Μύκονος: Στη «σκιά» των αυθαιρεσιών παραμένουν οι κάτοικοι του νησιού – BINTEO

Τους φόβους τους ότι εάν φύγουν οι αστυνομικοί από την Μύκονο θα «οργιάσουν» περαιτέρω οι παρανομίες στη δόμηση, εκφράζουν οι κάτοικοι του νησιού. «Θα επιστρέψει η ανομία στο νησί» λένε χαρακτηριστικά.

Μύκονος: Οι ύποπτες συνομιλίες αρχιφύλακα με εργολάβους – Πότε θα γίνουν οι πρώτες κατεδαφίσεις

Μάλιστα ανησυχούν ότι η κάθαρση από την αυθαίρετη δόμηση θα τελειώσει άδοξα όταν ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την έρευνα θα φύγει για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. «Όσο είναι ο εισαγγελέας εδώ δεν περνάει τίποτα απαρατήρητο. Το θέμα είναι ότι ο εισαγγελέας είναι έφορος δικαστικών αντιπροσώπων. Θα πάει στην Σύρο,. Αυτή είναι η αγωνίας μας» αναφέρουν

Αν και όλα μοιάζουν να είναι ακόμη στον αέρα για την Μύκονο και την πολυπόθητη κάθαρση της άναρχης δόμησης στο νησί, οι ντόπιοι μετρούν αντίστροφα για τις εκλογές και ελπίζουν να έχουν παρθεί σημαντικές αποφάσεις πριν ο εισαγγελέας επιστρέψει στην Σύρο

Μύκονος – Αρχαιολόγοι: Δικαίωση μετά τις συλλήψεις και τα «λουκέτα» στον Πάνορμο

«Όσο είναι ο εισαγγελέας εδώ, δεν φοβάμαι. Γιατί δεν “άλλαξε τα φώτα” στον επιχειρηματία που χτίζει νυχθημερόν και πήγε και του κατέσχεσε ένα σωρό βαριά και πανάκριβα μηχανήματα; Και τον έψαχναν για αυτόφωρο και του διαφεύγει; Το θέμα είναι τι θα γίνει μέχρι τον Οκτώβριο τουλάχιστον, γιατί η εντολή που έχει ο εισαγγελέας είναι για όλη την περίοδο από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου» δήλωσε στον ΑΝΤ1, δικηγόρος Μυκόνου.

Το σαφάρι των ελέγχων έφερε κατασχέσεις, πρόστιμα, αποφάσεις για κατεδαφίσεις και λουκέτα σε διάσημα μαγαζιά της Μυκόνου. Ωστόσο οι περισσότεροι ντόπιοι διατηρούν επιφυλάξεις.

Μύκονος: «Λουκέτο» σε γνωστό beach bar στον Πάνορμο – ΒΙΝΤΕΟ

«Μακάρι αν συνεχιστούν αυτές οι κινήσεις και να γίνει η λεγόμενη “κάθαρση”. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα σταματήσει αυτό το πράγμα και θα το φτάσουμε μέχρι τέλους» τόνισε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρο του Συλλόγου Μηχανικών της Μυκόνου, Αντώνης Κυραντώνης.

Πάντως μετά τον εντοπισμό ύποπτων συνομιλιών στο κινητό ενός αρχιφύλακα του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος της Μυκόνου με γνωστό εργολάβο του νησιού θεωρείται βέβαιη η διεύρυνση της έρευνας μεταξύ των αστυνομικών που υπηρετούν στον νησί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ