Στο μικροσκόπιο πληροφορίες για τρίτα πρόσωπα που καλούσε ο ιερέας όταν βρισκόταν με ανήλικες – Πού στρέφονται οι έρευνες

Επί σχεδόν ένα μήνα είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση οι  αστυνομικοί τον ιερέα που συνελήφθη για τον βιασμό ανήλικης στα Κάτω Πατήσια. Έτσι είναι σε θέση να γνωρίζουν όλες τις ύποπτες συναναστροφές του.

Στο μικροσκόπιο των Άρχων έχει μπει  η περίπτωση ενός ακόμη κοριτσιού. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, τον εντόπισαν να βγαίνει αρκετές φορές τόσο από το κτίριο όπου βρίσκεται το κατηχητικό όσο και από την εκκλησία, με το συγκεκριμένο κορίτσι.

Το συγκεκριμένο κορίτσι μάλιστα το έχει φωτογραφίσει με κάποιον τρόπο στην κατάθεσή της και η 17χρονη που έχει καταγγείλει τον ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση. Το παιδί δεν είναι ακόμα σε θέση να καταθέσει και πρέπει -όπως λένε οι αστυνομικοί – να νιώσει ασφάλεια.

Από το Σάββατο το enikos.gr έγραψε ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση εκφράζουν φόβους ότι και άλλα ανήλικα κορίτσια έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον ίδιο άνθρωπο και στρέφουν την έρευνά τους ακόμη και στο στενό του περιβάλλον καθώς έχουν σχηματίσει την άποψη ότι εκεί υπάρχει κάποιο κορίτσι που η συμπεριφορά του μαρτυρά ότι έχει συμβεί κάτι ανάλογο και σε αυτό.

“Αρκεί να ξεπεράσει τους φόβους της και να αποφασίσει να μιλήσει” λένε με νόημα οι άνθρωποι που χειρίζονται την πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση και συμπληρώνουν “ίσως αποδειχθεί ότι αυτή η ιστορία έχει μεγάλο “βάθος”!

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr δεν αποκλείεται η έρευνα να πάει αρκετά πίσω χρονικά, ακόμη και εκτός Αττικής.

Ακόμη και στην ιδιαίτερη πατρίδα του ιερέα, όταν ξεκίνησε ως ιεροψάλτης στην εκκλησία της περιοχής του, έγινε  διάκος και αργότερα χειροτονήθηκε ιερέας, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, του θείου του και ενός εκ των τεσσάρων αδελφών του.

Κλειδί στην υπόθεση είναι το κινητό του ιερέα. Ωστόσο η πρώτη έρευνα που έγινε στο τηλέφωνό του δεν έδειξε κάτι ύποπτο, όμως αυτό θεωρείται από τους αστυνομικούς λογικό και γι’ αυτό έχει ζητηθεί ανάλυση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστεί τι μπορεί να έχει διαγράψει που να σχετίζεται με την υπόθεση, καθώς η 17χρονη στην κατάθεσή της περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι της ζητούσε ο ιερέας να στέλνει με μηνύματα και τι έστελνε και ο ίδιος.

ιερέας

Τι είπε ο ιερέας μετά τη σύλληψή του

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ΟPEN, ο ιερέας κατά τη σύλληψή του έδειχνε έκπληκτος όταν του ανέφεραν οι αστυνομικοί γιατί κατηγορείται τους είπε:« Δεν ξέρω πού την πείραξα και τα λέει αυτά για μένα. Λέει τέτοια πράγματα για μένα;  Την πείραξα κάπου…;» .

Έρχεται νέα καταγγελία – Κοινό μυστικό η δράση του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα καταγγελία ανήλικης μαθήτριας για τον συγκεκριμένο ιερέα.

Ενώ, όπως μετέδωσε το MEGA, οι Αρχές εξετάζουν πολύ σοβαρά πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο ίδιος καλούσε και άλλα άτομα όταν βρισκόταν με τις ανήλικες.

Μετά την καταγγελία της 17χρονης πάντως, φαίνεται ότι «ανοίγουν στόματα» στα Κάτω Πατήσια. Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για ανάρμοστη συμπεριφορά και λένε πως οι τετ α τετ συναντήσεις του ιερέα με ανήλικα κορίτσια μέσα στην εκκλησία ακόμη και αργά το βράδυ, δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία γυναίκας που είπε ότι όλοι γνώριζαν και όλοι συγκάλυπταν.

“Κάποτε τον είχα φωνάξει να δώσει μία ευχή στην κόρη μου η οποία ήταν λεχώνα. Και μου είπε θα πρέπει να της κάνω προσωπικές ερωτήσεις, τον ρώτησα τι ερωτήσεις εννοούσε και μου είπε “δεν σας αφορά κυρία μου”. Από εκεί κατάλαβα περί τίνος πρόκειται”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ