Η απάντηση Νετανιάχου στο βίντεο της Χαμάς με τις τρεις γυναίκες ομήρους

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου απάντησε με δήλωσή του στη δημοσιοποίηση από την Χαμάς ενός βίντεο με τρεις γυναίκες ομήρους.

Οι καρδιές μας είναι σε εσάς και σε όλους του ομήρους αναφέρει ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου συμπληρώνοντας ότι είναι απάνθρωπη η προπαγάνδα της Χαμάς.

Σε σχετικό tweet ο Νετανιάχου απευθύνεται στις τρεις ομήρους με το όνομά τους αναφέροντας: «Απευθύνομαι στην Elena Trupanov, την Daniel Aloni και την Ramon Kirsht που απήχθησαν από τη Χαμάς που διαπράττει εγκλήματα πολέμου. Σας αγκαλιάζω. Οι καρδιές μας είναι σε εσάς και στους άλλους ομήρους.

Κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε όλους τους απαχθέντες και τους αγνοούμενους πίσω».

Νωρίτερα, η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο με Ισραηλινούς ομήρους, οι οποίοι κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι οι τρεις γυναίκες από το Ισραήλ αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι μαχητές της στα ισραηλινά εδάφη, στις 7 Οκτωβρίου. Μία από τις γυναίκες κάνει μια σύντομη δήλωση, πιθανότατα υπό πίεση, επικρίνοντας την απάντηση του Ισραήλ στην κρίση ομήρων, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Στο βίντεο διάρκειας 76 δευτερολέπτων, που δημοσιοποιήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς με τον τίτλο «ορισμένοι κρατούμενοι Σιωνιστές απευθύνουν μήνυμα στον (Μπενιαμίν) Νετανιάχου και την κυβέρνησή του», η γυναίκα επικρίνει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στα εβραϊκά, κατηγορώντας τον ότι απέτυχε να αποτρέψει την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και καλώντας τον να καταλήξει σε ανταλλαγή αιχμαλώτων με το ισλαμιστικό κίνημα, προκειμένου να αφεθούν ελεύθερες.

«Φέρουμε την ευθύνη της πολιτικής και στρατιωτικής αποτυχίας σας στις 7 Οκτωβρίου. Δεν υπήρχε στρατός δεν έφτασε κανείς. Κανείς δεν μας προστάτευσε. Είμαστε αθώοι πολίτες που πληρώνουμε φόρους στο Ισραήλ, είμαστε αιχμάλωτοι σε κακή κατάσταση. Μας σκοτώνετε» λέει η γυναίκα και προσθέτει: «Είμαστε αθώοι πολίτες που πληρώνουμε φόρους στο Ισραήλ, είμαστε αιχμάλωτοι σε κακή κατάσταση. Μας σκοτώνετε. Θέλετε να μας σκοτώσετε; Δεν φτάνει που σκοτώσατε τους πάντες. Δεν είναι αρκετός ο αριθμός των Ισραηλινών πολιτών που σκοτώθηκαν;».

«Απελευθερώστε μας τώρα. Απελευθερώστε τους πολίτες τους, απελευθερώστε τους κρατούμενους τους, απελευθερώστε όλους εμάς. Αφήστε μας να επιστρέψουμε στις οικογένειές μας», αναφέρει, σύμφωνα με το Αl Jazeera.

Η ταυτότητα των τριών γυναικών, η δήλωση των οποίων ήταν σχεδόν βέβαιο ότι υπαγορεύτηκε από τους απαγωγείς τους, δεν έχει αποσαφηνιστεί, όπως αναφέρουν οι Τimes of Ιsrael.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ