Ναυάγιο στην Πύλο: Η κατάθεση διασωθέντα για το «εισιτήριο» του θανάτου – Το σενάριο που εξετάζεται για την βύθιση του σκάφους

Τις αιτίες που προκάλεσαν το ναυάγιο, 47 μίλια ανοιχτά της Πύλου προσπαθούν να διερευνήσουν οι Αρχές.

Ναυάγιο στην Πύλο: Απολογούνται σήμερα οι 9 συλληφθέντες που κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αυτό που εξετάζεται, είναι να προκλήθηκε για κάποιο λόγο αναστάτωση στο αμπάρι του αλιευτικού σκάφους, να έγινε μετακίνηση των επιβατών γρήγορα και μαζικά και έτσι να αναποδογύρισε το πλοίο.

Τι προκάλεσε όμως αυτή την αναστάτωση; Δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων ισχυριζόταν τη Δευτέρα ότι όντως υπήρξε επεισόδιο στο αμπάρι, όχι όμως μαχαίρωμα. Άλλοι πάλι επιμένουν ότι είχαμε νεκρούς πριν  από την βύθιση του πλοίου.

Ναυάγιο στην Πύλο: Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο οι εννέα φερόμενοι ως διακινητές – Αρνούνται τις κατηγορίες

Ως πιθανότερο σενάριο, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποιοι μετανάστες -πληροφορούμενοι την άφιξη του Λιμενικού- να θέλησαν να ανέβουν στο κατάστρωμα, λέγοντας πως δεν τους ενδιαφέρει σε ποια χώρα θα αποβιβαστούν, αρκεί να σωθούν.

Προφανώς, κάποιοι που είχαν αντίθετη άποψη και εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του καπετάνιου και των διακινητών, δεν το ήθελαν αυτό. Έτσι, μπορεί να προκλήθηκε σύρραξη και αρκετοί να έκαναν έφοδο στην προσπάθειά τους να ανέβουν στο κατάστρωμα και να έγινε μετατόπιση φορτίου. Ίσως εκεί να έπεσαν και μαχαιριές, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, pelop.gr.

Ναυάγιο στην Πύλο: Εντοπίστηκε άλλη μια σορός – 81 οι νεκροί

Δεν είναι τυχαίο ότι στις 2 τα ξημερώματα, ο καπετάνιος – διακινητής ανακοίνωσε μέσω ασύρματου τηλεφώνου ότι υπέστη βλάβη η μηχανή του σκάφους, προκειμένου να παραμείνει σε διεθνή ύδατα. Και στις 2.14 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο αξιωματικός του Λιμενικού ανακοινώνει μέσω ασυρμάτου ότι το αλιευτικό παλαντζάρει και τελικά βουλιάζει.

Στα 6.500 ευρώ η «ταρίφα» για το «ταξίδι θανάτου»

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε διασωθείς στις Αρχές έδωσε σε άνθρωπο από το Πακιστάν 6.500 ευρώ και ταξίδευε μαζί με φίλο του.

«Καθόμουν μαζί με τον φίλο μου στο κατάστρωμα. Νομίζω ότι ήταν 700 με 750 άτομα στο σκάφος» τόνισε χαρακτηριστικά ο διασωθείς με καταγωγή από το Πακιστάν.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ» ΘΑΝΑΤΟΥ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ