Μυστήριο στη Χαλκιδική: Άγνωστη τηλεφώνησε σε γυμνάσιο προσποιούμενη τη μητέρα μαθήτριας

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Μαΐου σε γυμνάσιο στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, άγνωστη κάλεσε χθες περίπου στις 13:20 στο γυμνάσιο Νικήτης στη Χαλκιδική και προσποιούμενη την μητέρα 14χρονης μαθήτριας ζήτησε να μιλήσει μαζί της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανήλικη είχε σχολάσει πέντε λεπτά νωρίτερα και είχε αποχωρήσει από το σχολείο, ενώ ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την γυναίκα που κάλεσε καθώς ακούγονταν αναστατωμένη της είπε ότι θα ειδοποιήσουν την ανήλικη.

Μάλιστα, ο διευθυντής του γυμνασίου, ο οποίος γνώριζε την μητέρα της μαθήτριας επικοινώνησε με την ίδια, η οποία επιβεβαίωσε ότι δεν έκανε κανένα τηλεφώνημα στο σχολείο και στη συνέχεια αναστατωμένη κάλεσε την κόρη της στο κινητό της τηλέφωνο με τη 14χρονη να απαντά πως φτάνει σύντομα στο σπίτι.

Την ίδια ώρα, η άγνωστη γυναίκα κάλεσε για δεύτερη φορά στο γυμνάσιο με απόκρυψη και ζήτησε να μιλήσει και πάλι με την ίδια μαθήτρια, τότε ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος είχε ήδη επικοινωνήσει με την μητέρα του κοριτσιού απάντησε στη γυναίκα «γιατί είναι τόσο επείγον, τι έγινε;» και αμέσως η γυναίκα έκλεισε το τηλέφωνο.

Οι γονείς της 14χρονης μαζί με τον διευθυντή του σχολείου πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Νικολάου, όπου κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστων. Η μητέρα του παιδιού, Κική Χαλκιά, ζητά να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εντοπίσουν ποιος κάλεσε στο σχολείο.

«Να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου»

«Δεν ξέρω αν ήταν μια πλάκα. Αν ήθελαν να ελέγξουν αν είμαστε σπίτι, να κλείσουν ραντεβού να πάρουν το παιδί. Σαν μάνα σκέφτηκα το χειρότερο. Ζητώ να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Δεν ξέρω αν ο εισαγγελέας θα διατάξει κάτι τέτοιο. Εγώ ως γονέας εγώ κάθε δικαίωμα να το αναφέρω. Μπορεί να έχει γίνει κάτι παρόμοιο και σε άλλο σχολείο. Ακόμη και να είδε την ανάρτηση που έκανα αυτός που κάλεσε μπορεί να φοβήθηκε. Δεν είναι μόνο το δικό μου το παιδί. Θα πρέπει να είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι», ανέφερε στο τοπικό μέσο η μητέρα της 14χρονης.

«Η φωνή ήταν παραποιημένη»

Ο Τριαντάφυλλος Γιοβανέκος είναι διευθυντής του γυμνασίου Νικήτης εδώ και 15 χρόνια και όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα τόσα χρόνια δεν έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό στο σχολείο και σύμφωνα με τον ίδιο.

«Δεχθήκαμε το πρώτο τηλεφώνημα στις 13:20, στις 13:15 σχολούσαν τα παιδιά. Ζήτησαν ονομαστικά την μαθήτρια από την β’ τάξη. Είχε φύγει η κοπέλα. Η φωνή είχε κάτι περίεργο. Της είπα να ξαναπάρει και πως θα ειδοποιήσουμε την ανήλικη. Σαν να έκλαιγε σαν ήταν στενοχωρημένη, συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν η μητέρα. Πήρε ξανά με απόκρυψη ήταν ίδια η φωνή. Μου λέει «ειδοποιήσατε την μαθήτρια θα της μιλήσω; Την ρώτησα “γιατί είναι τόσο επείγον, τι έγινε;” και μου το έκλεισε. Η φωνή δεν ήταν παιδιού, ήταν γυναικεία», σημείωσε ο κ. Γιοβανέκος.

«Στο σχολείο μας δεν είχαμε ποτέ φάρσες, οπότε μας παραξένεψε τον εν λόγω περιστατικό. Είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν φάρσα. Έχω ενημερώσει τους δασκάλους να είναι προσεκτικοί, καλέσαμε τα παιδιά που είναι φίλοι της 14χρονης προκειμένου να δούμε αν γνωρίζουν κάτι. Θορυβηθήκαμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ