Νιγηριανοί παρίσταναν στο Facebook τους γιατρούς και «πουλούσαν» έρωτα σε ανυποψίαστες γυναίκες – Απέσπασαν πάνω από 200.000 ευρώ

Ανυποψίαστες γυναίκες εξαπατούσαν μέλη σπείρας Νιγηριανών που παρίσταναν τους γιατρούς, μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, τουλάχιστον 12 Αφρικανοί υπήκοοι παρίσταναν τους γιατρούς στο Facebook δημιουργούσαν πλατωνικές σχέσεις με γυναίκες στην Ελλάδα καταφέρνοντας να τους αποσπάσουν περισσότερες από 200.000 ευρώ.

«Μου έλεγαν ότι είναι γιατροί και ότι ο ένας είχε παιδιά και ζει σε εμπόλεμη ζώνη και επίσης μου έλεγε ότι θέλει να πάρει τη σύνταξη του αλλά με χαρτιά του ΟΗΕ και υποστήριζε ότι μιλάει με το γραφείου του Γκουτέρες και ζητάει λεφτά από το γραφείο του», μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό θύμα των «γιατρών» περιγράφει πως ένα από τα μέλη της σπείρας της απέσπασε το ποσό των 155.000 ευρώ.

Μάλιστα, στη συνέχεια συμπλήρωσε η ίδια: «Στην αρχή μου μιλούσε φιλικά και μετά μου έλεγε τα παιδιά μου κι έχω μια γυναίκα η οποία έχει εγκαταλείψει τα παιδιά και εγώ τα έχω κλείσει σε σχολείο. Εγώ όντας ευαίσθητη ως προς τα παιδιά τον πίστεψα. Μόλις βγάλει τη σύνταξή του θα έρθει να γνωριστούμε από κοντά και θα φέρει τα παιδιά του να τον βοηθήσω να βρει ένα σπίτι».

Τα μέλη της σπείρας υποστήριζαν ότι έμεναν σε χώρες της Αφρικής αλλά όπως προέκυψε από την Έρευνα της ΕΛΑΣ διέμεναν στην πλατεία Αμερικής, την Αχαρνών και την Πατησίων.

Όπως μεταδίδουν οι ίδιες πληροφορίες, υποστήριζαν ακόμη ότι εργάζονται για διεθνείς οργανισμούς κι έπειθαν τα θύματά τους να τους στείλουν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.500 έως και 35.000 ευρώ.

Συνολικά από τα θύματά τους οι δράστες απέσπασαν το ποσό των 206.000 ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ