Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος κατακεραυνώνει τα Μερομήνια: «Είναι ντροπή»

Πολλοί είναι αυτοί που εμπιστεύονται τα Μερομήνια για τον καιρό των επόμενων μηνών, υπάρχουν όμως άλλοι – ιδίως οι μετεωρολόγοι- που τα αμφισβητούν. Την έντονη αντίθεσή του για το γεγονός ότι ΜΜΕ προβάλλουν σε ρεπορτάζ τους τα Μερομήνια, εξέφρασε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Μερομήνια! Είναι ντροπή αυτή η αντιεπιστημονική, μεσαιωνική και δεισιδαιμονική, δήθεν μέθοδος μακροπρόθεσμης πρόβλεψης του καιρού, να φιγουράρει συνέχεια σε ειδησεογραφικές σελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές», αναφέρει ο γνωστός σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης ΕΕ και UNESCO.

Η ανάρτηση που έκανε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

 

Τα Μερομήνια θεωρούνται από αρκετούς ως ένα σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού.  Η μέθοδος είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά στον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη στον Οκτώβριο, κ.ο.κ.

Βεβαίως, τα Μερομήνια καταγράφουν μόνο «τάσεις» και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή πρόβλεψη καιρικών συνθηκών.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ