Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα με τα «μαϊμού» διπλώματα πιλότων – Τα ποσά που ζητούσαν και οι «κωδικές ονομασίες»

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση του κυκλώματος που έκανε νοθεία στις εξετάσεις υποψηφίων που ήθελαν να γίνουν πιλότοι.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής τρεις Έλληνες, ενώ «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται ότι είναι ένας συνταξιούχος πιλότος. Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν υπάρχουν εν ενεργεία χειριστές αεροσκαφών, οι οποίοι πλήρωσαν για να έχουν εγγυημένη επιτυχία στις θεωρητικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 16 υποψήφιοι πιλότοι φέρεται να πέρασαν με «λάδωμα» τις θεωρητικές εξετάσεις για το δίπλωμα χειριστή αεροσκάφους. Η αποκάλυψη έγινε από την ΕΛ.ΑΣ. που «ξήλωσε» το κύκλωμα που νόθευε την διαδικασία με το αζημίωτο.

Ο αρχηγός και οι συνεργοί του

Συνταξιούχος πιλότος φέρεται να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος, ενώ συνεργοί του είναι δύο ιδιοκτήτες σχολών πιλότων.

Από τον κάθε πελάτη τους έπαιρναν περίπου 8.000 ευρώ για να δίνουν -με την βοήθεια μικροκάμερας και ακουστικού «ψείρας»- τις απαντήσεις των θεμάτων. Μάλιστα εάν κάποιος ήθελε να περάσει τις εξετάσεις ανεξαρτήτως απαντήσεων που θα έδινε τον έστελναν σε εξεταστικό κέντρο της Ιορδανίας έναντι 25.000 ευρώ.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει διαβιβάσει για περαιτέρω έλεγχο στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τα στοιχεία των ατόμων που φέρεται να πέρασαν με νοθεία τις θεωρητικές εξετάσεις

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν εφεύρει μέχρι και κωδικές ονομασίες: 

  • «Μπιλάκι» ήταν το ακουστικό «ψείρα»
  • «μηχανήματα» ήταν οι κάμερες
  • «Μαύροι» ήταν οι υποψήφιοι πιλότοι που έρχονταν στην Ελλάδα από άλλες χώρες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ