Νέα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα στο ΑΠΘ – ΒΙΝΤΕΟ

Συμπλοκές και επεισόδια εκτεταμένης έντασης έχουν ξεσπάσει μεταξύ των δυνάμεων της Αστυνομίας και μερίδας των διαδηλωτών, μετά το πέρας της πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στο ΑΠΘ και οδήγησαν στον τραυματισμό ενός φοιτητή του ΤΕΦΑΑ.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, Ομάδα αντιεξουσιαστών, που κινήθηκαν μαζί με την πορεία των χιλιάδων φοιτητών μέσα από το κέντρο της πόλης, ξεκίνησαν να επιτίθενται μέσα από τον χώρο του ΑΠΘ με πέτρες, ξύλα, ακόμα και με βόμβες μολότοφ, καθώς και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους προς τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν το πλήθος.

Σημειώθηκαν μάλιστα από τους αντιεξουσιαστές ρίψεις με ειδικά στυλό, ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και κροτίδες κρότου-λάμψης για να τους απωθήσει.

Επεισόδια ΑΠΘ Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ΑΠΘ Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, φοιτητές και μέλη συλλογικοτήτων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν πραγματοποιήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αφετηρία την πλατεία Καμάρας. Κατά την πορεία σημειώθηκαν φθορές σε τζαμαρίες υποκαταστήματος τράπεζας και σε μηχανήματα ΑΤΜ, όπως επίσης σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών.

Επεισόδια ΑΠΘ Θεσσαλονίκη

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Ελεύθεροι οι δύο προσαχθέντες

Σε δύο προσαγωγές είχαν προχωρήσει οι αστυνομικές δυνάμεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Οι προσαχθέντες, τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι μεμπτό σε βάρος τους.

Με αφορμή τις δύο προσαγωγές, φοιτητές προχώρησαν σε ολιγόλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής, ο οποίος διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά τα ίδια επεισόδια τραυματίστηκε κι ένας αστυνομικός που μεταφέρθηκε για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Πορεία Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, o τραυματισμός του φοιτητή προήλθε από ευθεία βολή κροτίδας κρότου λάμψης από τη πλευρά των ΜΑΤ.

Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου για τον 20χρονο

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του 20χρονου, που τραυματίστηκε στα επεισόδια.

Αναλυτικά, επισημαίνει:

“Την Πέμπτη 26 Μαίου και ώρα 13:00μμ, 20χρονος πολίτης διεκομίσθη μέσω του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έπειτα από αναφερόμενα επεισόδια στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ.

Έφερε θλαστικό τραύμα πώγωνος και αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αυτί, εμβοές και ζάλη. Έγινε εκτίμηση από ΩΡΛ και συρραφή του θλαστικού τραύματος καθώς και ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Ακολούθησε οδοντιατρική εκτίμηση κατά την οποία δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα, αλλά προληπτικά συνεστήθη διενέργεια πανοραμικής ακτινογραφίας και γναθοχειρουργική εκτίμηση από το Γ.Ν Παπανικολάου.

Τέλος εκτιμήθηκε από τους Νευροχειρουργούς, έγινε και αξονική εγκεφάλου, από όπου δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα.

Εξήλθε από το νοσοκομείο με οδηγίες και αντιβιωτική αγωγή”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ