Νέα Φιλαδέλφεια: Ποιοι οργάνωσαν την «εκδρομή θανάτου» – Διέφυγαν από την Ελλάδα, υποστηρίζει κροατική εφημερίδα

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το πώς και ποιοι οργάνωσαν το ταξίδι των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα, με τραγικό αποτέλεσμα τα αιματηρά επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια, δημοσιεύει σήμερα η κροατική εφημερίδα Nacional. Στο ρεπορτάζ μάλιστα διευκρινίζεται ποια ήταν τα άτομα που οργάνωσαν την επιδρομή των χούλιγκαν στην Ελλάδα, ενώ γίνεται λόγος και για έναν συλληφθέντα, ο οποίος είχε μαζί του μεταλλικό αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Νέα Φιλαδέλφεια – Αλμέιδα: «Αυτό που συνέβη ξεπερνά το ποδόσφαιρο» – ΒΙΝΤΕΟ

Με τίτλο «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αστυνομικές πηγές κατονομάζουν δίδυμο που κατάφερε να ξεφύγει από την ελληνική αστυνομία ως βασικοί μυστικοί οργανωτές της αιματηρής επίθεσης της BBB στην Αθήνα», η εφημερίδα καταγγέλλει την κροατική αστυνομία.

«Πατέρας τεσσάρων παιδιών, πρώην ηγέτης των BBB και Πτυχιούχος κοινωνιολόγος αναφέρονται από αστυνομικές πηγές ως οι βασικοί κρυφοί διοργανωτές της εκστρατείας χούλιγκαν των Bad Blue Boys στην Ελλάδα, με την αιματηρή κατάληξη και η αστυνομία δεν αποκαλύπτει καν αν προσήχθησαν για κατάθεση», γράφει η κροατική εφημερίδα και συνεχίζει:  «Η Nacional έμαθε από πολλές πηγές της αστυνομίας και μέλη της ομάδας οπαδών των Bad Blue Boys τις δραματικές συνθήκες που έφεραν τους διοργανωτές στο επίκεντρο των τραγικών γεγονότων στην Αθήνα, όταν ο 29χρονος Μιχάλης, οπαδός της ΑΕΚ, τραυματίστηκε θανάσιμα. Η σύγκρουση μεταξύ οπαδών της Ντιναμό και οπαδών του ελληνικού συλλόγου ΑΕΚ, η πορεία χούλιγκαν Κροατών οπαδών στην Αθήνα, αλλά και η ευθύνη της κροατικής αστυνομίας που, ακόμη και σχεδόν δέκα μέρες μετά τη δολοφονία, δεν δίνει απαντήσεις στο βασικό ερώτημα, έχουν καθορίσει ποιος είναι ο διοργανωτής του ταξιδιού, που συγκέντρωσε 120 άτομα και τα πήγε στο ταξίδι. Το βασικό ερώτημα είναι γιατί η κροατική αστυνομία δεν συμμετείχε πιο ενεργά στην αποτροπή της κλιμάκωσης της βίας, γιατί, τελικά, η κροατική αστυνομία δεν πήγε στην Αθήνα, αλλά αντίθετα έπλυνε τα χέρια της από ισχυρισμούς ότι έστειλε έγκαιρα στην ελληνική αστυνομία πληροφορίες για το κομβόι των φιλάθλων που πηγαίνει στην Αθήνα», γράφει η Nacional.

Νέα Φιλαδέλφεια: ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντα από τη νύχτα της δολοφονίας του Μιχάλη – Το χτύπημα με ρόπαλο και η στιγμή που καταρρέει

Η Nacional σημειώνει ότι «οι Boys συνειδητοποίησαν ότι ήταν υπό παρακολούθηση και σκόπιμα χωρίστηκαν για να ξεφύγουν από την αστυνομία. Η πηγή της υποστηρίζει ότι διοργανωτές της πορείας προς την Αθήνα είναι δύο μεγαλύτεροι θαυμαστές, άτυποι αρχηγοί του BBB, που κατάφεραν να δραπετεύσουν έγκαιρα από την Ελλάδα. Ισχυρίζονται ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι γύρω στα είκοσι και ότι είναι απίθανο μια τέτοια ομάδα να πήγαινε μόνη της σε ένα τέτοιο ταξίδι.  Πηγή της Nacional από την αστυνομία υποστηρίζει ότι επρόκειτο για προγραμματισμένο καυγά.»

Το μαχαίρι και τα αρχικά ονομάτων

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «Σε έγγραφο που έχει Nacional αναφέρεται ότι βρέθηκε πτυσσόμενο μαχαίρι με μήκος λεπίδας 8 εκατοστών στον P.L., γεννημένο το 2000. Μαχαίρι βρέθηκε και στον Enrik Laci, γεννημένο το 2001, κάτοικο Αθηνών με αλβανικά έγγραφα.  Μια ιατρική μάσκα με ίχνη αίματος, ένα κομμάτι ξύλο μήκους 52 εκατοστών με ίχνη αίματος, μια σανίδα με καρφιά, ένα πανάκι με εύφλεκτο υγρό, μια πέτρα…  Στο έγγραφο της ελληνικής αστυνομίας αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια άγριου καβγά μεταξύ ομάδας οπαδών από την Κροατία και οπαδών της ΑΕΚ, εκτοξεύτηκαν πυρσοί, υπήρχαν αυτοσχέδια ρόπαλα, πέτρες και διάφορα εύφλεκτα αντικείμενα. Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, ένα άτομο σκοτώθηκε», αναφέρεται στο έγγραφο της Nacional.

Νέα Φιλαδέλφεια: Ένας από τους Κροάτες κατηγορούμενους παραδόθηκε μόνος του στις αρχές

«Να θυμίσουμε ότι ομάδα περίπου εκατό Κροατών πολιτών κατηγορείται για 11 ποινικά και πλημμελήματα με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην εξιχνίαση της δολοφονίας 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, για την οποία είναι ύποπτοι ένας Κροάτης, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες», γράφει η κροατική εφημερίδα και καταλήγει:

«Προφυλακίστηκαν και οι 105 που συνελήφθησαν μετά από σφοδρή σύγκρουση οπαδών μπροστά από το γήπεδο της ΑΕΚ στην Αθήνα, στην οποία σκοτώθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ. Οι συλληφθέντες θα κατανεμηθούν σε 16 διαφορετικές φυλακές στην ελληνική επικράτεια, όπως έγραψε το ελληνικό portal sdna.gr.
Αναφέρθηκε ότι οκτώ Κροάτες πολίτες θα οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα και έξι στη σωφρονιστική μονάδα Κορυδαλλού, που βρίσκεται μεταξύ Αθήνας και Πειραιά. Οι υπόλοιποι 27 κρατούμενοι θα τοποθετηθούν σε 14 άλλες σωφρονιστικές μονάδες.  Η τάση είναι οι κατηγορούμενοι να χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες έως τριών ατόμων.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ