Ναυάγιο στην Πύλο: «Η μηχανή χαλούσε διαρκώς και προσπαθούσαν να βγάλουν νερά από το αλιευτικό»

Νέες άγνωστες λεπτομέρειες από το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, τις καταθέσεις των διασωθέντων αλλά και στελεχών του Λιμενικού αποκαλύπτει σήμερα το enikos.gr.

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Οι διασωθέντες είχαν καταλήξει στην θάλασσα από αλιευτικό σκάφος που είχε βυθιστεί παρασύροντας στον βυθό αρκετά μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών που δεν δύναται να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός τους», ανέφερε ένας ανθυπασπιστής του Λιμενικού σώματος.

Όπως είπε ο ίδιος στην κατάθεσή του για τον ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου «έπειτα από συνομιλίες με τους διασωθέντες υποδείχτηκαν 9 άτομα τα οποία είχαν ενεργό ρόλο στην μεταφορά των διασωθέντων και αγνοούμενων και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στον ελλαδικό χώρο».

Η περιγραφή για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

«Έφυγα από το Πακιστάν για να πάω στην Ιταλία να βρω δουλειά εκεί. Ζούσα με τους γονείς μου και τα αδέλφια μου. Πλήρωσα 7.000 ευρώ σε κάποιον Πακιστανό και ταξίδεψα αεροπορικώς από την πόλη Καράτσι του Πακιστάν στο Ντουμπάι και από εκεί για Αίγυπτο. Στη συνέχεια πάλι αεροπορικώς στην Λιβύη. Από το αεροδρόμιο μετέφεραν εμένα σε ένα σπίτι που μέναμε 80 άτομα. Εκεί έμεινα περίπου δύο μήνες», ανέφερε ένας από τους διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου που έγινε ανοιχτά της Πύλου.

Ο ίδιος θυμήθηκε και τη στιγμή που ανέβηκε στο μοιραίο αλιευτικό, στο οποίο όπως είπε έκαναν… κουμάντο συγκεκριμένα άτομα. «Ταξιδέψαμε για μέρες. Με έβαλαν στην αρχή στο κάτω μέρος και στη συνέχεια πλήρωσα για να με αλλάξουν θέση γιατί δεν ένιωθα καλά», κατέθεσε ο ίδιος άνδρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η μηχανή του σκάφους χαλούσε διαρκώς και όταν έμπαιναν νερά μέσα στο αλιευτικό, οι διακινητές τα έβγαζαν με… γεννήτρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ