Νεκρά παιδιά στην Αχαΐα: Μηνύσεις καταθέτει η 23χρονη μητέρα σε όποιον υπονοεί πως έβλαψε τα παιδιά της

Έτοιμη να προχωρήσει σε μηνύσεις εμφανίζεται η 23χρονη μητέρα των νεκρών βρεφών στην Κάτω Αχαΐα ενάντια σε όποιον αφήνει υπόνοιες πως έβλαψε τα παιδιά της και έκανε χρήση ναρκωτικών, αλλά και σε όποιον επιχειρεί να την ταυτίσει με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Η μητέρα θέλει να κάνει μήνυση στον τοπικό Τύπο που την χαρακτηρίζουν Πισπιρίγκου και, λυπάμαι βέβαια που το θα πω αλλά η ίδια το προκάλεσε, κατά της βιολογικής μητέρας της, γιατί άφησε υπονοούμενα λέγοντας ότι μπορεί να πείραξε τα παιδιά και ότι παίρνει ουσίες», είπε η δικηγόρος της 23χρονης, Βούλα Δημητριάδου.

Μέσα στον Νοέμβριο αναμένονται τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου και των δύο παιδιών, ενώ η δικηγόρος της 23χρονης θα ζητήσει τον διορισμό δύο παιδιάτρων από την Εισαγγελέα για να ρίξουν άπλετο φως στο πόρισμα.

«Με το που παραλάβω το πόρισμα της ιστοπαθολογικής, θα ζητήσω τον διορισμό δύο παιδιάτρων του Δημοσίου και θα θέσω κάποια ερωτήματα για το ποια είναι τα αίτια».

Ο κύκλος των καταθέσεων ξεκίνησε με την μητέρα και τη γιαγιά των βρεφών. Θα συνεχιστεί με συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, ενώ θα κληθούν και γιατροί.

Τι κατέθεσε η μητέρα στους αστυνομικούς

Το πρωί του Σαββάτου η 23χρονη μητέρα παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα στο Βραχάτι για να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τους θανάτους των δύο μωρών της.

«Δεν είμαι καλά. Να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήταν δίπλα μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 23χρονη είπε στους αστυνομικούς πως το μόνο που θέλει είναι να μάθει από τι πέθαναν τα μωρά της. Διευκρίνισε πως έκανε τα πάντα για τα σώσει, ενώ τόνισε ότι δεν ήταν μόνη στο δωμάτιο καθώς υπήρχαν κι άλλοι αυτόπτες μάρτυρες στους θανάτους.

«Τώρα αναμένεται, θεωρώ και εντός εβδομάδος, να έχουμε το αποτέλεσμα της ιστοπαθολογικής εξέτασης για τον θάνατο του πρώτου μωρού», είπε η δικηγόρος της μητέρας.

«Ήμουν μπροστά στον θάνατο του μωρού»

«Άνοιξα πόρτα, άναψα φως και κοίτα. Τόσο μωρό… τόσο…», λέει στο MEGA ο Σουμόν, συγκάτοικος της 23χρονης.

Ο ίδιος, λυγίζει στην κάμερα του MEGA και εξιστορεί όλα όσα έζησε τον Ιούνιο του 2022 όταν στο σπίτι που συγκατοικούσε με την Ειρήνη, το βρέφος 19 ημέρων έχασε εντελώς αναπάντεχα τη ζωή του.

«Μικρό ήταν έτσι όταν πέθανε».

«Σίγουρα θα κληθεί να δώσει πιο σαφείς εξηγήσεις και να περιγράψει ούτως ώστε να κριθεί και να αξιολογηθεί αν η κατάθεση του είναι αληθής, πειστική και γ’ αυτό διατηρώ μια επιφύλαξη. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να κληθεί ο Πακιστανός», συμπληρώνει η δικηγόρος της 23χρονης.

Όσον αφορά το δεύτερο παιδί, η μητέρα, στην κατάθεσή της, εξήγησε αναλυτικά τι συνέβη στο «Καραμανδάνειο», τους λόγους για τους οποίους διακομίστηκαν στο Παίδων «Αγία Σοφία» και πως ξαφνικά το μωρό έπαθε επιληπτική κρίση και έσβησε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ