“Ο δράστης είχε μένος” – Συγκλονίζει η κατάθεση του ιατροδικαστή στην πολύκροτη δίκη για τον θάνατο της Δώρας στο νεκροταφείο – ΒΙΝΤΕΟ

Της Άννας Κανδύλη

Στις 12 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία της 32χρόνης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. Κατά τη σημερινή διαδικασία εκτός των συγγενών του θύματος εξετάστηκε η πραγματογνώμονας της αστυνομίας.

Όπως κατέθεσε τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο όμως τα υπόλοιπα μίγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα από τη μάρτυρα.

Στη δική κατέθεσε ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια και στην έκθεσή του αναφέρει ότι εκτός από το βιολογικό υλικό που ταυτοποιείται με τον κατηγορούμενο από την ανάλυση των ευρυμάτων στα νύχια και το μπουφάν προκύπτουν στοιχεία που δεν είναι συμβατά με αυτά του καθ΄ ομολογία δράστη.

Ιατροδικαστής: Ο δράστης είχε μένος

Ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή της 33χρονης ανέφερε ότι το θύμα “Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος”

Εισαγγελέας : Σας έκανε κάτι εντύπωση ;

Μάρτυρας : Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος.

Εισαγγελέας : Που δεν δικαιολογείται από αγνώστους μεταξύ τους.

Μάρτυρας : Τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Ο προϊστάμενος της Δώρας στη ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου πως οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρόνη ήταν απλές ενώ για κάποιες πιο σύνθετες την βοηθούσε αυτός. «Αν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει» κατέληξε.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για το εάν πρέπει να κληθεί στη συνέχεια της δίκης ο γενετιστής, πραγματογνώμων Γ. Φιτσιάλος.

Το αίτημα υποβλήθηκε από την πολιτική αγωγή λόγω της διάστασης που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ και εκείνης που διενεργήθηκε από την οικογένεια της εφοριακού σχετικά με την ύπαρξη DNA άλλου, άγνωστου, προσώπου. Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Ant1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ