Νέα Μάκρη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον πνιγμό της 10χρονης

Παρέμβαση εισαγγελέα στην υπόθεση του πνιγμού της 10χρονης στην Νέα Μάκρη. Ο εισαγγελέας ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία και να του υποβληθεί το προανακριτικό υλικό.

Νέα Μάκρη: Τουλάχιστον 3 λεπτά έμεινε η 10χρονη στον πάτο της πισίνας – Πώς συνέβη η τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε να μην γίνει σύλληψη των γονέων του άτυχου κοριτσιού. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μαραθώνα μετά την εισαγγελική παραγγελία συλλέγουν το ταχύτερο δυνατό το αναγκαίο προανακριτικό υλικό με καταθέσεις μαρτύρων.

Να σημειωθεί πως η πισίνα σφραγίστηκε, ενώ παράλληλα ελέγχεται και η νομιμότητά της.

Οι δραματικές στιγμές με το 10χρονο κοριτσάκι

Η γιατρός που έσπευσε να βοηθήσει την 10χρονη, η οποία τελικά πνίγηκε στην πισίνα συγκροτήματος κατοικιών όπου παραθέριζε με τους γονείς της στην Νέα Μάκρη περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που επικράτησαν. Όπως είπε το  παιδί είχε φάει νωρίτερα.

«Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Έβγαζε το παιδάκι πολλή τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει» ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το ασθενοφόρο που κλήθηκε στο σημείο να συνδράμει άργησε γιατί χάθηκε στη διαδρομή.

«Το ασθενοφόρο έφτασε σε σαράντα λεπτά, ίσως και παραπάνω» ανέφερε περιγράφοντας στην ΕΡΤ τις αγωνιώδεις προσπάθειες τόσο της ίδιας όσο και ενός άλλου ιδιώτη γιατρού να σώσουν το άτυχο κοριτσάκι.

«Μετά ήρθε ένας άλλος συνάδελφος που προσπάθησε και αυτός και ένας διασώστης ο οποίος συμπτωματικά περνούσε απ’ έξω», ανέφερε.

Όσον αφορά στη 10χρονη δήλωσε ότι την γνώριζε από τις ημέρες παραμονής της στο κατάλυμα. «Ήταν πολύ καλή κολυμβήτρια, πολύ καλό παιδί» είπε.

Η ίδια αποκάλυψε ότι το παιδί ήταν εν ζωή όταν το έβγαλαν από την πισίνα αλλά δεν τα κατάφερε στη συνέχεια.

«Το παιδάκι αντιδρούσε» όταν το έβγαλαν είπε εμφανώς συγκλονισμένη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ