Ο «Αιγιαλός» των πεζοναυτών… ξέσπασε στην Σκύρο – ΦΩΤΟ

Ένα ατσάλινο ποτάμι από άρματα μάχης, πυροβόλα και τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού ξεχύθηκε από τα σπλάχνα των αρματαγωγών του Πολεμικού Ναυτικού, τη στιγμή που ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας παρείχαν κάλυψη.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από τη Δευτέρα 19 έως την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, διεξήχθη προγραμματισμένη εθνική Άσκηση «ΑΙΓΙΑΛΟΣ 1/24» του Πολεμικού Ναυτικού, στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου, με συμμετοχή Πλοίων των Διοικήσεων, Αμφιβίων Δυνάμεων (ΔΑΔ), Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και Τμημάτων του Στρατού Ξηράς.

Οι Πεζοναύτες της 32 Ταξιαρχίας ξέσπασαν την οργή τους στην κορύφωση του σεναρίου, που περιλάμβανε την ανακατάληψη νησιού. Από τα αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού ξεχύθηκαν σε κόλπους της Σκύρου άρματα Leopard, πυροβόλα Μ-109, ΤΟΜΠ Μ-113 καθώς και Hammer.

Είχε προηγηθεί η απόβαση τμημάτων πεζοναυτών με λέμβους αλλά και εκκαθάριση της ακτής από «βατραχανθρώπους».

Κατά την διάρκεια της διακλαδικής άσκησης μικρής κλίμακας «Αιγιαλός» χρονομετρήθηκαν όλα και διεξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα ως προς την αντιμετώπιση κάθε πιθανού σεναρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ, η εν λόγω εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων του Αρχηγείου Στόλου, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Ο «ΑΙΓΙΑΛΟΣ» των πεζοναυτών… ξέσπασε στην Σκύρο

Ο «ΑΙΓΙΑΛΟΣ» των πεζοναυτών… ξέσπασε στην Σκύρο

Ο «ΑΙΓΙΑΛΟΣ» των πεζοναυτών… ξέσπασε στην Σκύρο  Ο «ΑΙΓΙΑΛΟΣ» των πεζοναυτών… ξέσπασε στην Σκύρο Ο «ΑΙΓΙΑΛΟΣ» των πεζοναυτών… ξέσπασε στην Σκύρο Ο «ΑΙΓΙΑΛΟΣ» των πεζοναυτών… ξέσπασε στην Σκύρο Ο «ΑΙΓΙΑΛΟΣ» των πεζοναυτών… ξέσπασε στην Σκύρο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ