Ο διαβήτης θέλει…πρόγραμμα

Ο διαβήτης θέλει…πρόγραμμα

Η σωστή διατροφή για τους διαβητικούς συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο της θεραπείας τους και ανεξαρτήτως της φαρμακευτικής αγωγής, πρέπει να τηρείται με υπεύθυνο και συνεπή τρόπο, τονίζει η κ. Στέλλα Ηρακλεινού, πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Οι διατροφικές συστάσεις δε θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως υπόθεση με «ημερομηνία λήξεως», αλλά να ακολουθούνται σε όλη τη ζωή τους, συμπληρώνει η κ. Καλλιόπη Φακατσέλη διαοτολόγος- διατροφολόγος. Με άλλα λόγια, αν έχουν διαβήτη, θα πρέπει να μπούν σε πρόγραμμα, το οπίο, αν το καλοσκεφτούμε, μόνο κακό δεν είναι, γιατί περιλαμβάνει την εφαρμογή υγιεινών συνηθειών διατροφής.

Η σημασία των γευμάτων

Επειδή το να παραλείπουμε γεύματα «απορρυθμίζε» το διαβήτη, δεν αφήνουμε με κανέναν τρόπο άδειο το στομάχι μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως σημειώνει η κ. Ηρακλεινού, είναι απαραίτητα τρία κυρίως γέυματα (πρωινό, μεσημερινό, δείπνο) και τρία ενδιάμεσα (φρούτα ή γιαούρτι ή γάλα στο δεκατιανό, απογευματινό και προ ύπνου γεύμα) για τη σωστή ρύθιση του διαβήτη, αλλά και τον έλεγχο του σωματικού βάρους. Τις ώρες θα τις ορίσει ο διαβητολόγος μας, εξατομιευμένα, διότι, όπως υπογραμμίζει η ειδικός, «δεν είναι όλα για όλους».

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ