Νέα Φιλαδέλφεια: Πέντε νέοι καταζητούμενοι για τη δολοφονία Κατσουρή

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τέσσερις Κροάτες και έναν Έλληνα, που εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Αποκάλυψη κροατικού περιοδικού: «Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ φυγάδευσε χούλιγκαν των ΒΒΒ από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια»

Του ΘΑΝΟΥ ΣΩΤΗΡΗ – ΠΗΓΗ: Realnews

Ανάμεσα σε πέντε πρόσωπα, τέσσερις Κροάτες και έναν Έλληνα, αναζητούν οι ερευνητές της Ασφάλειας το στοιχείο-κλειδί που θα τους οδηγήσει στην εξιχνίαση της δολοφονίας του φιλάθλου της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών το βράδυ της 7ης Αυγούστου στην Νέα Φιλαδέλφεια. Στα χέρια τους έχουν γενετικό υλικό που εντοπίστηκε σε μαχαίρι με το αίμα του θύματος, το οποίο προσπαθούν να ταυτοποιήσουν, ενώ άλυτο μυστήριο για τους αστυνομικούς παραμένει ένα δεύτερο μαχαίρι που βρέθηκε στον ίδιο χώρο, καλυμμένο επίσης από το αίμα του δολοφονημένου άνδρα.

Νέα Φιλαδέλφεια – Δικηγόρος Κροατών στο enikos.gr: Θεωρώ πως οι συλληφθέντες γνωρίζουν τον δολοφόνο του Μιχάλη

Σχεδόν αμέσως μετά την αστυνομική επέμβαση και τη σύλληψη των δραστών της συμπλοκής έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο μαχαίρια στον χώρο που αργότερα προέκυψε πως ήταν το σημείο στο οποίο δέχθηκε τη φονική επίθεση ο Μιχάλης Κατσουρής. Το ένα βρέθηκε δίπλα σε έναν Κροάτη κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησής του και το δεύτερο σε μικρή απόσταση. Και τα δύο εστάλησαν, μαζί με όλα τα άλλα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ παράλληλα ελήφθη δείγμα DNA από όλους τους συλληφθέντες. Από τα αποτελέσματα προέκυψαν πολύ σοβαρά στοιχεία, που μπορεί να αποκαλύψουν την ταυτότητα του δράστη, παράλληλα όμως δημιούργησαν και αναπάντητα ερωτήματα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της δολοφονίας.

Στο πρώτο μαχαίρι, αυτό που βρέθηκε δίπλα στον Κροάτη συλληφθέντα, εντοπίστηκαν σε πρώτη φάση ίχνη αίματος που αποδείχθηκε πως ανήκε στο θύμα. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την ιατροδικαστική έκθεση για το είδος και τις ιδιαιτερότητες του μοιραίου τραύματος, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το συγκεκριμένο μαχαίρι μοιάζει με αυτό που χρησιμοποίησε ο άγνωστος δράστης για να μαχαιρώσει τον Μιχάλη Κατσουρή. Στη συνέχεια των ειδικών εργαστηριακών ερευνών ανίχνευσης γενετικού υλικού, οι επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών απομόνωσαν και συγκεκριμένο DNA, το οποίο πιθανότατα ανήκει σε αυτόν που το κρατούσε.

Νέα Φιλαδέλφεια: Τα στοιχεία που «έκαψαν» τους 9 χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η σύλληψή τους στην Κροατία

Όπως ήταν φυσικό, η κινητοποίηση για τη διασταύρωση του συγκεκριμένου γενετικού δείγματος ήταν άμεση. Έγιναν οι απαιτούμενες συγκρίσεις με τα δείγματα που είχαν ληφθεί από όλους τους συλληφθέντες, όμως τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας θεώρησαν πως πιθανότατα το μαχαίρι ανήκε σε κάποιον από τους χούλιγκανς που συμμετείχαν στις συμπλοκές και κατόρθωσε να διαφύγει.

Απόλυτη μυστικότητα

Οι ελπίδες των διωκτικών Αρχών επανήλθαν όταν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν 10 ακόμη Κροάτες από τα αυτοκίνητα με τα οποία ήλθαν στη χώρα και τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν μέσα σε αυτά. Βάσει αυτών των στοιχείων, εκδόθηκαν από τον Ανακριτή εντάλματα σύλληψης, τα οποία διαβιβάστηκαν στην κροατική αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν εκεί οι έξι από τους 10 καταζητούμενους. Αν και οι έρευνες γίνονται κάτω από απόλυτη μυστικότητα, τόσο από τις δικαστικές όσο και από τις αστυνομικές Αρχές, έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν στη Realnews πως η διαδικασία σύγκρισης γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων γίνεται άμεσα μεταξύ των ευρωπαϊκών αστυνομιών. Από τη στιγμή που δεν προέκυψε συγκεκριμένο πρόσωπο από αυτή την επιστημονική έρευνα, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, οι υποψίες πλέον στρέφονται στους τέσσερις Κροάτες που καταζητούνται βάσει των ελληνικών ενταλμάτων και δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υπάρξει αιτήματα δικαστικής συνδρομής από τις ελληνικές προς τις κροατικές Αρχές για όλη αυτή τη διαδικασία, όμως οι Έλληνες αστυνομικοί περιμένουν με αγωνία τη σύλληψη των τεσσάρων.

Οργανωμένος οπαδός

Ένα ακόμη πρόσωπο, το πέμπτο, ο εντοπισμός του οποίου απασχολεί έντονα τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, είναι Έλληνας, του οποίου -σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες- τα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί μερικώς. Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να συμμετείχε στα επεισόδια και, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από δίκτυα πληροφοριών μέσα από τις τάξεις οργανωμένων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, να ήταν παρών τη στιγμή που ο Μιχάλης Κατσουρής δέχθηκε τη θανατηφόρα μαχαιριά. Εάν ισχύει αυτό, καθίσταται εξαιρετικά πολύτιμος μάρτυρας στην προσπάθεια να βρεθεί ο δράστης της δολοφονίας. Άλυτο πρόβλημα για τους αστυνομικούς παραμένει και το δεύτερο μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης εναντίον του Μιχάλη Κατσουρή. Και σε αυτό βρέθηκαν ίχνη αίματος του θύματος, όμως σε αυτό δεν εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα, ούτε γενετικό υλικό, κάτι που -για τους ερευνητές της Ασφάλειας- σημαίνει πως πιθανότατα ο κάτοχός του φορούσε γάντια. Αυτό που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εξηγήσουν είναι το πώς βρέθηκε το αίμα του θύματος και σε αυτό το μαχαίρι.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ