Ο Εμπαπέ κατέρριψε το μυθικό ρεκόρ του Φοντέν

Ιστορία και μάλιστα… εις διπλούν έγραψε στο γαλλικό ποδόσφαιρο ο Κιλιάν Εμπαπέ, στον αγώνα εναντίον της Εθνικής Ελλάδας για τα προκριματικά του EURO 2024.

Γαλλία – Ελλάδα 1-0 : «Λύγισε» η Εθνική Ομάδα στο Παρίσι – ΒΙΝΤΕΟ

Εκτός του ότι ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν έγινε ο πρώτος παίκτης όλων των εποχών που συμπλήρωσε 70 συμμετοχές με το εθνόσημο της Γαλλίας, κατέρριψε άλλη μια επίδοση που διαρκούσε 65 χρόνια και την οποία είχε ισοφαρίσει στο προηγούμενο παιχνίδι εναντίον του Γιβραλτάρ (3-0), σκοράροντας επίσης από το σημείο του πέναλτι.

Το γκολ εναντίον της Ελλάδας, με διπλή εκτέλεση καθώς ο Βλαχοδήμος απέκρουσε το πρώτο χτύπημα, ήταν (συνολικά) το 54ο γκολ τού Γάλλου επιθετικού στην εφετινή περίοδο.

Πρακτικά, αυτό του επέτρεψε να υπερκεράσει το ρεκόρ του Ζιστ Φοντέν που διαρκούσε από το 1957-1958, τη χρονιά των 13 τερμάτων του «Ζούστο» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σουηδίας (1958).

Στα 13 με τους «Τρικολόρ» έφτασε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ο Εμπαπέ, ο οποίος είχε άλλα 41 με την Παρί Σεν Ζερμέν. Το 2021-2022, ο Καρίμ Μπενζεμά είχε σταματήσει στα 50 γκολ με Ρεάλ Μαδρίτης και Εθνική Γαλλίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ