Μύκονος: Νέα πρωτόκολλα κατεδάφισης για κλαμπ και εστιατόρια – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα πρωτόκολλα κατεδάφισης για κλαμπ και εστιατόρια στην Μύκονο εκδόθηκαν λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ενώ εδώ και δύο ημέρες ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, κ. Οδυσσέας Τζορμπατζόγλου, έχει επιστρέψει στην έδρα του στην Σύρο, φαίνεται ότι σε λίγο θα πρέπει να γυρίσει και πάλι στην Μύκονο για νέες κατεδαφίσεις εφόσον δεν καταβληθούν τα πρόστιμα, τα οποία κοινοποιήθηκαν σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρόστιμα αυτά δεν είναι τόσο υψηλά όσο εκείνα του «α’ γύρου», με το υψηλότερο να κυμαίνεται γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ μερικά αφορούν μικροπαρεκκλίσεις πάντα σε επώνυμα μαγαζιά της Μυκόνου.

Η συνέχιση των κατεδαφίσεων σε παραλίες και ρέματα θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα, εφόσον κάποιες επιχειρήσει δεν προσπαθήσουν να συμμορφωθούν μόνες τους. Ήδη το μπαρ με το μεγαλύτερο πρόστιμο γκρέμισε με δική του πρωτοβουλία πέργκολες και πάνελ.

Όπως αποκάλυψε την Τετάρτη ο ΑΝΤ1, έπειτα από καταγγελία περιοίκων ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου ζήτησε να ανοίξει έρευνα για την χρησιμοποίηση άμμου από γνωστό κατάστημα της περιοχής του Πανόρμου, για να καλυφθούν κατασκευές από τσιμέντο στο χώρο του πάρκινγκ. Επίσης εκκρεμεί η γνωμάτευση για το τι τελικά γκρέμισε και τι όχι το εν λόγω κλαμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το επόμενο δίμηνο η κυβέρνηση θέλει να καθαρίσει τις παραλίες του νησιού, εξασφαλίζοντας ελεύθερη πρόσβαση μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν σε μέρη που μέχρι προηγουμένως δεν υπήρχε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ