Εξάρχεια: Τα πρώτα λόγια του 57χρονου στους αστυνομικούς και οι μαρτυρίες των γειτόνων – «Ποτέ δεν άκουσα φωνές, ήταν αγαπημένοι»

Μία οικογενειακή τραγωδία φαίνεται πως κρύβεται πίσω από το θρίλερ με την νεκρή γυναίκα στα Εξάρχεια και τον σύζυγό της, που εντοπίστηκε τραυματισμένος και σήμερα συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Η 57χρονη φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, με τον σύζυγό της να δηλώνει στους αστυνομικούς ότι είχαν αποφασίσει από κοινού να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

«Εγώ έκοψα τις φλέβες της συζύγου μου. Ήταν μια απόφαση από κοινού να βάλουμε τέλος στη ζωή μας», φέρεται να είπε ο 57χρονος στους αστυνομικούς. Εκείνος φέρεται να έκοψε τις φλέβες της συντρόφου του και στη συνέχεια η γυναίκα αιμόφυρτη ξεκίνησε να κόβει τις δικές του. Ωστόσο, ούσα αδύναμη άρχισε να «σβήνει». Τα τραύματα του 57χρονου ήταν επιφανειακά σε αντίθεση με εκείνα της συζύγου του, η οποία πέθανε πάνω στο κρεβάτι τους.

Το ένστικτο της επιβίωσης πιθανότατα οδήγησε τον 57χρονο να δέσει τα τραύματά του και στη συνέχεια να πληκτρολογήσει το 100, ενημερώνοντας τις αστυνομικές αρχές πως η γυναίκα του ήταν νεκρή.

Το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε το ζευγάρι συγκλονίζει. «Τα κορμιά μας δεν προσφέρουν τίποτα πια! Αλλά η ψυχή και η φωτιά δεν πεθαίνουν ποτέ γι’ αυτό διαλέξαμε την λευτεριά! Καλή αντάμωση στους αδικημένους, στους μόνους, στους ασώπαστους… Τα λέμε στη φωτιά», φέρεται να έγραφαν.

Η διαχειρίστρια του σπιτιού, όπου διέμενε το ζευγάρι, μίλησε στην εκπομπή LiveNews στο Mega. «Αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα τελευταία, γιατί το σπίτι που νοίκιαζαν πουλήθηκε και ο σύζυγος αγχωνόταν πολύ για το πού θα μείνουν. Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν το σοβαρό πρόβλημα υγείας της συζύγου του», δήλωσε.

Γείτονες του ζευγαριού μίλησαν στην ίδια εκπομπή και έκαναν λόγο για ένα αγαπημένο αλλά και μοναχικό ζευγάρι, που έβγαινε ελάχιστα από το σπίτι.

«Εγώ ήρθα στην πολυκατοικία το 2009 και βρήκα το ζευγάρι εδώ. Έμεναν μόνοι μαζί με μια γατούλα. Δεν τους επισκεπτόταν κόσμος, γιατί η γυναίκα είχε πρόβλημα υγείας. Έβλεπα συνέχεια τον σύζυγο να μπαινοβγαίνει με χειρουργική μάσκα και ήταν γενικά πολύ προστατευτικός για να μην της μεταφέρει ιώσεις. Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί», είπε μία γειτόνισσα.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 57χρονου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο. Οι γείτονες του ζευγαριού έχουν πέσει από τα σύννεφα, καθώς -όπως αποκαλύπτουν- ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι.

«Μένουμε τρία χρόνια δίπλα – δίπλα. Ποτέ δεν άκουσα φωνές. Ο κ. Απόστολος είναι ο καλύτερος άνθρωπος… Ευγενικός, πολύ καλός άνθρωπος. Ούτε μια φορά δεν έχουμε ακούσει «κιχ» απ’ αυτή την οικογένεια. Ξέρουμε από αυτόν ότι η σύζυγός του είχε καρκίνο. Την φρόντιζε, καθάριζε το σπίτι. Ήταν μια ήσυχη και αγαπημένη οικογένεια», τονίζει μία γειτόνισσά τους.

«Ο άνθρωπος ήταν τόσο καλός, τόσο τυπικός και την αγαπούσε τη γυναίκα του. Μας έλεγε καμιά φορά ότι αν θα φύγει η γυναίκα του από τη ζωή, δεν θα ζήσει. Ίσα ίσα να ψωνίζει και να πάει και να μαγειρεύει. Έλεγε θέλω να πάω να μαγειρέψω να φάει η γυναίκα μου, να την περιποιηθώ. Τον ξέραμε τον άνθρωπο», αναφέρει μία άλλη μαρτυρία.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ