«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα» απαντά ο Κ. Πολυχρονόπουλος για την έρευνα από την «Αρχή για το ξέπλυμα»

«Να με ψάξουν καλά και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», που βρίσκεται υπό έλεγχο από την «Αρχή για το ξέπλυμα» για απάτη και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, από το 2020 ο Κώστας Πολυχρονόπουλος φέρεται να συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με την μητέρα και τον γαμπρό του αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ.

«Διατάζουμε τη δέσμευση κάθε περιουσίας ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών τίτλων επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων», αναγράφεται στο πόρισμα της Αρχής.

Η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» βρέθηκε στην Πάτρα με αφορμή το καρναβάλι και ο Αlpha εντόπισε τον επικεφαλής Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος απάντησε στις καταγγελίες. «Θα το πω εγώ γιατί δεν είναι 600.000. Είναι πάνω από… Είναι 1,5εκατ. ευρώ τα τελευταία μόνο δύο – τρία χρόνια. Μόνο το φαΐ που έχουμε μοιράσει, 18 εκατομμύρια μερίδες φαΐ, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν», λέει ο ίδιος.

Σύμφωνα με την Αρχή τα χρήματα κατατίθεντο στους λογαριασμούς των τριών προσώπων και από εκεί γίνονταν κινήσεις χρημάτων προς εταιρίες παροχής τυχερών παιχνιδιών ενώ ταυτόχρονα γίνονταν και αναλήψεις μετρητών.

Οι «Ράμπο» της Αρχής «ξεσκόνισαν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενικών του προσώπων καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει λογαριασμό σε κάποια τράπεζα. «Καλά κάνουν και ψάχνουν. Δεν έχω θέμα, καλά κάνουν», δηλώνει ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας.

Σοκαρισμένοι από την είδηση είναι και οι εργαζόμενοι στην κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος». Όπως λένε, σύμφωνα με τον Alpha, νωρίς το πρωί είδαν να φτάνει στα γραφεία τους στον Κεραμεικό το έγγραφο από την Ανεξάρτητη Αρχή που κατηγορεί τον δικό τους άνθρωπο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η αδελφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μιλώντας στον Alpha ανέφερε ότι «λένε για μία απάτη, εγκληματικό προϊόν 600.000 ευρώ» και παραδέχεται ότι τα χρήματα από τις δωρεές όλα αυτά τα χρόνια έμπαιναν στους λογαριασμούς της μητέρας της και του συζύγου της: «Έμπαιναν στον λογαριασμό της μητέρας μου και για λίγο χρονικό διάστημα στον λογαριασμό του συζύγου μου. Παίρνατε εσείς τηλέφωνο και λέγατε “γεια σας, θέλω να σας βάλω κάποια χρήματα στην τράπεζα”, ο Κώστας έδινε απλά τον αριθμό λογαριασμού της μητέρας μου και πηγαίνατε εσείς και τα βάζατε».

Σε ερώτηση αν είχαν ελεγχθεί ποτέ η ίδια απάντησε «όχι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ