Μύκονος: Η αυτόβουλη κατεδάφιση ανοίγει «παραθυράκι» για την μείωση προστίμων

Αντιδράσεις από κατοίκους κι επιχειρηματίες της Μυκόνου έχει προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η Πολιτεία το θέμα των αυθαίρετων στο νησί των Ανέμων.

Μύκονος: «Χρήμα και εκφοβισμός έβαλαν στον πάγο τον νόμο» – Ο εισαγγελέας που ανέλαβε να ξηλώσει το «βαθύ κράτος» στο νησί

Όπως λένε στον ΑΝΤ1, η αυτόβουλη κατεδάφιση κτισμάτων από τους ίδιους τους επιχειρηματίες που παρανομούν, είναι το «παραθυράκι» για τη μείωση των προστίμων και την επιστροφή στις αυθαιρεσίες.

«Αφού ξεκίνησαν τέτοια πράγματα δεν υπάρχει σωτηρία. Δεν κοιτάνε να μαζευτούνε παρά κοιτάνε τα “παράθυρα” να δουλέψουν. Ένα μαύρο χάλι», σχολίασε κάτοικος της Μυκόνου.

Μύκονος: Νέα πρωτόκολλα κατεδάφισης για κλαμπ και εστιατόρια – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάτοικοι και επιχειρηματίες είναι έξω φρενών στο νησί με την αυτόβουλη κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων από τους επιχειρηματίες που παρανομούν.

Η αυτόβουλη κατεδάφιση, δηλαδή η κατεδάφιση των αυθαιρέτων με έξοδα των ίδιων των επιχειρήσεων που κατηγορούνται ότι παρανομούν, είναι το «παραθυράκι» για μείωση των προστίμων που έχει φέρει αντιδράσεις στη Μύκονο.

Μύκονος: Εντολή για αναστολή άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων «NAMMOS»

«Είμαστε σε καλό δρόμο, αν όμως ξαναμπαίνουμε πάλι στη διαδικασία “μπαίνουμε από το παράθυρο”, “μπαίνουμε από το υπόγειο”, πάμε πάλι για τα ίδια, λέει επιχειρηματίας του νησιού.

Σύμφωνα με εντολή του υπουργείου Περιβάλλοντος, η εξέταση των δύο κτισμάτων του διάσημου beach bar στην Ψαρού που αμφισβητείται από τους επιθεωρητές η τακτοποίησή τους, μετατίθεται για αργότερα, ενώ την ίδια στιγμή η επιχείρηση θα αναλάβει αυτοβούλως να κατεδαφίσει δύο παράνομες δεξαμενές, δύο κοντέινερ και ένα κτίσμα 30 τ.μ.

Όπως αναφέρουν οι ντόπιοι στο νησί αυτό είναι το «παραθυράκι», για να επαναλειτουργήσει τμήμα της διάσημης επιχείρησης στην οποία είχε μπει λουκέτο πριν από μία εβδομάδα.

Μάλιστα, οι ντόπιοι καταγγέλλουν ότι υπάρχουν σουίτες πάνω στην ίδια πασίγνωστη παραλία και ανήκουν στην ίδια επιχείρηση.

«Μας δουλεύουν κανονικά. Αριστερά οι σουίτες όλες είναι πάνω στο νερό και χρίστηκαν τα τελευταία 2-3 χρόνια. Αυτές θα τις αφήσουν όρθιες;», αναφέρει χαρακτηριστικά άλλος επιχειρηματίας.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη Μύκονο αυθαιρεσίες έχουν εντοπιστεί και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων με την Εισαγγελική έρευνα να εκτείνεται και στον έλεγχο των μεγάλων μειώσεων προστίμων διατήρησης και ανέγερσης που έχουν επιβληθεί για τα αυθαίρετα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ