Νίκος Καλτεζιώτης: Οι κύκλοι της ζωής μου

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος τίμησε τον Νίκο Καλτεζιώτη στην παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του στο Πολεμικό Μουσείο.

Ολομέλεια της Βουλής θύμιζε το Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών το βράδυ της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2023 στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι κύκλοι της ζωής μου»  του πρώην βουλευτή Αρκαδίας και Υπουργού Νίκου Καλτεζιώτη, που αποτελεί μια αυτοβιογραφία της πολύχρονης πολιτικής, επαγγελματικής αλλά και προσωπικής πορείας του. 

Της Κορύνας Μαντάγαρη 

Tο enikos.gr βρέθηκε στο  ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο αμφιθέατρο όπου παραβρέθηκαν πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και του πολιτισμού αλλά και πολλοί φίλοι, συνεργάτες και μέλη της οικογένειά της πολιτικής προσωπικότητας που άφησε το δικό του αποτύπωμα για τέσσερεις τετραετίες τόσο στον Νομό Αρκαδίας όσο και στην πολιτική σκηνή της χώρας.  Το παρών έδωσαν ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης και  Βασίλης Σπανάκης, ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Δημήτρης Τσιόδρας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων Ιγνάτιος,  ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος, οι βουλευτές Αρκαδίας Κώστας Βλάσσης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο πρώην βουλευτής Αρκαδίας Δημήτρης Κωστόπουλος και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος Υψηλάντης και πολλοί πρώην βουλευτές και υπουργοί από όλη την Ελλάδα και εκπρόσωποι φορέων. Μεταξύ  άλλων παρευρέθησαν, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και νυν δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης Γιάννης Τρουπής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος   Κούλης , ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης Αλέξανδρος Κοτσιάνης, ο πρόεδρος της ΚΤΥΠ Τίμος Κατσίπος, ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης Δημήτρης Φωτόπουλος και πολλοί άλλοι φίλοι του Αρκάδα πολιτικού. 

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης και ομιλητές ο τέως Υπουργός και πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω Σωτήρης Μπρέγιαννος, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων ιδιοκτητών περιοδικού τύπου Κωνσταντίνος Καλύβας, η δημοσιογράφος και ποιήτρια Ρίτσα Μασούρα, και ο σύμβουλος επικοινωνίας και επιμελητής της έκδοσης Ευάγγελος Κασσαβέτης. Χαιρετισμό απεύθυναν η αρχιτέκτων, Γραμματέας της Ένωσης Τριπολιτών Ηλέκτρα Σταματοπούλου, και η Γενική Γραμματέας της Παγγορτυνιακής Ένωσης Ελένη Παπαγιάννη και τέλος ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Αναστάσιος Λιάσκος.

Όλοι μίλησαν για την προσωπικότητα, το έργο, την πολιτική και επιχειρηματική του διαδρομή, την προσφορά και την αγάπη του για την Αρκαδία, του Νίκου Καλτεζιώτη ο οποίος εμφανώς συγκινημένος εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Νίκος Καλτεζιώτης στην ευχαριστήριο ομιλία του, αφιέρωσε αυτό το βιβλίο στην οικογένειά του και στην σύζυγό του Μαριάννα, στέλνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους παραβρέθηκαν  και τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Την βραδιά «έντυσε» μουσικά με υπέροχες μελωδίες η σκηνοθέτης και θεατρολόγος, Δρ αισθητικής φιλοσοφίας κυρία Ευγενία Αρσένη.

Παρουσίαση και στην Τρίπολη

Μετά από την παρουσίαση στο Αμφιθέατρο του Πολιτικού Μουσείου, το βιβλίο «Οι κύκλοι της ζωής μου» θα παρουσιαστεί και στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας την Τρίπολη που αποτελεί και τόπο καταγωγής του Νίκου Καλτεζιώτη την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2025 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ