτσι της ΔΕΗ αλλά και καταβολή φόρου για πρώτη φορά για μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλης, βγάζει ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα εφαρμοσθεί από το 2014.

Εκπτώσεις συγκριτικά με το ειδικό τέλος ακινήτων μέχρι και 26% προκύπτουν για όσους έχουν στην κατοχή τους μόνο ηλεκτροδοτούμενες κατοικίες που βρίσκονται σε χαμηλές και μεσαίες περιοχές της Αττικής με αντικειμενική αξία μέχρι 2.750 ευρώ και αύξηση του φόρου μέχρι και 31% για πλούσιες ζώνες.

Επιβαρύνσεις για οικόπεδα εντός σχεδίου

Ο φόρος θα είναι μικρότερος εάν εντός του οικοπέδου υπάρχει κατοικία και μεγαλύτερος αν στην έκταση δεν υπάρχει κτίσμα.

Μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις φέρνει ο ενιαίος φόρος ακινήτων στους ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρίσκονται εντός σχεδίου ή οικισμού, με το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος να πέφτει στους φορολογούμενους που κατέχουν οικόπεδα σε ακριβές περιοχές της χώρας.

 

Δείτε μερικά παραδείγματα:

 

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ