Φλόριντα: Επτάχρονη έχει αποβληθεί περισσότερες από 30 φορές από το σχολείο

Μία επτάχρονη από τη Φλόριντα ίσως χρειαστεί να επαναλάβει τη δευτέρα δημοτικού αφού έχει αποβληθεί από το σχολείο της περισσότερες από 30 φορές, επειδή αρνείται να συμμορφωθεί με την εντολή της περιφέρειας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας,

Η μαμά της, μιλώντας για την απείθαρχη μαθήτρια από την κομητεία του Παλμ Μπιτς, είπε ότι η Φιόνα είναι ένα τυπικό παιδάκι που απολαμβάνει τις τέχνες και τις χειροτεχνίες, τη ζωγραφική και το να φτιάχνει κοσμήματα, σύμφωνα με την Tampa Free Press.

Αλλά μέσα στην πανδημία, η μικρούλα άλλαξε τις προτεραιότητές της. Όπως είπε η μητέρα της, “η Φιόνα ήταν αποφασισμένη να κάνει ό,τι μπορεί για κάθε παιδί που αντιμετωπίζει αυτές τις “παράνομες” εντολές”.

Η εφτάχρονη έχει τιμωρηθεί με 36 ημέρες αποβολής και πολλές ενδοσχολικές κυρώσεις.

Στην πρώτη της τιμωρία, στις 31 Αυγούστου, η Φιόνα αναγκάστηκε να φάει το γεύμα της μόνη της στην είσοδο ενός γραφείου. Η μητέρα της λέει ότι “τα χτυπήματα δεν σταματούν καθώς πρόσφατα της είπαν ότι μετά την ολοκλήρωση κάθε εργασίας που της έχει αναθέσει η δασκάλα της , όχι μόνο αποτυγχάνει στη δεύτερη τάξη, αλλά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αναπληρώσει και να προλάβει τα άλλα παιδιά,, σύμφωνα με τη δασκάλα της” είπε η μητέρα της στη Free Press.

Φλόριντα Φιόνα

Το κοριτσάκι είπε σε ένα βίντεο στο YouTube που πλέον έχει κατέβει, ότι αρνήθηκε να φορέσει μάσκα επειδή “την αρρωσταίνει”, όπως μετέδωσε το Fox News. Τον Ιούλιο ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις υπέγραψε εκτελεστική εντολή που κατέστησε προαιρετική τη χρήση μάσκας στα δημόσια σχολεία.

Αλλά στην κομητεία του Παλμ Μπιτς, ένα από τα πιο ισχυρά προπύργια των Δημοκρατικών στην Πολιτεία, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Αλεξάντρια Αγιάλα υποστήριξε ένθερμα την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η γραμματέας του ΝτεΣάντις είπε σε ανακοίνωση στο Fox News ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για υποχρεωτική χρήση μάσκας των παιδιών στα σχολεία, και πως η απόφαση πρέπει να ανήκει στους γονείς”.

“Ενώ οι γονείς έχουν σημαντικό ρόλο στην εκαπίδευθση των παιφιών τους, τα μέλη του σχολικού συμβουλίου, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των σχολείων θα έπρεπε παρομοίως να αφοσιώνονται στο να βοηθούν τους μαθητές να επιτύχουν. Όποιος αρνείται σε μικρό παιδί το δικαίωμα να πάει στο σχολείο, επειδή δεν συμμοφώνεται με την παράνομη εντολή για υποχρεωτική χρήση μάσκας, δεν ενιδαφέρεται για τη μόρφωση και σίγουρα δεν νοιάζεται για τα παιδιά” αναφέρεται στη δήλωση. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ