Ναυάγιο στην Πύλο: Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβαν οι 9 διακινητές

Την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου στην Καλαμάτα πέρασαν αργά το βράδυ της Πέμπτης οι 9 συλληφθέντες, φερόμενοι ως διακινητές του τραγικού ναυαγίου ανοικτά της Πύλου.

Ναυάγιο στην Πύλο: Στους 568 οι αγνοούμενοι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις – Οι διαδρομές του «θανάτου» στην Μεσόγειο

Οι συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν από το εισαγγελέα προθεσμία κι έτσι θα βρεθούν ενώπιον του ξανά τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, tharrosnews.gr.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τις εννέα συλλήψεις

«Η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας με τη συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), σε συνεργασία ως προς την έρευνα με το κινητό γραφείο επιχειρήσεων (Mobile Office) της EUROPOL, από την οποία ζητήθηκε η συνδρομή της στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ), συνέλαβε εννέα άνδρες εκ των ανωτέρω διασωθέντων, εθνικότητας Αιγυπτιακής, ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών, πλήρωμα του πλοίου, οι οποίοι είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων.

Ναυάγιο στην Πύλο: Αυτή είναι η σελίδα του κυκλώματος στο Facebook

Ναυάγιο στην Πύλο: Διακινητές

Κατά συνέπεια, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν, καθώς επίσης και των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση), 277 (πρόκληση ναυαγίου), 302 (ανθρωποκτονία από αμέλεια) και 306 (έκθεση ζωής σε κίνδυνο) του Π.Κ. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας».

Ναυάγιο στην Πύλο – Επικεφαλής της Frontex: Περίπου 600 ήταν πάνω στο αλιευτικό – Όλο και πιο επικίνδυνα τα ταξίδια των προσφύγων

Σβήνουν οι ελπίδες

Οι ελπίδες για επιζώντες σβήνουν καθώς, τις τελευταίες 24 ώρες δεν έχει βρεθεί ούτε ένας, με τους άνδρες του Λιμενικού να ανασύρουν από τη θάλασσα μόνο πτώματα. Παράλληλα, ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει ακόμα άγνωστος, με μαρτυρίες επιζώντων να κάνουν λόγο για 500 έως 700 άτομα μέσα στο σκάφος που βυθίστηκε – μεταξύ των οποίων δεκάδες γυναίκες και παιδιά.

Τα σωστικά συνεργεία πλέον φοβούνται ότι το αλιευτικό παρέσυρε μαζί του στον βυθό εκατοντάδες μετανάστες που βρισκόταν κλειδωμένοι στα αμπάρια του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ