Ναυάγιο στην Πύλο: Απολογούνται σήμερα οι 9 κατηγορούμενοι για διακίνηση μεταναστών

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθούν σήμερα οι εννέα Αιγύπτιοι φερόμενοι ως διακινητές από το ναυάγιο με τους 78 νεκρούς και τους εκατοντάδες αγνοούμενους ανοιχτά της Πύλου.

Ναυάγιο στην Πύλου: «Τους είχαν βάλει στο ψυγείο του πλοίου» – Μαρτυρίες σοκ για τη δράση των διακινητών

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες και αφορούν στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Οι συλληφθέντες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας στις 11:00 για να βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας.

Σημειώνεται ότι σε συλλήψεις προχώρησαν και οι πακιστανικές Αρχές. Συνέλαβαν 10 άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα δουλεμπορίας, καθώς εκτιμάται ότι περισσότεροι από 200, ίσως και 300 άνθρωποι από το Πακιστάν επέβαιναν στο πλοίο.

Ναυάγιο στην Πύλο: Fact checking για τα βίντεο στα social media – Είναι από άλλο πλοίο;

Αργά το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώθηκαν και οι πολύωρες καταθέσεις που έδωσαν οι 9 διασωθέντες που ήρθαν από την Μαλακάσα. Πρόκειται για μάρτυρες – κλειδιά και είχε ζητηθεί να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση.

Την εμπλοκή τους στην υπόθεση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 78 ανθρώπους αρνούνται και οι συλληφθέντες. Συνεπώς δεν αποκλείεται σήμερα, κάποιοι συνήγοροι υπεράσπισης να ζητήσουν νέα προθεσμία από την ανακρίτρια καθώς δεν έχουν λάβει γνώση για το σύνολο της δικογραφίας, μετά και τις νέες καταθέσεις.

Ναυάγιο στην Πύλο: 10 συλλήψεις υπόπτων στο Πακιστάν

Στο κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας εξακολουθούν να καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ευρώπης οι συγγενείς των αγνοουμένων, με φωτογραφίες στα χέρια να ρωτούν με απόγνωση για την τύχη των δικών τους ανθρώπων, διαβάζοντας μάταια τις λίστες των διασωθέντων. Στο νοσοκομείο Καλαμάτας παρέμεναν έως και χθες Κυριακή 18 άνθρωποι, νοσηλευόμενοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ