Δολοφονία στην Κω: Φεύγουν για Πολωνία η μητέρα και ο σύντροφος της 27χρονης

Για την Πολωνία αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα η μητέρα και ο σύντροφος της Αναστάζια, η οποία δολοφονήθηκε άγρια στην Κω.

Δολοφονία στην Κω: Τα 11 κρίσιμα λεπτά – Στο μικροσκόπιο η σχέση της 27χρονης, του συντρόφου της και του 32χρονου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, η Αστυνομία έδωσε άδεια τόσο στην μητέρα όσο και στον σύντροφό της να φύγουν από το νησί. Τούς είπαν όμως, ότι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να επιστρέψουν αν χρειαστεί και να παραμείνουν στη διάθεσή τους σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

Σημειώνεται ότι ο Πολωνός σύντροφος της 27χρονης, που ήταν εκείνος που δήλωσε την εξαφάνισή της από την πρώτη ημέρα και την αναζητούσε με μια φωτογραφία στα χέρια του, έδωσε τη Δευτέρα συμπληρωματική κατάθεση και απαντούσε επί δύο ώρες στις ερωτήσεις των Αρχών.

Κως: Θρίλερ με το σημείο όπου βρέθηκε η σορός της 27χρονης – Το πόρισμα του ιατροδικαστή και η νέα κατάθεση του συντρόφου της

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερωτήσεις είχαν να κάνουν με το βράδυ της εξαφάνισης αλλά και με μηνύματα που είχαν ανταλλάξει.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται τα κινητά της 27χρονης, του συντρόφου της και του 32χρονου βασικού υπόπτου από το Μπαγκλαντές ο οποίος θα απολογηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023. Αυτό που εξετάζεται είναι αν οι τρεις τους γνωρίζονταν από παλιά.

Κως: «Η Πολωνία θα ζητήσει τα στοιχεία της έρευνας για την δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια»

Ο 32χρονος ήταν ο τελευταίος που είδε την Αναστάζια ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός κυρίως ως προς τη μεταφορά της σορού στις Αλυκές, όπου και εντοπίστηκε μέσα σε σακούλα και καλυμμένη με κλαδιά.

Η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει ότι ο θάνατος της κοπέλας προήλθε από ασφυξία, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής τρόπος. Ο ιατροδικαστής δεν κατάφερε να αποσαφηνίσει εάν ο θάνατός της προκλήθηκε από πνιγμό με τα χέρια ή εάν έγινε με κάποιο βρόγχο και αυτό γιατί το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Στη διαλεύκανση του μηχανισμού θανάτου θα συμβάλουν και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων το προσεχές διάστημα.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον στην Πολωνία, με την Πρεσβεία της χώρας να στέλνει στο νησί μεταφράστρια για να γνωρίζει εκ πρώτης τι συμβαίνει στην προανακριτική εξέλιξη της διαδικασίας. Ζητούμενο για τις Αρχές είναι η απόδοση των ευθυνών για τη δολοφονία της 27χρονης και η συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων σε βάρος υπόπτων μέσα από την εξέταση του κινητού της 27χρονης και των δειγμάτων DNA από τα αντικείμενα που βρέθηκαν με το πτώμα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ