Νέα Φιλαδέλφεια: Απολογούνται ακόμη 40 χούλιγκαν – Μεταφέρθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε με ισχυρή αστυνομική δύναμη, η δεύτερη ομάδα των 40 κατηγορουμένων προκειμένου να απολογηθούν για όσα τους καταλογίζονται στην υπόθεση της άγριας επίθεσης έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας.

Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίζονται και οι 30 χούλιγκαν που απολογήθηκαν σήμερα

Οι κατηγορούμενοι που μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια με κλούβες της αστυνομίας, θα ξεκινήσουν να μεταφέρονται στα ανακριτικά γραφεία για τις απολογίες τους τις οποίες θα λάβουν η 25η τακτική ανακρίτρια που ορίστηκε για την κύρια ανάκριση, καθώς και ο 14ος και η 20η που ορίστηκαν ως επίκουροι στο έργο της συναδέλφου τους.

Δείτε φωτογραφίες από την μεταγωγή το πρωί του Σαββάτου:

Νέα Φιλαδέλφεια Χούλιγκαν Νέα Φιλαδέλφεια Χούλιγκαν Νέα Φιλαδέλφεια Χούλιγκαν Νέα Φιλαδέλφεια Χούλιγκαν Νέα Φιλαδέλφεια Χούλιγκαν

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Οι απολογίες των 105 κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια ξεκίνησαν χθες με αυτές των πρώτων 30 χούλιγκαν. Όλοι οι κατηγορούμενοι που βρέθηκαν χθες ενώπιον των δικαστικών λειτουργών κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους. Οι πρώτοι 30 που απολογήθηκαν χθες, 28 Κροάτες, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός προφυλακίστηκαν.

Όλοι αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο και υποστήριξαν ότι βρέθηκαν στο σημείο είτε τυχαία είτε για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους στο γήπεδο «Αγιά Σοφιά ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ». Σήμερα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία λήψης γενετικού υλικού (DNA) από τους κατηγορούμενους.

Οι τελευταίοι 45, από τους συνολικά 105 συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον ανακριτή αύριο Κυριακή.

Ξεκινά η λήψη DNA

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας από την ανάλυση που έχει γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια, των βίντεο από κάμερες ασφαλείας και των φωτογραφιών, οι δράστες δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν καθώς φορούν κράνη, μπαλακλάβες (full face) και κουκούλες. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι υπάρχει και βιντεοληπτικό υλικό στα εγκληματολογικά εργαστήρια από τα επεισόδια, το οποίο μπορεί να αναλυθεί και να καθαριστεί.

Όταν γίνει αυτό, θα συσχετίσουν τα ρούχα, ή τυχόν διακριτικά – ακόμα και παπούτσια, αλλά και τον σωματότυπο των συλληφθέντων, ούτως ώστε να οδηγηθούν σε πρώτη φάση στην αναγνώριση όσων πήραν μέρος στα επεισόδια. Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως μακροχρόνια διαδικασία.

Η λήψη DNA από τους 105 συλληφθέντες θα ξεκινήσει σήμερα, καθώς από τον νόμο είχαν 48 ώρες προθεσμία, από τη στιγμή που εκδόθηκε η διάταξη για τη λήψη του, για να ζητήσουν οι κατηγορούμενοι, εφόσον το θελήσουν, να παρίσταται στη διαδικασία τεχνικός σύμβουλος.

Στη συνέχεια θα γίνει αντιπαραβολή του DNA του Μιχάλη και των ευρημάτων από τη σορό του με DNA κατηγορούμενων, γενετικό υλικό από την περιοχή, κηλίδες αίματος στα όπλα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ