Νέα Σμύρνη: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, είμαι ένα πονεμένο παιδί» – Όλα όσα είπε στην απολογία του ο 18χρονος

Τον δρόμο για την φυλακή έδειξαν ανακρίτρια και εισαγγελέας στον 18χρονο, που δολοφόνησε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του, ύστερα από καβγά που είχαν για ασήμαντη αφορμή, μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Μετά την απολογία του, ο 18χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία, κρίθηκε προφυλακιστέος. Σημειώνεται ότι η απολογία του 18χρονου δόθηκε, ενώ είχε ξεκινήσει η κηδεία του 16χρονου αδελφού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος, ο 18χρονος φέρεται να επανέλαβε όσα ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, επιμένοντας πως δεν είχε πρόθεση να βλάψει τον αδελφό του και ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του 16χρονου ήταν ένα ατύχημα, που έγινε όταν ο ίδιος προσπάθησε να αμυνθεί σε δύο γροθιές, που του έριξε στο πρόσωπο το θύμα.

Στην απολογία του, δήλωσε «πονεμένο παιδί», που επηρεάστηκε από το διαζύγιο των γονέων του, κάτι που διαμόρφωσε την προσωπικότητά του σε μια ευαίσθητη ηλικία. «Είμαι ένα πονεμένο παιδί από τα πρώτα έτη της ζωής μου, καθώς οι παραστάσεις που ζούσα καθημερινά αλλά και το διαζύγιο που τελικά επήλθε μεταξύ των γονέων μου με επηρέασε τόσο εμένα όσο και τον μικρότερο αδελφό μου στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας στην ευαίσθητη ηλικία, που τότε ήμουν ανήλικος», φέρεται να είπε.

Υπογράμμισε πως δεν είχε προσχεδιάσει την ενέργειά του, ούτε επιθυμούσε τον θάνατο του αδελφού του: «…είναι αληθές πως δεν είχα προσχεδιάσει την ενέργειά μου, αλλά ούτε και υπάρχουν προπαρασκευαστικές μου πράξεις που να δηλώνουν ότι επιθυμούσα τον επακολουθήσαντα φόνο του αδελφού μου», είπε χαρακτηριστικά ο 18χρονος στην απολογία του.

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι υπεραγαπά τον αδελφό του και ότι δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως έχει φύγει από την ζωή. «Υπεραγαπώ ακόμα τον μικρότερο αδελφό μου και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως έχει φύγει από τη ζωή. Νομίζω ότι ζει», είπε απολογούμενος και τόνισε πως δεν διανοείται ότι υπαίτιος είναι ο ίδιος, υποστηρίζοντας πως ό,τι έγινε, έγινε άθελά του.

Κατά την απολογία του, ο 18χρονος υποστήριξε ότι ο αδελφός του ήταν εκείνος που του επιτέθηκε πρώτος, χτυπώντας τον στο πρόσωπο και ύστερα στο χειρουργημένο του χέρι για να του πάρει μια μπλούζα, δώρο της κοπέλας του, με πολύ σημαντική συναισθηματική αξία για τον ίδιο, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Είχε κι εκείνος κοπέλα, του έλειπε, ήταν μακριά εκείνο το διάστημα, ίσως είδε εμένα με την Θωμαϊδα και ζήλεψε, δεν ξέρω, δεν τον κατηγορώ, τον αγαπώ», είπε ο 18χρονος.

Όπως τόνισε, με τον μικρότερο αδελφό του υπήρχαν επεισόδια ξυλοδαρμού αλλά πάντα τα έβρισκαν μεταξύ τους. Επανέλαβε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον αδελφό του, ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και ότι είναι ράκος ψυχικά. «Ζητώ από τον Θεό πρώτα συγγνώμη και μετά από εσάς. Δεν είμαι ούτε στυγνός δολοφόνος, ούτε έχω προκαλέσει ποτέ κακό σε κανέναν πολλώ δε μάλλον δεν ήθελα στον δικό μου άνθρωπο να κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις στιγμές της δολοφονίας, υποστήριξε πως βρήκε το ψαλίδι τυχαία πάνω στο κρεβάτι και με αυτό θέλησε να αμυνθεί απέναντι στην επίθεση του μικρότερου αδελφού του. Δεν πίστευε, όπως είπε, ότι ένα χαρτοκοπτικό ψαλίδι θα του στερούσε τη ζωή.

Κατέθεσαν η μητέρα και η γιαγιά του

Πριν ο 18χρονος δώσει τις δικές του εξηγήσεις στην ανακρίτρια, κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του 18χρονου συγγενείς του, η μαμά του, η γιαγιά του και η σύντροφός του. Η μητέρα του, αφού ολοκλήρωσε την κατάθεσή της, απομακρύνθηκε με τη βοήθεια συγγενών της, εμφανώς σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο 18χρονος δηλώνει συγκλονισμένος από το αποτέλεσμα της πράξης του, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον αδερφό του, καθώς όπως φέρεται να έχει καταθέσει προανακριτικά, το δεξί του χέρι ήταν δεμένο με νάρθηκα μετά από σοβαρό τραυματισμό που είχε, με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει πόσο σοβαρό τραυματισμό προκάλεσε στον αδελφό του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ