Νέα Φιλαδέλφεια: Στο «μικροσκόπιο» καρέ που ίσως καταγράφει το μαχαίρωμα του Μιχάλη – «Ψηλός με τατουάζ» ο δράστης

Σοκ προκαλούν τα νέα ντοκουμέντα από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον άγριο ξυλοδαρμό με ρόπαλα του Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος τελικά έπεσε νεκρός από μαχαιριά. Την ίδια ώρα οι αρχές φαίνεται πως έχουν απομονώσει από ένα βίντεο, το καρέ του μαχαιρώματος του αδικοχαμένου 29χρονου φίλου της ΑΕΚ.

Νέα Φιλαδέλφεια: Ποιοι οργάνωσαν την «εκδρομή θανάτου» – Διέφυγαν από την Ελλάδα, υποστηρίζει κροατική εφημερίδα

Σε πλάνα που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, φαίνεται η στιγμή που ο Μιχάλης δέχεται χτύπημα από ρόπαλο, καθώς και η συγκλονιστική στιγμή που καταρρέει αιμόφυρτος έξω από το περίπτερο. Ο αδικοχαμένος 29χρονος φαίνεται σε βίντεο να προσπαθεί να διαφύγει από την μανία των χούλιγκαν. Ένας από αυτούς τον προλαβαίνει και του καταφέρνει χτύπημα με ρόπαλο. Στη συνέχεια, άλλο βίντεο έχει καταγράψει τον Μιχάλη να βγάζει το κράνος που φορά και να κοιτά το αριστερό του χέρι.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο 29χρονος διανύει τρέχοντας μια απόσταση περίπου 50 μέτρων, όπου και κρύβεται στο πίσω μέρος ενός περιπτέρου, πίσω από ένα ψυγείο με παγωτά. Είναι το σημείο όπου ο 29χρονος καταρρέει και αφήνει την τελευταία του πνοή έχοντας δεχτεί τη μοιραία μαχαιριά στο χέρι, στον πήχη.

Νέα Φιλαδέλφεια – Αλμέιδα: «Αυτό που συνέβη ξεπερνά το ποδόσφαιρο» – ΒΙΝΤΕΟ

Στα πλάνα διακρίνεται η σφοδρότητα και η ανθρωποκτόνος διάθεση των χούλιγκαν καθώς κάποιοι από αυτούς χτυπούν βάναυσα έναν φίλο της ΑΕΚ στο κεφάλι. Ο άνθρωπος έχει καταρρεύσει, δεν αντιστέκεται, όμως, εκείνοι συνεχίζουν να τον χτυπούν.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει τη φιγούρα του δράστη

Στα εγκληματολογικά της ασφάλειας εξετάζονται καρέ-καρέ τα βίντεο από την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν προκειμένου να βρεθούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του ανθρώπου που κατάφερε τη μοιραία μαχαιριά στον Μιχάλη Κατσουρή. Οι αρχές φέρεται να έχουν εντοπίσει τη φιγούρα του δράστη αλλά δεν έχουν καταφέρει να καθαρίσουν την εικόνα και να τον ταυτοποιήσουν. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει το DNA πού ελήφθη και από τους 105 κατηγορούμενους.

Νέα Φιλαδέλφεια: Ένας από τους Κροάτες κατηγορούμενους παραδόθηκε μόνος του στις αρχές

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε μια θολή λήψη οι διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι έχουν τη στιγμή του φονικού χτυπήματος στον 29χρονο Μιχάλη.

Ένα δεξί χέρι διακρίνεται σε παράλληλη κίνηση με το αριστερό χέρι του θύματος. Στο σημείο που το ακουμπά, πιστεύουν ότι ίσως του κόβει τη βραγχιόνια αρτηρία με μαχαίρι. Αυτό ακριβώς το καρέ αναλύουν διεξοδικά τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που ωστόσο διευκρινίζουν ότι δεν είναι δυνατό να ταυτοποιήσουν τον δολοφόνο.

Πληροφορίες από το πεδίο των ερευνών αναφέρουν ότι ο δράστης είναι ψηλός, εύσωμος, με τατουάζ στον λαιμό.

«Θεωρώ ότι υπάρχει το υλικό, βιντεοληπτικό, γενετικό τα μέσα ενδεχομένως που χρησιμοποίησαν για την τέλεση του εγκλήματος, αυτόφωρες συλλήψεις, Αλίμονο σε μια τέτοια υπόθεση που έχουμε όλα αυτά να μην βρούμε τους δράστες» ανέφερε ο δικηγόρος του αδερφού του Μιχάλη Κατσουρή, Χρήστος Μαυρομάτης.

Σε τρία επίπεδα η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Σε τρία παράλληλα επίπεδα εξελίσσεται η έρευνα: Η ΕΛ.ΑΣ περιμένει τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA, ανοίγει τα κατασχεμένα κινητά των χούλιγκαν και ψάχνει βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια που μπορεί να τράβηξαν οι ίδιοι οι Κροάτες. Άνδρες του τμήματος Αθλητικής βίας χτενίζουν όλους τους σταθμούς από τα σύνορα έως την Αθηνά για βιντεοληπτικό υλικό από τη διαδρομή των νεοναζί χούλιγκαν.

Την Τετάρτη τα αποτελέσματα της αντιπαραβολής DNA κατηγορουμένων – θύματος

Το νέο στοιχείο για τον δράστη είναι το τατουάζ που έχει στον λαιμό του. Ωστόσο το σχέδιο δεν είναι ξεκάθαρο από τα πλάνα κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την ταυτοποίησή του καθώς αρκετοί από τους κατηγορούμενους έχουν τατουάζ στο λαιμό. Οι αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα της αντιπαραβολής του DNA.

Το βάρος έχει πέσει σε 5-6 άτομα που θεωρούνται οι βασικοί ύποπτοι. Τη Δευτέρα (14/8) ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης του DNA των συλληφθέντων και του Μιχάλη καθώς και του γενετικού υλικού που βρέθηκε πάνω του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα δείγματα που έστειλε ο ιατροδικαστής δεν φαίνεται να είναι αξιοποιήσιμα, καθώς έχουν προκύψει αλλοιώσεις από άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν το Μιχάλη Κατσουρή. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται την Τετάρτη (16/8).

Διάσπαρτοι στις φυλακές όλης της χώρας οι κρατούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια

Ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι μεταγωγές των προφυλακισθέντων για την επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν και τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας είχαν εκδοθεί περίπου 70 φυλακιστήρια από τους συνολικά 105 κρατούμενους και συνεχίζεται η έκδοση και των υπολοίπων, ενώ από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μετήχθησαν οι πρώτοι 46, οι οποίοι οδηγούνται σε όλα σχεδόν τα καταστήματα κράτησης της χώρας. Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, 8 κρατούμενοι βρίσκονται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, 12 επρόκειτο να οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου, Νιγρίτας, Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Δομοκού, Χανίων, Χίου, Γρεβενών, Ναυπλίου, Κω και Θεσσαλονίκης, ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε καταστήματος κράτησης.

Προβληματισμός για την ασφάλεια των κρατουμένων

Ο προβληματισμός των Αρχών είναι πώς θα υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους, γι’ αυτό υπήρξε επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τις διοικήσεις όλων των καταστημάτων κράτησης, οι οποίες έχουν λάβει μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων.

Ο «πονοκέφαλος» των σωφρονιστικών είναι στις φυλακές που υπάρχουν πολλοί Σέρβοι, οι οποίοι έχουν μίσος με τους Κροάτες χούλιγκαν, αλλά και η σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων και των άλλων κρατουμένων, γι’ αυτό έχουν δοθεί εντολές και έχει ληφθεί μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν συμπλοκές, ενώ έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές, καθώς και ετοιμότητα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Όπου υπάρχει δυνατότητα να κρατηθούν σε ειδικούς χώρους αυτό θα γίνει. Για παράδειγμα, οι 8 που μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό κρατούνται στην ειδική πτέρυγα, ώστε να μην έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους.

Νέα Φιλαδέλφεια Χούλιγκαν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ