Ένταση στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας – Δεκάδες προσαγωγές

Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης στα «προσφυγικά» της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες των ΕΚΑΜ, των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της κρατικής ασφάλειας ελέγχουν από το πρωί διαμερίσματα και συγκεντρώνουν αντικείμενα που θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Κάποια στιγμή προσπάθησαν να ελέγξουν ένα αυτοκίνητο.  Τότε, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί σε ταράτσα, έκαναν επίθεση με πέτρες και μάρμαρα σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να γίνει χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει πάνω από 50 προσαγωγές, ενώ φέρεται έχουν τραυματιστεί ελαφρά και αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί στο σημείο συνελήφθη ο 27χρονος, που φέρεται να είναι ένας από τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στο Real Group.

Οι καταγγελίες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην έναρξη της νέα αστυνομικής επιχείρησης έγινε προσαγωγή και ενός φωτορεπόρτερ ο οποίος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Την προσαγωγή του φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν δημοσιογράφοι.

«Αυτήν την στιγμή είμαστε στην ΓΑΔΑ όπου έχει προσαχθεί συνάδελφος μας από τα προσφυγικά.Συνολικά έχουν γίνει 70 προσαγωγές. Από το πρωί μας έλεγαν ότι απαγορεύεται να φωτογραφίσουμε την επιχείρηση εκεί. Δεν επιτρέπουν ούτε στον Γ. Γ της ΕΦΕ να ανέβει, το κινητό του είναι κλειστό», αναφέρει η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη.

Επίσης, αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν κακομεταχείριση εγκύου κατά την προσαγωγή της. Συγκεκριμένα καταγγέλλεται ότι η έγκυος γυναίκα που έχει προσαχθεί ζήτησε από τους αστυνομικούς ιατρική βοήθεια, ωστόσο, επετράπη τελικά στο ασθενοφόρο να περάσει για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αρκετή ώρα μετά.

Τέλος, στα social media κυκλοφορούν βίντεο με εικόνες στα οποία φαίνονται άτομα να είναι πεσμένα στα γόνατα, δεμένα πισθάγκωνα και κοιτώντας προς τον τοίχο.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ