Ναυάγιο στην Πύλο: Τα πρώτα πλάνα από το σημείο των ερευνών για αγνοούμενους – ΒΙΝΤΕΟ

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν τα πρώτα πλάνα από το σημείο των ερευνών για τον εντοπισμό και την διάσωση αγνοούμενων μεταναστών, μετά το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους ανοιχτά της Πύλου.

Πύλος: Τρεις ώρες πριν από την βύθιση ρίξαμε έναν μικρό κάβο στο αλιευτικό, λέει το Λιμενικό – «Λύθηκε από τους μετανάστες»

Τα πλάνα, που εντόπισε και μεταδίδει το BBC, τραβήχτηκαν από άνθρωπο που επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο Celebrity Beyond, το οποίο έτυχε να περνά από την περιοχή των ερευνών, την Τετάρτη.

Στις εικόνες διακρίνονται παραπλέοντα σκάφη, μία φρεγάτα και ένα ελικόπτερο που πετάει πάνω από την θαλάσσια περιοχή όπου βυθίστηκε το σκάφος, παρασύροντας στον θάνατο εκατοντάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα που ήταν κλεισμένα στο αμπάρι του σκάφους, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων.

Ναυάγιο στην Πύλο: Σύσκεψη υπό τον Σαρμά για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ναυαγών

Δείτε τα πλάνα:

Οι ελπίδες για επιζώντες σβήνουν καθώς, τις τελευταίες 24 ώρες δεν έχει βρεθεί ούτε ένας. Παράλληλα, ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει ακόμα άγνωστος, με μαρτυρίες επιζώντων να κάνουν λόγο για 500 έως 700 άτομα μέσα στο σκάφος που βυθίστηκε. Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 78 νεκρούς έως τώρα, ενώ οι διασωθέντες είναι 104.

Υπενθυμίζεται ότι εννέα αλλοδαποί αιγυπτιακής υπηκοότητας έχουν συλληφθεί ως διακινητές. Οι συλληφθέντες φέρονται να αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων. Και οι εννέα ζήτησαν προθεσμία ώστε να απολογηθούν την Δευτέρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ