Επεισόδια στο ΑΠΘ: Ελεύθεροι οι δύο προσαχθέντες – Νέα κινητοποίηση φοιτητών αυτή την ώρα

Σε δύο προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το μεσημέρι. Οι προσαχθέντες, τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι μεμπτό σε βάρος τους.

Με αφορμή τις δύο προσαγωγές, φοιτητές προχώρησαν σε ολιγόλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής, ο οποίος διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά τα ίδια επεισόδια τραυματίστηκε κι ένας αστυνομικός που μεταφέρθηκε για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Πορεία Θεσσαλονίκη

Αυτή την ώρα, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, βρίσκεται σε εξέλιξη μία μαζική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στο ΑΠΘ και που οδήγησαν στον τραυματισμό ενός φοιτητή του ΤΕΦΑΑ.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, περισσότερα από 1.000 άτομα -έπειτα από κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων- κατέκλυσαν την Καμάρα και στη συνέχεια ξεκίνησαν μεγάλη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πορεία θα κατευθυνθεί μέσω των οδών Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη με τελικό προορισμό το ΥΜΑΘ. Μερίδα, ωστόσο, των μελών της διαμαρτυρίας ενδεχομένως να συνεχίσει μέχρι την Καμάρα απ’ όπου και ξεκίνησε η πορεία.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι διακριτική έως τώρα, όπως επισημαίνεται.

Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου για τον 20χρονο

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του 20χρονου, που τραυματίστηκε στα επεισόδια.

Αναλυτικά, επισημαίνει:

“Την Πέμπτη 26 Μαίου και ώρα 13:00μμ, 20χρονος πολίτης διεκομίσθη μέσω του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έπειτα από αναφερόμενα επεισόδια στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ.

Έφερε θλαστικό τραύμα πώγωνος και αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αυτί, εμβοές και ζάλη. Έγινε εκτίμηση από ΩΡΛ και συρραφή του θλαστικού τραύματος καθώς και ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Ακολούθησε οδοντιατρική εκτίμηση κατά την οποία δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα, αλλά προληπτικά συνεστήθη διενέργεια πανοραμικής ακτινογραφίας και γναθοχειρουργική εκτίμηση από το Γ.Ν Παπανικολάου.

Τέλος εκτιμήθηκε από τους Νευροχειρουργούς, έγινε και αξονική εγκεφάλου, από όπου δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα.

Εξήλθε από το νοσοκομείο με οδηγίες και αντιβιωτική αγωγή”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, thesstoday.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ