Νέα Ιωνία: Πτώση σοβάδων σε σχολείο – “Πόσο τυχεροί θα συνεχίσουμε να είμαστε;”

Σοβάδες έπεσαν σε σχολείο της Νέας Ιωνίας Αττικής και συγκεκριμένα στο 7ο δημοτικό σχολείο της περιοχής. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που σημειώνεται σε σχολικό χώρο μέσα σε λίγες μόνο μέρες με πρώτο αυτό της κατάρρευσης ψευδοροφής στην Θεσσαλονίκη.

Τι λέει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών για την πτώση των σοβάδων στην Νέα Ιωνία

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» στο Facebook, ξεκόλλησαν κομμάτια από την οροφή της αίθουσας του Συλλόγου Διδασκόντων. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς από την πτώση των σοβάδων.

«Ευτυχώς για άλλη μια φορά δεν είχαμε θύματα ή τραυματίες. Όμως πόσο τυχεροί θα συνεχίσουμε να είμαστε εκπαιδευτικοί και μαθητές;» επισήμανε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» δημοσίευσε ακόμα ορισμένες φωτογραφίες από την αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων μετά το περιστατικό, ενώ παράλληλα άφησε υπαινιγμούς κατά της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας, αλλά και του δήμου.

«Είναι ακόμα μία από τις σχολικές μονάδες της περιοχής για τα οποίες ευθύνες έχει η κυβέρνηση που δε διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση για τη συντήρησή της, αλλά και η δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας που δε διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια.

Ευθύνες διαχρονικά έχουν όλες οι δημοτικές αρχές που δεν φρόντισαν να επιλυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή του Περισσού, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι, γιατί είχαν και έχουν τη λογική της εξοικονόμησης πόρων.» επισήμανε στον λογαριασμό του στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας του 7ου δημοτικού Νέας Ιωνίας το υπουργείο παιδείας παίρνει μηδέν.

Γιατί ο νέος νόμος για την αξιολόγησή τους που «αυτονομεί» το σχολείο δεν αφορά τις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων, τη λειτουργία των οποίων προσπαθεί να φορτώσει στις οικογένειες και στους χορηγούς.», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανάρτηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ