iOS 16.1: Καινούργιο update για τα iPhone – Τι νέο έρχεται

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση για το λειτουργικό της σύστημα iPhone, iOS 16.1, θα είναι διαθέσιμη σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η εταιρεία σε δελτίο Τύπου την περασμένη Πέμπτη.

Θα κυκλοφορήσει για χρήστες iPhone που έχουν iPhone 8 ή νεότερα μοντέλα και προσθέτει αρκετές λειτουργίες που δεν ήταν διαθέσιμες όταν το iOS 16 κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το cnbc.

Τι αλλάζει για τους χρήστες iPhone

Οι χρήστες iPhone με iOS 16.1 θα μπορούν να εγγραφούν και να αποκτήσουν πρόσβαση στο Apple Fitness+ ακόμα κι αν δεν διαθέτουν Apple Watch.

Το Fitness+ είναι μια συνδρομητική υπηρεσία με καθοδηγούμενες προπονήσεις και διαλογισμούς που κοστίζει 9,99 $ το μήνα ή 79,99 $ ανά έτος. Η Apple προσφέρει τρεις μήνες Fitness+ δωρεάν με την αγορά ενός νέου iPhone, iPad ή Apple TV.

Εάν προπονείστε στο Fitness+ χωρίς Apple Watch, δεν θα μπορείτε να δείτε μετρήσεις όπως οι θερμίδες που καίτε ή ο καρδιακός σας ρυθμός σε πραγματικό χρόνο.

Φόρτιση iPhone Clean energy

Η ενημέρωση iOS 16.1 θα περιλαμβάνει επίσης τη φόρτιση Clean energy. Η Apple λέει ότι αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να βελτιστοποιήσουν τη φόρτιση όταν είναι διαθέσιμες καθαρότερες πηγές ενέργειας, συμβάλλοντας στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του iPhone σας.

Η φόρτιση καθαρής ενέργειας είναι μια επιλογή που μπορείτε να επιλέξετε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία και φόρτιση μπαταρίας. Κάτω από την επιλογή Clean Energy Charging, η Apple λέει: «Στην περιοχή σας, το iPhone θα προσπαθήσει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα με επιλεκτική φόρτιση όταν είναι διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα. Το iPhone μαθαίνει από την καθημερινή σας ρουτίνα φόρτισης, ώστε να μπορεί να φτάσει σε πλήρη φόρτιση προτού χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε».

 

Κοινόχρηστη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud

Το IOS 16.1 θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια iCloud Shared Photo Library αντί για ένα τυπικό κοινόχρηστο άλμπουμ iCloud.

Αυτό θα σας επιτρέψει να προσκαλέσετε έως και πέντε άλλα άτομα, ή έξι συνολικά, σε μια βιβλιοθήκη όπου μπορείτε όλοι να προσθέσετε, να διαγράψετε, να επεξεργαστείτε ή να αγαπήσετε φωτογραφίες και βίντεο.

Η εφαρμογή Κάμερα θα προσφέρει μια νέα εναλλαγή που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν να στέλνουν φωτογραφίες στην κοινόχρηστη βιβλιοθήκη αυτόματα. Έτσι, εάν είστε σε διακοπές και τραβάτε πολλές φωτογραφίες στην παραλία με μια ομάδα φίλων, όλοι μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες με ενεργοποιημένη αυτήν την επιλογή και να δουν όλες τις φωτογραφίες στο κοινόχρηστο άλμπουμ.

Apple Shared Photo Library

 

Ζωντανές Δραστηριότητες για εφαρμογές τρίτων

Μόλις ενημερώσετε στο iOS 16.1, η οθόνη κλειδώματος σας θα διαθέτει Live Activities, οι οποίες εμφανίζουν πληροφορίες από αθλητικά παιχνίδια, εφαρμογές κοινής χρήσης διαδρομής όπως το Uber ή ενημερώσεις για μια παραγγελία παράδοσης φαγητού.

Έτσι, ίσως δείτε πόσο καιρό θα χρειαστεί για να φτάσει το δείπνο στο σπίτι σας. Ή, όπως δείχνει το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, το σκορ, η συμμετοχή και ο αριθμός ενός παιχνιδιού μπέιζμπολ με ενημερώσεις για τα παιχνίδια. Θα είναι πιο χρήσιμο στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, τα οποία έχουν πάντα ενεργοποιημένες οθόνες, ώστε να μπορείτε να ρίξετε μια ματιά για να δείτε νέες πληροφορίες.

Θα αρχίσετε να βλέπετε ορισμένες εφαρμογές τη Δευτέρα.

Live Activities on iOS 16.1.

 

Υποστήριξη για αξεσουάρ Matter στην εφαρμογή Home

Το IOS 16.1 θα προσθέσει υποστήριξη για νέα αξεσουάρ Matter στην εφαρμογή Home, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν έξυπνα αξεσουάρ σπιτιού.

Το Matter είναι ένα νέο πρότυπο συνδεσιμότητας που προσπαθεί να διευκολύνει τη χρήση όλων των έξυπνων αξεσουάρ του σπιτιού σας μαζί, ανεξάρτητα από το ποιος τα σχεδίασε.

Η ιδέα είναι να επιτρέψουμε στις έξυπνες οικιακές συσκευές να συνδέονται με οικιακούς κόμβους, είτε ο κόμβος είναι κατασκευασμένος από την Apple, την Google ή την Amazon. Σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορείτε να πάτε στο κατάστημα και να αγοράσετε έναν έξυπνο λαμπτήρα, για παράδειγμα, χωρίς να ανησυχείτε αν θα λειτουργήσει με το σύστημά σας στο σπίτι, εφόσον υποστηρίζει το Matter.

Εικονίδιο ποσοστού μπαταρίας

Το iOS 16.1 ενεργοποιεί το ποσοστό μπαταρίας για iPhone XR, 11, 12 mini και 13 mini. Η Apple έχει τροποποιήσει την ένδειξη μπαταρίας έτσι ώστε να έχει πλέον ένα δυναμικό εικονίδιο όταν είναι ενεργοποιημένο το ποσοστό.

Η εφαρμογή Apple Wallet μπορεί να διαγραφεί

Το iOS 16.1 επιτρέπει πλέον στους χρήστες να διαγράψουν την εφαρμογή Wallet για πρώτη φορά. Όπως θα περίμενε κανείς, η διαγραφή της εφαρμογής σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σειρά από διαφορετικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των Apple Pay, Apple Cash και Apple Card.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ