Ναυάγιο στην Πύλο: Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μαλακάσας οι πρώτοι διασωθέντες μετανάστες

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μαλακάσας έφτασαν οι πρώτοι διασωθέντες μετανάστες από το πολύνεκρο ναυάγιο, που συνέβη ανοιχτά της Πύλου.

Ναυάγιο στην Πύλο: Αδίστακτοι οι διακινητές – Παρίσταναν τα θύματα

Στη Μαλακάσα αναμένεται να μεταφερθούν 71 διασωθέντες μετανάστες, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Τα μισθωμένα από τον δήμο Καλαμάτας λεωφορεία που τους μετέφεραν, ξεκίνησαν από το πρωί από το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Αυτή την περίοδο, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μαλακάσας, δυναμικότητας 1500 μεταναστών, φιλοξενούνται περίπου 95 άνθρωποι. Το ΚΥΤ ξεκίνησε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αφού φτάσουν όλοι οι μετανάστες στο Κέντρο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης αιτήματος ασύλου. Οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν για λίγες μόνο ημέρες στη δομή της Μαλακάσας, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

Ναυάγιο στην Πύλο: Η συγκινητική στιγμή συνάντησης δύο αδελφών – Δεν γνώριζε αν ήταν ζωντανός ή νεκρός

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στους ανθρώπους αυτούς θα παρασχεθεί και ψυχολογική υποστήριξη, καθώς βρίσκονται σε κατάσταση σοκ εξαιτίας των εφιαλτικών στιγμών που έζησαν πάνω στο σκάφος αλλά και μετά την βύθισή του, κάτω από συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Η συγκινητική στιγμή συνάντησης δύο αδελφών – Δεν γνώριζε αν ήταν ζωντανός ή νεκρός

Στην Καλαμάτα εκτυλίχθηκαν συγκινητικές και σπαρακτικές στιγμές. Δύο αδέλφια συναντήθηκαν στο λιμάνι και αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν πίσω από τα κάγκελα.

Ναυάγιο στην Πύλο: «Καμία προσπάθεια πρόσδεσης του αλιευτικού» – Τι απαντά το Λιμενικό στις πληροφορίες ότι έριξαν σχοινί

Ο ένας αδελφός βρισκόταν στο αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε και ο άλλος, Σύρος από την Ολλανδία, πήγε στην Καλαμάτα για να τον αναζητήσει. Δεν γνώριζε εάν ο αδελφός του είναι ζωντανός ή νεκρός μέχρι που τον είδε μπροστά του.

Στο μεταξύ συγγενείς των μεταναστών που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος που έγινε πλωτό φέρετρο, έχουν φτάσει στο λιμάνι και το νοσοκομείο της Καλαμάτας και κρατώντας φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων τους αναζητούν μεταξύ ζωντανών ή νεκρών. Η αγωνία τους έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ