Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Έρευνα για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα από ιατροδικαστές

Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης στο θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, από την Πάτρα. Ο Κώστας Τσιάρας παρήγγειλε προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για ενδεχόμενα παραπτώματα που τελέστηκαν από τους αρμόδιους ιατροδικαστές, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των τριών κοριτσιών.

Της Άννας Κανδύλη

Σε επιστολή, που απέστειλε σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητεί όπως “-στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας- διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009″.

Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου είναι ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. Επιπλέον, έχει κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης διάπραξης αξιόποινων πράξεων σε βάρος και των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Η κλήση της 33χρονης για παροχή εξηγήσεων στηρίχθηκε αφενός στο ιατροδικαστικό πόρισμα, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των δυο μικρότερων παιδιών της ήταν η ασφυξία, και αφετέρου σε περισσότερες από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό της περιβάλλον, που αξιολογήθηκαν και αποτιμήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο και Απόστολο Ανδρέου.

Αφού η Ρούλα Πισπιρίγκου δώσει τις εξηγήσεις της για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, οι δύο εισαγγελείς αναμένεται να αποφασίσουν, εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα ξεκινήσει νέα ανακριτική διαδικασία εναντίον της μητέρας των τριών κοριτσιών.

Η ίδια, πάντως, η 33χρονη αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ