Νέα εξέλιξη: Και άλλοι αστυνομικοί στο κύκλωμα trafficking της Ηλιούπολης;

Μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση trafficking που αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία της 19χρονης από την Ηλιούπολη και έφερε στο φως τόσο την κακοποίησή της από τον πατέρα της όσο και την εκμετάλλευσή της από τον αστυνομικό Δ.Μ.

Η δικηγόρος του θύματος, Αντωνία Λεγάκη, προσκόμισε σήμερα στην ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση, τα στοιχεία τριών κοριτσιών που καταγγέλλουν ότι εκδίδονταν από τον ίδιο αστυνομικό. Η κ.Λεγάκη, μιλώντας στον Realfm 97,8 στην εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου, αναφέρθηκε στις τρεις νέες καταγγελίες διευκρινίζοντας ότι τα δύο κορίτσια έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να καταθέσουν και να συνεργαστούν με την Δικαιοσύνη εισφέροντας όσα στοιχεία γνωρίζουν για την υπόθεση και τη δράση του αστυνομικού. Όσον αφορά στην Τρίτη καταγγέλλουσα, η κ.Λεγάκη λέει χαρακτηριστικά: «Φοβάται και θέλει πριν μιλήσει, να προστατευτεί και να διατηρήσει την ανωνυμία της».

Στην ίδια συνέντευξη, η δικηγόρος της 19χρονης, εξέφρασε την εκτίμηση, χωρίς προς το παρόν να μπορεί να δημοσιοποιήσει περισσότερα στοιχεία, ότι στο κύκλωμα συμμετείχαν περισσότεροι αστυνομικοί πέρα από τον Δ.Μ. Ωστόσο, όσο περνούν οι ημέρες, φαίνεται να ανοίγουν περισσότερα στόματα και να φτάνουν νέα στοιχεία στις αρχές.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές μέσα στην αστυνομία αλλά και εντός του κοινοβουλίου που ζητούν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του αστυνομικού για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα θύματα του. Μία τέτοια αναφορά έκανε σήμερα από το βήμα της βουλής ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, αποτελεί πρακτική που ακολουθείται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η συγκεκριμένη υπόθεση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες υποθέσεις κυκλωμάτων που έχουν διεθνή δράση και γιγαντώθηκαν την περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, με ανήλικα κορίτσια και φοιτήτριες που έπεσαν θύματα τέτοιας μορφής εκμετάλλευσης και κακοποίησης.

Κυκλώματα των οποίων η δραστηριότητα «άνθισε» με την εξάπλωσή τους μέσω ιστοσελίδων στις οποίες εμφανίζονταν οι φωτογραφίες των θυμάτων για να προσελκύσουν πελάτες αλλά και με την «τροφοδοσία» της βιομηχανίας του σεξ πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Στις ίδιες φωνές που ζητούν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του αστυνομικού, περιλαμβάνονται και εκείνες που ζητούν να γίνει γνωστό αν το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έχει στα συρτάρια του ή σε εξέλιξη και άλλες παρόμοιες υποθέσεις με την εμπλοκή αστυνομικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ