Ο κωδικός “κοπέλα” έκρυβε διεθνές κύκλωμα ηρωίνης

Ο κωδικός “κοπέλα” έκρυβε διεθνές κύκλωμα ηρωίνης

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Ένα καλοστημένο κύκλωμα διακίνησης χασίς,ακατέργαστης κάνναβης και ηρωίνης που είχε μετατρέψει την Ελλάδα σε «αποθήκη» ναρκωτικών εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν δέκα μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων πέντε Έλληνες και πέντε αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αλβανίας και τρεις υπήκοοι Μολδαβίας.

 

Τα συνθηματικά της οργάνωσης

Τους 11 μήνες που κράτησαν οι έρευνες των αρχών αρκετά στοιχειά έδωσε και ο υπέρ-κοριός της ΕΥΠ που κατέγραψε εκατοντάδες συνομιλίες μεταξύ των μελών. Τα μέλη της οργάνωσης χαρακτήριζαν ως «μουλάρια» τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα ενώ την ηρωίνη την έλεγαν «κοπέλα» τέλος η κωδική ονομασία του χασίς ήταν «πακέτο».

 

Πως έφερναν τα ναρκωτικά και που τα προωθούσαν

Τα μέλη του κυκλώματος για να μην τραβήξουν τις υποψίες των αρχών μετέβαιναν στην Τουρκία, από όπου προμηθεύονταν την ηρωίνη, με ταξιδιωτικές εταιρείες και στις αποσκευές τους έκρυβαν το σκληρό ναρκωτικό ενώ το χασίς ερχόταν στην χώρα κυρίως μέσω οχημάτων.

Η μεγαλύτερη ποσότητα των ναρκωτικών κατέληγε στην Γερμανία και την Ρωσία καθώς σε αυτές τις χώρες τα κέρδη του κυκλώματος από την πώληση τους ήταν τεράστια.

Στις δύο παραπάνω χώρες το ένα κιλό χασίς κοστίζει 4.000 ευρώ ενώ το ένα κιλό ηρωίνη εκτοξεύεται στις 25.000 ευρώ.

 

Ο εγκέφαλος της οργάνωσης

Ηγετικό μέλος της οργάνωσης είναι ένας έγκλειστος των φυλακών Λάρισας, υπήκοος Αλβανίας, που σύμφωνα με τις αρχές ήταν αυτός που έδινε όλες τις εντολές. Σε μια συνομιλία του μάλιστα με μέλη του κυκλώματος φέρεται πως είπε «το πακέτο και οι κοπέλες να μην μείνουν στην Αθήνα γιατί εκεί θα το βρουν».

 

Τι βρήκαν οι αρχές

Στο πλαίσιο της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 98,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 5.810 ευρώ, τέσσερα. αυτοκίνητα, 23 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης.

Επιπλέον κατασχέθηκαν δέκα σώματα αμυντικών χειροβομβίδων με αντίστοιχους πυροδοτικούς μηχανισμούς, ένας γεμιστήρας πιστολιού, 123 φυσίγγια, 39 κάλυκες, ένας σαρωτής συχνοτήτων, δύο φορητές συσκευές ενδοεπικοινωνίας, μία κυνηγετική καραμπίνα, μία αστυνομική στολή.

Η επιχείρηση των αρχών έγινε στην Αττική και τα Γιάννενα.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ